Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΜΙΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΑ 75 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ!

Η ζωή του ανθρώπου που απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 75 ετών - Από...


το μηδέν και στηριζόμενος μόνο στις δικές του δυνάμεις, έχτισε μια αυτοκρατορία - Η κυριαρχία στα μίντια και η εξάπλωση σε 20 χώρες, η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Στη ζωή των οικογενειών παίζονται περίεργα παιχνίδια. Ικανά μερικές φορές να σφραγίσουν αιφνίδιες μεταπτώσεις από την χαρά του ξεφαντώματος στην οδυνηρά  ανείπωτη θλίψη.  Ο Μίνως Κυριακού έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια, μια μέρα μετά τη τελετή του γάμου του γιου του Θοδωρή με τη Δήμητρα Μπιθαρά, ενώ ένα 24ώρο πριν είχε  προηγηθεί,  
η βάπτιση της θυγατέρας του νιόπαντρου ζεύγους και νεότερης εγγονής του. Η καρδιά του ευτυχή πατέρα και παππού, ο οποίος παραβρέθηκε στα δυο χαρμόσυνα γεγονότα στο εξοχικό κτήμα του στον Άγιο Αιμιλιανό νότια από το Πόρτο Χέλι, δεν άντεξε.  Άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Κυριακής βυθίζοντας  στο πένθος τα παιδιά του Ξενοφώντα, Αθηνά και Θοδωρή καθώς και ορφανή να θρηνεί το δεύτερο πατέρα της η οικογένεια που δημιούργησε στον ΑΝΤ1. 

Έξυπνος, διορατικός, κοινωνικά ευαίσθητος και έντιμος άνθρωπος ο Μίνωας Κυριακού 
μεγαλούργησε στις συχνότητες των ιδιωτικών καναλιών με τον ίδιο ζήλο που του χάρισε περίλαμπρες επιτυχίες στις θάλασσες που διαπλέει ο ελληνικός εφοπλισμός. Ίδρυσε δεκάδες επιχειρήσεις και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις τέχνες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και ανέλαβε φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ειδικά μέσα σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Διένυσε με έμπνευση, τόλμη και επιμονή μια καθοριστική περίοδο για την εξέλιξη των τηλεοπτικών ΜΜΕ και υπηρέτησε με σεβασμό και σεμνότητα  το δημόσιο βίο της χώρας.

Από οικογένεια που έχει δραστηριοποιηθεί στον εφοπλισμό πάνω από τρεις γενιές, ο ανήσυχος και οξύνους Μίνωας Κυριακού παίρνει μόλις στα 17 του χρόνια την πατρογονική επιχειρηματική σκυτάλη μιας ναυτιλιακής εταιρείας που ιδρύθηκε με μόνο περιουσιακό στοιχείο μια λάντζα, τις πρώτες δεκαετίες μετά την επανάσταση του 1821. Ο συνονόματος παππούς του τη δρομολόγησε σε επαγγελματική βάση πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο ενώ ο πατέρας του Ξενοφών, που εργάσθηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στα πολωνικά ναυπηγεία του Γκντάνσκ, του μετέδωσε το μεράκι της ναυπήγησης πλοίων. Έτσι κι αλλιώς μεταπολεμικά δεν είχε μείνει και τίποτε άλλο να του κληροδοτήσει. Οι περιουσίες είχαν εξαϋλωθεί. Όλα έπρεπε να δημιουργηθούν και να επινοηθούν από την αρχή. Με μοναδικό όπλο το κύρος του ονόματος, τις αρχές και τα ιδανικά του Μίνωα Κυριακού. Και βέβαια την ευφυΐα του. 
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου