Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ 3 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ! 36 ΝΕΚΡΟΙ, 147 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ! ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ...

147 οι τραυματίες - Τρεις οι βομβιστές, έφτασαν στο Ατατούρκ με ταξί - Ευθύνες στη Δύση από Ερντογάν, βλέπουν «Ισλαμικό Κράτος» πίσω από την επίθεση - Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50

Τον όλεθρο και το θάνατο σκόρπισαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που...


συγκλόνισαν το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης.

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε από τρεις καμικάζι αυτοκτονίας, οπλισμένους με καλάσνικοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ο επίσημος απολογισμός είναι 33 νεκροί (36 μαζί με τους δράστες) και 147 τραυματίες. Δεν αποκλείεται όμως ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 50.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δράστες έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί και οι επιθέσεις έγιναν στην αίθουσα αναχωρήσεων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και σε πάρκινγκ.


Πτώματα και τραυματίες παντού. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50

Διασώστες δίνουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ


Μια ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρεται στο πλησιέστερο νοσοκομείο


Αλλος ένας τραυματίας μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Οικογένειες με παιδιά ήταν τη στιγμή των επιθέσεων στο αεροδρόμιο

Ο φόβος και το τρόμος επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη και τους κατοίκους της



Απλοί πολίτες έζησαν τον τρόμο και το θάνατο στην Πόλη
 
Τουλάχιστον ένας από τους βομβιστές πριν ανατιναχτεί, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς το πλήθος, όπως μεταδίδει η Χουριέτ.

Ο τρίτος βομβιστής σκοτώθηκε από αστυνομικό. Στο βίντεο από τις κάμερες του αεροδρομίου φαίνεται ο δράστης, με το όπλο στα χέρια, να στοχεύει πολίτες που τρέχουν να σωθούν λίγο πριν ένας αστυνομικός τον πυροβολήσει και πέσει νεκρός.

Οι εικόνες που ακολούθησαν μετά την πρώτη έκρηξη ήταν σκηνές απόλυτου χάους. Πτώματα και τραυματίες παντού. Σειρήνες ασθενοφόρων και ουρλιαχτά τρόμου. Ακολουθεί η δεύτερη έκρηξη η οποία έχει καταγραφεί σε video από πολίτη που βρισκόταν στο αεροδρόμιο τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης.



Το αεροδρόμιο Ατατούρκ ήταν ένα από τα πιο ασφαλή του κόσμου 


Εκατοντάδες άνθρωποι βρισκόντουσαν στο αεροδρόμιο λίγη ώρα πριν το μακελειό

Η επίθεση είναι παρόμοια με εκείνη στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου
Οπως και στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ των Βρυξελλών έτσι και στο Ατατούρκ, οι δράστες πιστεύεται ότι έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με ταξί. Προσπάθησαν να περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου αλλά όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, άρχισαν να πυροβολούν. Δυο από τους δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά στην είσοδο μετά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς κι ένας τρίτος στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου