Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ! ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ...

02.30: Περισσότερα από 30 οχήματα της Πυροσβεστικής με 90 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στους Θρακομακεδόνες.  Συνεχείς αναζωπυρώσεις...
«Συναγερμός» σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 50 άνδρες και 25 οχημάτα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 
Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική η φωτιά οριοθετείται μεταξύ των σημείων Πηγή και Μοναστήρι, ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Ι.Μίχα.
 
Από τους γειτονικούς δήμους υδροφόρα οχήματα έσπευσαν να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής.
 
Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται κατ' αρχήν στον περιορισμό και την οριοθέτηση της πυρκαγιάς, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να συνδράμουν την επιχείρηση της κατάσβεσης και εναέρια μέσα.
 
Οι τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για 2 μέτωπα.
 
Οι φλόγες έχουν πλησιάσει δύο μοναστήρια, στο ένα ζουν 30 καλόγριες και έξι από αυτές είναι κατάκοιτες.  Σε ετοιμότητα για την εκκένωσή του.  Στο δεύτερο μοναστήρι ζει μόνος του ένας καλόγερος.
 
Η κατάσταση είναι εξόχως δύσκολη αφού πνέουν ισχυροί άνεμοι 4-5 μποφώρ, ενώ η φωτιά κατακαίει πεύκα τα οποία είναι ιδιαιτέρως εύφλευκτα.
 
Όπως είπε στο ΣΚΑΙ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Κασαβός στο σημείο έχουν σπεύσει υδροφόρες του Δήμου, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση θα συνδράμουν και όμοροι Δήμοι.
 
Σημειώνεται ότι κάτοικοι έχουν βγει στο δρόμο με βυτία, λάστιχα και κουβάδες
 
Στο σημείο επιχειρούν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα
 
Στο σημείο έσπευσαν και ομάδες εθελοντών πυροσβεστών από το Κρυονέρι, προκειμένου να συνδράμουν όσο μπορούν στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.
 
Ιδιώτες με βυτία, βρίσκονται δίπλα στη φωτιά, για να βοηθήσουν στη κατάσβεσή της και να σώσουν τα σπίτια τους.
 
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου