Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΕΙΣΒΟΛΗ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ! ΔΕΙΤΕ...

Η αγωνία κορυφώνεται μιας και οι προβλέψεις που κάναμε ήδη από τα τέλη του Ιανουαρίου, για τα χιόνια που βλέπουμε προς τα μέσα του Φλεβάρη, ενδέχεται να βγουν αληθινές.
Διαφαίνεται με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά μας στοιχεία, μία ψυχρή εισβολή με πολλά χιόνια η οποία θα κινηθεί προς την Ελλάδα, μεταφέροντας πολικές θερμοκρασίες, μαζί με πολλά χιόνια.

Ωστόσο, το μόνο που δεν μπορούμε ακόμα να διακρίνουμε, είναι που ακριβώς θα πέσουν τα πολλά χιόνια, καθώς το ψύχος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επεκταθεί αρχικά στην βόρεια Ελλάδα από τις 9 με 10 Φεβρουαρίου και στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική χώρα από τις 11 με 12 Φεβρουαρίου.


Δύο είναι τα επικρατέστερα και τα πιο κατά τη γνώμη μας λογικά πως θα συμβούν. 


-Το πρώτο σενάριο και το πιο πιθανό, δίνει χιόνια ως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, ακόμα και του βόρειου Ιονίου, αλλά και πυκνά χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.


-Το δεύτερο σενάριο, που και αυτό έχει αρκετές πιθανότητες για να βγει, θέλει παγωνιά σε όλη τη βόρεια Ελλάδα χωρίς χιόνια, πέρα από μερικές εξαιρέσεις όπως τη Θράκη και τη Χαλκιδική καθώς και τη δυτική Μακεδονία, όπου ενδέχεται να χιονίσει. Θέλει όμως, πολλά χιόνια στα γνωστά για τους μετεωρολόγους ανατολικά προσήνεμα, δηλαδή σε όλα τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, του βορειοανατολικού και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων αλλά και της βόρειας Κρήτης, καθώς και ισχυρές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, το νότιο Ιόνιο και την υπόλοιπη δυτική και νότια Πελοπόννησο αλλά και τη νότια Κρήτη.


Γενικότερα πάντως, αναμένεται ισχυρό κύμα βαρυχειμωνιάς μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 9 ως και τις 14 με 15 περίπου Φεβρουαρίου στη χώρα μας. Τώρα για το πιο από αυτά τα 2 σενάρια θα επικρατήσει στο τέλος, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, ενώ πιστεύουμε πως ως και την Παρασκευή θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα για το που θα χιονίσει. Πάντως να σας πούμε πως τέτοια περίοδο, συνήθως χιονίζει στη κεντρική Ελλάδα, βάση στατιστικής μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου