Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΚΟΛΑΣΗ!!!

"Γιατί κωφεύετε κ. Αποστολόττουλε; 
Είχαμε θέσει τρία καυτά ερωτήματα στον δήμαρχο που αφορούσαν σε σπατάλες, αντιδημοκρατικές διαδικασίες
και ολιγωρία. Ο νέος δήμαρχος σιώπησε αγνοώντας τους δημότες. Γιατί;;"
Αναδημοσιεύουμε το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας "Φωνή του Δημότη" που κυκλοφόρησε πριν από λίες μέρες ο εκδότης της Πέτρος Καραμανέας...


Με τον τίτλο "νέες ιδέες στη νέα εποχή" κατέβηκε στις εκλογές - και βάσει αυτής της καμπάνιας, τις κέρδι­σε - ο κ. Αποστολόπουλος, για να δούμε όμως ποιες είναι οι νέες ιδέες και πώς αντιλαμβάνεται
τη νέα εποχή, ο νέος δήμαρ­χος;
Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας και στο άρθρο "Για αέρα κοπανιστό 780.000 ευρώ δίνει ο Αποστολόπουλος" είχαμε διατυπώσει τρία σαφέ­στατα ερωτήματα περιμένοντας ότι "οι νέες ιδέες" που ευαγγελίστηκε ο δήμαρχος θα συμπεριλάμβα­ναν και την αυτονόητη ευθιξία ενημέρωσης των δημοτών.

Αντί απάντησης πήραμε αέρα κοπανιστό, δηλαδή τίποτα -σιγήν ιχθύος από τον δήμαρχο των νέων ιδεών. Τι ρωτούσαμε λοιπόν; Και ξαναθέτουμε τα τρία ερωτήματα...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η Γιατί κ. Αποστολόπουλε σε εποχή κρίσης απο­φασίσατε να δώσετε 780 χιλιάδες ευρώ για μελέτες - δηλαδή αέρα κοπανιστό - όταν 200 οικογένειες του δήμου απευθύνο­νται στο κοινωνικό παντοπωλείο; Γνωρίζουμε την αναγκαιότητα των μελετών προκειμένου να εξεταστούν η βιωσιμότητα, η σκο­πιμότητα, η αντοχή κ.λ.π. διαφόρων επιλογών. Όμως 780.000 ευρώ χωρίς αιτιολογικές εκθέσεις, όπως σας καταγγέλλει η αντιπολίτευση δεν είναι δα και μια χωρίς απόλυτο έλεγχο από­φαση. Γι' αυτό λοιπόν... θέλουμε ξεκάθαρες και σαφείς απα­ντήσεις, χωρίς ρητορικές και σαθρές αιτιολογήσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η Γιατί κ. Αποστολόπουλε δείξατε τέτοια ολιγωρία και βρεθήκατε ουραγοί στις πιστώσεις που χορηγεί η περιφέ­ρεια στους δήμους; Σας καταγγέλλει η μείζονα αντιπολίτευση, δια του κ. Τίγκα, αλλά και τα επίσημα στοιχεία που διαθέτουμε το επιβεβαιώνουν, ότι από τα 48.477.683 ευρώ που θα διαθέσει η περιφέρεια στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, θα πάρει μόνο το 1,62%, δηλαδή 785 χιλιάδες ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος μας θα είναι προτελευταίος μεταξύ των δέκα δήμων που θα πάρουν τους ΙΔΙΟΥΣ πόρους της περιφέρειας Αττικής. Την ίδια στιγμή ο γειτονικός δήμος της Αγ. Παρασκευής θα πάρει 12 φορές περισσότερα χρήματα, 9 εκατομ. 235 χιλ. η Αγ. Παρα­σκευή και μόνο 785 χιλ. ο Παπάγος-Χολαργός. Μάλιστα ο κ. Τίγκας καταγγέλλει ότι σε ερώτηση προς τον αντιπεριφεριάρχη κ. Καραμέρο γιατί «ρίχτηκε» έτσι ο Παπάγος-Χολαργός, αυτός απάντησε ότι ο δήμος μας δεν υπέβαλλε μελέτες για να χρη­ματοδοτηθεί !!!
Γιατί κ. Δήμαρχε τέτοια ολιγωρία; Θέλουμε καθαρές απαντή­σεις και όχι υπεκφυγές και δικαιολογίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η Γιατί κ. Αποστολόπουλε αφήσατε να χαθεί το ακίνητο της οδού Μπιζανίου και Αργυροκάστρου; Το ακίνητο είχε δεσμευτεί με απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. Εσείς αγνοήσατε αυτή την απόφαση καταπατώντας το νόμο αφού για να αναιρεθεί μια απόφαση προηγούμενου Δ.Σ., απαιτείται από­φαση του τρέχοντος Δ.Σ. Από πού αντλείτε το δικαίωμα να αγνοείτε προηγούμενες αποφάσεις Δ.Σ. χωρίς απόφαση του Δ.Σ.; Επειδή το συγκεκριμένο θέμα το άνοιξε η εφημερίδα μας, έχουμε δημοσιεύσεις των προηγούμενων αντιδημάρχων κ.κ. Φασουλή και Ρετσινιά, καθώς και επιστολή του κ. Τίγκα, που η επιχειρηματολογία τους αναιρεί όσα εσείς υποστηρίξατε με επιστολή σας στην εφημερίδα μας.

Εν αναμονή απαντήσεων επί αυτών των ερωτημάτων αναρωτιό­μαστε και προβληματιζόμαστε για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να πράξει το αυτονόητο, ήτοι να ενημερώσει μέσω των τοπικών εντύπων τους δημότες. Γιατί κ. Αποστολόπουλε κωφεύετε; Γιατί; Μήπως τα ερωτήματα που θέτουμε δεν είναι ισχυρά τεκμηριωμένα;
Τα ίδια άλλωστε ερωτήματα τίθενται και από την αντιπολίτευση που εκπροσωπεί ένα σοβαρό ποσοστό των δημοτών που δικαι­ούνται τις απαραίτητες εξηγήσεις προς όφελος της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Ξέρετε γιατί δεν απαντήσατε κ. Αποστολόπουλε; Γιατί τέτοια δημοσιεύματα σας χαλάνε τη σούπα που μαγειρεύετε... Πώς να ερμηνεύσουμε διαφορετικά ότι ζητάτε την έγκριση δαπάνης 14.000 ευρώ για να προπαγανδίσετε τη νέα πολιτική που δήθεν ευαγγελισθήκατε; (Μέσω του αντιδημάρχου Αυγουρόπουλου -"τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα" - ο Αυγουρόπουλος και επί Νικο­λάου τα ίδια έντυπα έβγαζε, μια επανεκτύπωση εκείνων σίγου­ρα θα μειώσει τη δαπάνη, άλλωστε δεν έχετε να πείτε και κάτι ιδιαίτερα διαφορετικό)!


2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΣΕΝΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ??????ΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ?/????ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΕΙΣ!!!!!!!!ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ?????ΘΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΛΕΦΤΕΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή