Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ! ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΨΑΡΑΔΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΝΙΓΗΚΑΝ! ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ...

Ρεπορτάζ, βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αίγινας...


Τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της ΑίγιναςΥπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα φορτηγό πλοίο - υδροφόρα, το «Αίγινα», συγκρούστηκε με αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο ψαράδες.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος «Παναγιώτης» να βυθιστεί 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το πλήρωμα της υδροφόρας και μεταφέρθηκαν στην Αίγινα, προκειμένου να διακομιστούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν και οι δύο νεκροί.

Κατά πληροφορίες, τα δύο θύματα ήταν αδέλφια, ηλικίας 74 και 62 ετών, και φέρονται να μη γνώριζαν κολύμπι. Tα αδέλφια, σύμφωνα με το aeginaportal.gr, ήταν κάτοικοι Αίγινας και κατάγονταν από το Βαθύ. 

Οι δύο άτυχοι ψαράδες εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα και παρά τις φωνές του πλοιάρχου του «Αίγινα» δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους. Ο πλοίαρχος της υδροφόρας επιχείρησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του «Αίγινα».

Ο υποπλοίαρχος του «Αίγινα» Μανώλης Καραγιάννης μίλησε στο zougla.gr και περιέγραψε καρέ-καρέ τα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος:

«Ήμουν βραδινή βάρδια και την ώρα του περιστατικού κοιμόμουν. Δεν έχω την πλήρη εικόνα. Άκουσα το "μπαμ" και σηκώθηκα να δω τι έγινε. Είδα ένα καΐκι να έχει πέσει επάνω μας, να έχει ανοίξει στη μέση και οι άνθρωποι να φωνάζουν "βουλιάζουμε, βουλιάζουμε" και μέσα σε πέντε λεπτά βούλιαξε το σκάφος, βουλιάξανε κι αυτοί... Δεν ήξεραν μπάνιο οι άνθρωποι. Προσπάθησα, πήρα τις κουλούρες (σ.σ.: σωσίβια) αλλά τους έχασα, τους πήρε η θάλασσα κάτω, πνιγήκανε και μετά από δύο λεπτά τούς έβγαλε φούσκα πάνω. Πήγαμε και τους μαζέψαμε, δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω» ανέφερε.

Καπετάνιος επιβατηγού πλοίου που πέρασε λίγα λεπτά μετά την τραγωδία από το σημείο περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τι είδε αλλά και τι συνέβη, επικαλούμενος δηλώσεις του πληρώματος της υδροφόρας:

«Υπήρχαν συντρίμμια και έπλεαν κάποια αντικείμενα από το αλιευτικό. Το αλιευτικό είχε βυθιστεί... Ρώτησα τον πλοίαρχο της υδροφόρας μήπως χρειάζεται κάποια βοήθεια. Είχαν τελειώσει όλα, είχε πλησιάσει πολύ γρήγορα σκάφος του Λιμενικού για τα περαιτέρω.

»Από πληροφορίες από τον πλοίαρχο της υδροφόρας, έφταιγε δυστυχώς το αλιευτικό. Δεν ήταν κανείς στη γέφυρα του αλιευτικού από ό,τι είπε. Είδε δύο άτομα στην πρύμνη να ασχολούνται με την αλιεία. Όταν κατάλαβε ότι δεν ήταν κανείς στη γέφυρα, σφύριξε από ό,τι μου είπε, σφύριξε να τους αφυπνίσει και είχαν πλάτη προς το σκάφος. Δυστυχώς, είχαν αφοσιωθεί στο ψάρεμα και δεν κατάλαβαν τίποτα».

Ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης δήλωσε συγκλονισμένος από το δυστύχημα και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα. Προανάκριση διενεργούν οι τοπικές λιμενικές αρχές.








zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου