Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...

Μικρασιάτικοι Σύλλογοι και Φορείς από την Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρών στην ετήσια εκδήλωση κοπής...

της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/2/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας. Σχεδόν όλοι οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι της Αττικής ήταν εκεί ενώ συγκνητική ήταν η παρουσία  των Συλλόγων  που εκπροσώπησαν τις Περιφέρειες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του ΓΓ της Ομοσπονδίας Δημήτρη Παντέλα, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναφορά στην δημιουργία της ΟΠΣΕ, τους σκοπούς της όπως αυτοί αποφασίστηκαν στο Συνέδριο του 1984 της Θεσσαλονίκης και παραμένουν μέχρι σήμερα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόσωπο του Χάρη Σαπουντζάκη προεδρου της Ενωσης Σπάρτης και ιδρυτικού μέλους της Ομοσπονδίας. Ακολούθησε αναφορά για την Ορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης και διαβάστηκε χαιρετισμός του εφημέριου της Σμύρνης πατέρα Κύριλλου.  Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν οι καλεσμένοι της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σπύρος Τζόκας. Ακολούθησαν ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσνταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) Νίκος Ουζούνογλου και η ΓΓ της Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων Βάσω Παπαδοπούλου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Οραήλογλου, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη, αλληλεγγύη και προοπτική και αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας και τις προσπάθειες που έγιναν την χρονιά που πέρασε  για τα μεγάλα θέματα της ανταλλάξιμης περιουσίας, την προστασία των ανταλλαξίμων κτημάτων και τις προσφυγές στο ΣΤΕ, την αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς και στη δημιουργία του Μουσείου της Ανατολής.
Στη συνέχεια ο σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ευλόγησε την πίτα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την έκοψαν και την μοίρασαν σε όλους τους Μικρασιατικούς Συλλόγους και Φορείς.  To φλουρί κέρδισε η Γιωργία Γατζόγλου πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας. Μοιράστηκαν επίσης και τα περίφημα Σμυρνέιικα Αετουδάκια, προσφορά του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής στην εκδήλωση, η οποία εκλεισε μουσικά με τον Δημήτρη και την Αναστασία Μιχαλοπούλου. Ολοι μαζί οι εκπρόσωποι των Συλλόγων τραγούδησαν γνωστά μικρασιάτικα τραγούδια μέσα σε ένα ζεστό  κλίμα. Ακολούθησε  οικογενειακή φωτογραφία όλων των Συλλόγων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και κέρασμα προσφορά της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας.
Από τους Μικρασιατικούς Φορείς παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας ο Μάκης Λυκούδης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Καισαριανής Κώστας Γαβριλάκης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού Γιάννης Αλατζόγλου. ο Γιάννης Ασπρόμουγγος εκ μέρους του ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας.
Από τους Μικρασιατικούς Συλλόγους:
Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Βαγγέλης Δαλκιρανίδης από τον Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαίδας
Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντώνης Οραήλογλου,  πρόεδρος της ΟΠΣΕ και αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Προκοπιέων Μακεδονίας Θράκης και ο Γιάννης Βασιλειάδης  Αντιπρόεδρος της ΟΠΣΕ από τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας
Από την Περιφερεια Νοτίου Αιγαίου, η Αννα Ψαρρά  από την Ενωση Μικρασιατών Σάμου
Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Γιώργος Γελέκας πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας, ο Αθανάσιος Κυράνας πρέοδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αρτάκης Παντάνασσα.
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Βάσω  Αγαπίδου, πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου Κορινθίας
Από την Περιφέρεια Αττικής,  ο Νίκος Χατόγλου αντιπρόεδρος της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, η Βάσω Παπαδοούλου ΓΓ της ΠΕΚΣ, ο  Γιώργος Αρχοντάκης πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων, ο Γιάννης Παπαδατος πρέοδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης, ο  Κυριάκος Μαρτάκης πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας και Ενωσης Μικρασιατών Κρήνης Τσεσμέ, η Μαριάννα Μαστορσταμάτη πρόεδρος του Συλλόγου Αλατσατιανών Αθήνας και Ενωσης ΜικρασιατώνΒύρωνα, ο Σπύρος Ισόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Νέα Σινασός, ο Φώτης Καραλής πρόεδρος της Ενωσης Βουρλιωτών, ο Ηλίας Μολυνδρής αντιπρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλογου Καισαριανής,  η Αννα Ζουμπλιού αντιπρόεδρος του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών, η Βούλα Παπαγεωργίου πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, ο Παναγίωτης Γκατζόλης πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Μελισσίων Αγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε, ο Κυριάκος Ισκιόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νίκαιας Πειραιά, η Ελσα Ανθρακίδου πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας, η Μαρία Κυρίτση ΓΓ του Συλλόγου Περγαμηνών ο Ατταλος, η Κυριακή Μπρόλιου πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Καππαδοκία Νέας Ιωνίας, η Αργυρώ Πίκουλα πρόεδρος της Ιωνικής Εστίας Ηλιούπολης, η Γιωργία Γιατζόγλου πρόεδρος τοτ Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας, η Κυριακή Αλεξόγλου του Συλλόγου Μικρασιατών Πεύκης - Λυκόβρυσης, η Μαρία Χατζηγεωργιάδου πρόεδρος της Αδελφότητας Προκοπιεών Αθηνών Πειραιώς, η Επίχαρις Μιχαηλίδου πρόεδρος της Αδελφότητας Βιθυνών,ο Αντώνης Λαμπίδης από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, η Ελένη Νήρου πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ηλιούπολης, ο Γιαννης Γουναρίδης ΓΓ της Ενωσης Συλαίων, ο Τάκης Κωστιδάκης αντιπρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Νέας Ιωνίας, η Καλλιοπη Θεοφιλιδου πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Μελισσίων, ο  Θανάσης Λαγοδήμος προεδρος του Προικονησιακού Συνδέσμου, η Ντίνα Καλλιοντζή  από τον Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω, ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης από την επιτροπή Αστικής Σχολής Ταταούλων, ο Γιάννης Κιουλέκας από το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Φωακέων, ο Γιώργος Περβανάς από τον Σύλλογο Πριγκηπιανών Αγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς, ο Δημήτρης Παντέλας ΓΓ της Ενωσης Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου