Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΟΛΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Ο ΦΙΛΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ! ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ!

Είναι ο πιο δόλιος εχθρός της χώρας. Είναι ο βιαστής της Ιστορίας και των παραδόσεων του τόπου. Των ιερών και οσίων. Μετά την κατάργηση των Θρησκευτικών, τώρα, ο Φίλης βιάζει και τα βιβλία της Ιστορίας με την κατάργηση σημαντικών κεφαλαίων, όπως του Μέγα Αλέξανδρου! Οι σκοπιανοί τρίβουν τα χέρια τους για το δώρο που τους έδωσε ο Εφιάλτης. 
Το ρεπορτάζ ...


που ακολουθεί για το θέμα καλύπτει το zougla.gr:

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων για τη «νέα, αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας», όπως τη χαρακτηρίζει, «να αφαιρέσει από την ύλη της Ιστορίας κάποια κεφάλαια».


Μετά τις προωθούμενες αλλαγές στα Θρησκευτικά και την υποβάθμιση των Αρχαίων Ελληνικών, εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας που εστάλη στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιβάλλει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α΄ Λυκείου τα ακόλουθα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας: Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός, όπως λέει η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κεφάλαια όπως: Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου. 

Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων χαρακτηρίζει την απόφαση «ολέθρια» και καλεί τον υπουργό Παιδείας να την αναθεωρήσει. Ο Νίκος Φίλης, πάντως, έχει εξαγγείλει αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών, των Νέων και της Ιστορίας.

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων αναφέρει:

Α. Με τις αποφάσεις αυτές του υπουργείου, το σχολείο παρέχει στους μαθητές ελλιπή γνώση του ελληνικού πολιτισμού στη συνέχεια και στη διαχρονία του. Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β', ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου.

Β. Η κατάργηση μάλιστα της εξέτασης των συνοπτικώς διδασκομένων αυτών κεφαλαίων της Ιστορίας, όπως συνέβη και με τα Αρχαία Ελληνικά, κατ’ ουσίαν οδηγεί στην πλήρη άγνοια από τους μαθητές των θεμελιωδών αυτών σελίδων της ιστορίας και του πολιτισμού μας και συρρικνώνει δραματικά την ανθρωπιστική παιδεία και τη μόρφωση των νέων μας.

Το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας επιδίδεται μεθοδικά και συστηματικά στη συρρίκνωση και υποβάθμιση της διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δεν του φάνηκε αρκετή, φαίνεται, η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ούτε η κατάργηση του Επιταφίου του Περικλέους στη Γ’ τάξη Λυκείου, ούτε η κατάργηση της εξετάσεως των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.

Με νέα, ολέθρια απόφασή του συνεχίζει την εκθεμελίωση των βασικών πυλώνων του πολιτισμού μας στην Ελληνική Εκπαίδευση. Η Ε.Ε.Φ. καλεί το Υπουργείο Παιδείας «να αναθεωρήσει τις ολέθριες αυτές αποφάσεις του και να δείξει γνήσια και ουσιαστική φροντίδα για την ολόπλευρη καλλιέργεια και μόρφωση της ελληνικής νεολαίας».

Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης από την αρχή της νέα σχολικής χρονιάς έχει επισημάνει: «Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Φίλη ότι τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας και ότι πρόκειται να αναδιαμορφωθούν τα προγράμματα ιστορίας στα σχολεία. Όπως έγινε σαφές και από την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο υπουργός δυστυχώς δεν διακρίνεται για την αντίληψή του για την ιστορία. Τόσο αυτός όσο και συνολικά η ιδεοληπτική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι παντελώς ακατάλληλοι να προωθήσουν οποιαδήποτε αντικειμενική αλλαγή στο μάθημα της Ιστορίας. Τους καλούμε να σεβαστούν την ιστορική αλήθεια και να μην εμπλέξουν το μάθημα της Ιστορίας στα μικροπολιτικά παιχνίδια τους».

Την ίδια ώρα τα πάνω-κάτω στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει το υπόμνημα του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκου που υποβλήθηκε στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιάκος εισηγείται την επιστροφή του θεσμού της «τράπεζας θεμάτων» για τις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου, τον οποίο είχε καταργήσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, «τα θέματα των εξετάσεων της Α’ Λυκείου θα ορίζονται κατά ένα μέρος από τους διδάσκοντες και κατά ένα μέρος θα αντλούνται από τράπεζα θεμάτων».

«Τα θέματα, αρχικά τουλάχιστον και ως μεταβατική φάση, θα ορίζονται από μία κεντρική επιτροπή εξετάσεων για όλη την Ελλάδα, για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων. Στα επόμενα χρόνια θα είναι εφικτό να είναι διαφοροποιημένα για κάθε σχολείο ή περιφέρεια, με διασφάλιση φυσικά του αδιάβλητου και της στάθμισής τους. Αυτό θα γίνεται με χρήση κεντρικής τράπεζας θεμάτων και αλγορίθμου για την παραγωγή των διαγωνισμάτων. Η τράπεζα θεμάτων θα εμπλουτίζεται διαρκώς με θέματα που θα κατατίθενται από όλους τους διδάσκοντες στην Ελλάδα και θα είναι υπό την παρακολούθηση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού (ταξινόμηση κατά θέμα, συγγραφέα, δυσκολία, λέξεις κλειδιά, έλεγχο μοναδικότητας, έλεγχο πνευματικών δικαιωμάτων κλπ)» εξειδικεύει για το θέμα ο κ. Λιάκος στην πρότασή του.

10 σχόλια:

  1. Ντροπή σου ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ . ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ . ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ . ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΒΡΟΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν κατεβαίνουμε όλοι στο Σύνταγμα να φωνάξουμε "ΟΧΙ " ....Βιώνουμε ένα εσωτερικό πόλεμο με εσωτερικούς εχθρούς της πατρίδας. Καταστρέφουν τη χώρα εκ των έσω και εμείς καθόμαστε στους καναπέδες. Πότε θα ξεχειλίσει το μίσος και η οργή ώστε να μη μπορέσουν ούτε 100 διμοιρίες να μας σταματήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αιώνια Τιμή και Δόξα στον Μεγάλο Έλληνα Κοσμοκράτορα Αλέξανδρο . Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα . Τα ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα πληρώσουν τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ εναντίον του Ελληνισμού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το κάθαρμα ο χοντρο Φίλης θέλει κρέμασμα στο Σύνταγμα σαν τον κομμουνιστή Τσαουσέσκου για εσχάτη προδοσία . Ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέτοια αλητεία δεν έχει ξαναβγάλει η χώρα . Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα ζώα που ψηφίζουν συριζα ανελ . Συμφωνώ με τον ΜΈΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ να τοποθετηθεί στο Δημαρχείο . Είναι η καλύτερη απάντηση στο σκότος της αριστεράς . Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι γιατί σε λίγο θα είναι αργά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γαβ γαβ γουφ είμαι ένα ζώο που ψήφισε συριζα...μια στιγμή να σας δώσω στο τηλέφωνο και την γάτα μου που ψήφισε και αυτή συριζα...
      νιαουουου νιάου νιάρρρ...#@%@%$*
      Θα ξαναψηφίσουμε συριζα, γιατί σε εμάς τα ζώα φέρεται το ίδιο, σαν ζώα τουτέστιν...
      ενώ και σε εσάς τους ανθρώπους φέρεται το ίδιο με εμάς, σαν...ζώααα!!!
      [Ροζ Πάνθηρας]

      Διαγραφή
  6. ΚΛΕΦΤΕς ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕς μας ρημάξατε καθάρματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει αριστερός που να είναι καλός . Ελεεινοί όλοι τους και ανθέλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και το ξενόφερτο κκε τα ίδια σκατά είναι . Μισούν την χώρα και θέλουν να την καταστρέψουμε . Τρέμουν τον Αλέξανδρο χιλιάδες χρόνια μετά τον θάνατο του γιατί είναι Παγκόσμιος Θρύλος . Εάν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι σύντομα θα καταφέρουμε να στήσουμε τον Ανδριάντα του Αλεξάνδρου στο Δημαρχείο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και το ξενόφερτο κκε τα ίδια σκατά είναι . Μισούν την χώρα και θέλουν να την καταστρέψουν . Τρέμουν τον Αλέξανδρο χιλιάδες χρόνια μετά τον θάνατο του γιατί είναι Παγκόσμιος Θρύλος . Εάν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι σύντομα θα καταφέρουμε να στήσουμε τον Ανδριάντα του Αλεξάνδρου στο Δημαρχείο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή