Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3,5%...ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ....

Ο Τσίπρας έχει σπουδάσει την απάτη και τη τέχνη παραμονής στην εξουσία με κάθε τρόπο! Έτσι υπερηφανεύεται για το πρωτογενές...

πλεόνασμα που πέτυχε με το αίμα του ελληνικού λαού ξεζουμίζοντας τα νοικοκυριά, το ίδιο θα κάνει και για το επόμενο διάστημα μέχρι να παραδώσει την εξουσία! Αυτό προκύπτει και από το παρκάτω άρθρο από το Liberal.gr:

Του Προκόπη Χατζηνικολάου 

Το περυσινό έτος, στο οποίο η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα, υπήρξε μία άνευ προηγούμενο επίθεση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όχι στους μπαταχτσήδες, αλλά σε αυτούς που δεν καταφέρνουν εξαιτίας της υπερφορολόγησης να πληρώσουν τα χρέη τους.

Έτσι επέβαλε συνολικά 1.602.835 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, υποθήκες και ποινικές διώξεις για απλήρωτους. Στην πρώτη γραμμή, με βάση τα στατιστικά στοιχεία βρέθηκαν οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο. Πέρυσι έγιναν 1.533.451 κατασχέσεις στα χέρια τρίτων (τραπεζικές καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, ταμεία επιχειρήσεων κλπ.

Οι κατασχέσεις λογαριασμών στράφηκαν στο σύνολο των οφειλετών, χωρίς να γίνεται διάκριση σε «μικρούς» και «μεγάλους» ή αν με τα χρήματα που θα τους έμεναν θα μπορούσαν να συντηρήσουν την οικογένεια τους ή την επιχείρηση τους.

Οι τράπεζες με το που λάβουν ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια από τα αρμόδια τμήματα των εφοριών είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν άμεσα στη δέσμευση των ποσών που βρίσκουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που χρωστούν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και κατάσχουν τα ποσά υπέρ του δημοσίου. Εάν μάλιστα δεν έχει δημιουργηθεί ακατάσχετος λογαριασμός οι τράπεζες προχωρούν στην κατάσχεση του συνολικού ποσού που βρίσκεται στον λογαριασμό το οποίο μπορεί να προέρχεται από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις. Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις ο οφειλέτης δεν γνωρίζει τίποτα για τη διαδικασία και το μαθαίνει όταν θα πάει να σηκώνει χρήματα από τον λογαριασμό του.

Δυστυχώς και το 2017 τα έργο θα είναι το ίδιο. Με περισσή ευκολία η εφορία στρέφει τα βέλη της σε 1,67 εκατ. φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία (ποσά που δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ κατά κύριο λόγο) με αυτόματες δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς ακινήτων.
Στόχος φέτος είναι η είσπραξη τουλάχιστον 2,7 δισ. ευρώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα μέχρι τα τέλη του Μαΐου αναμένεται να κινηθούν περισσότερα από 20 προγράμματα πλειστηριασμών ακινήτων

Όπως προαναφέρθηκε οι πολλοί χρωστούν λίγα. Αλλά αυτό δεν σταματάει την εφορία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία 4 εκατ. φορολογούμενοι έχουν οφειλές στο δημόσιο. Από αυτούς μόλις 69 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν πάνω από 100.000.000 ευρώ έκαστος και συνολικά 28,7 δισ. ευρώ ή το 31% περίπου του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Ακόμη, 7.296 οφειλέτες έχουν οφειλές ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ και συνολικά οφείλουν 74 δισ. ευρώ, επί συνόλου οφειλών 92,9 δισ. ευρώ.

Οι οφειλέτες με αρχικό ποσό χρέους μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ είναι μόλις 16.290, αντιπροσωπεύουν το 0,4% του συνόλου των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, αλλά χρωστούν συνολικά 78,79 δισ. ευρώ ή το 84,8% του συνολικού ποσού ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το 83,8% του συνόλου των οφειλετών του Δημοσίου -που αντιστοιχεί σε ένα πλήθος 3.614.047 φυσικών και νομικών προσώπων χρωστά ποσά βασικής οφειλής μέχρι 3.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών αυτού του τεράστιου αριθμού οφειλετών ανέρχεται μόλις σε 1,82 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 2% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο. Ωστόσο, σε αυτούς συνήθως γίνονται οι δεσμεύσεις λογαριασμών.



1 σχόλιο:

  1. Αυτό ήταν από την αρχή το σχέδιο του λεγόμενου...."ελληνικού πολιτικού προσωπικού" (!) οποιασδήποτε απόχρωσης! Να οδηγήσει στην απαξίωση και την ένδεια, να εξαθλιώσει τον Έλληνα με μοναδικό σκοπό να επιβιώσει ο ίδιο, όλο αυτό λανσαρισμένο ως..."μεταρρυθμίσεις"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή