Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ



Ο Ελληνισμός έχει το απαράμιλλο πλεονέκτημα, σύμφωνα με το οποίο, ανεδείχθησαν από τα σπλάχνα του οι Τρεις Ιεράρχες, οι Τρεις Μεγάλοι Φωστήρες, οι οποίοι διακρίθηκαν για την αγάπη τους στα γράμματα αλλά και στις πανανθρώπινες αξίες του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Τα έργα τους είναι διαχρονικής αξίας και αποτελούν...

παρακαταθήκη για όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου θεωρείται σοφή επιλογή η καθιέρωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως εκπαιδευτικής εορτής, εορτής των γραμμάτων και των τεχνών. Γιορτάζουν λοιπόν τα σχολεία, το εκπαιδευτικό και το βοηθητικό προσωπικό και κυρίως οι μαθήτριες και οι μαθητές.
Με την ευκαιρία λοιπόν της εορτής τους αξίζουν κάθε λογής ευχές προς το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων για υγεία και δύναμη ώστε να επιτελούν τα καθήκοντά τους και να παρέχουν απλόχερα το δώρο της γνώσης στα παιδιά μας. Όσον αφορά τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εύχομαι οι Τρεις Ιεράρχες να τους φωτίζουν πνευματικά για την πρόοδό τους και να τους οπλίζουν με την πανοπλία της γνώσης και των αρετών για να αποτελέσουν ζωντανά και χρήσιμα κύτταρα της οικογένειας, της κοινωνίας και της αγαπημένης μας πατρίδας.
Τέλος, όλοι όσοι έχουμε ευθύνη και αρμοδιότητα από οποιαδήποτε θέση σε θέματα παιδείας, οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και να εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά μας να βρίσκουν ανοιχτό και χωρίς εμπόδια το δρόμο κατάκτησης της γνώσης.
Χρόνια Πολλά.
Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου