Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΦΡΙΞΤΕ! ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ! ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ BC (ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ) ΚΑΙ AD (ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ) ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ...


Οι παραδοσιακοί όροι BC, (Before Christ) π.Χ., (Προ Χριστού) και...

AD, (Anno Domini), (Μετά Χριστόν) αλλάζουν σε BCE – (Before Common Era)- (Πριν από την κοινή εποχή) και CE –(Common Era)- (Κοινή Εποχή). Οι νέοι όροι εξακολουθούν να υποδηλώνουν τις περιόδους πριν και μετά τη γέννηση του Χριστού.

Οι επιτροπές τοπικής αυτοδιοίκησης που καταρτίζουν προγράμματα σπουδών θρησκευτικής εκπαίδευσης, αναφέρουν ότι οι παλιοί όροι ενδέχεται να αναστατώσουν τις μειονότητες ή τους απίστους. Όμως οι επικριτές αυτής της κίνησης την στηλιτεύουν ως «συνθηκολόγηση στην πολιτική ορθότητα».
Για εκατοντάδες χρόνια, ο κόσμος χρησιμοποιεί ημερολόγιο, όπου κάθε χρόνος είναι μια άμεση αναφορά στον Ιησού Χριστό. Τώρα στη Βρετανία αρχίζουν να απομακρύνουν τον Χριστό, από όλα τα ημερολόγια στα σχολεία.
Αντικαθίσταται η αναφορά στον Χριστό από το CE, για την «κοινή εποχή» και το BCE, «πριν από την κοινή εποχή» όροι που είναι αποδεκτοί από τους άθεους και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Καθώς πλησιάζουμε προς την εγκαθίδρυση του παγκόσμιου κράτους του Αντιχρίστου το όνομα του Ιησού Χριστού πρέπει να εξαφανιστεί από παντού.
Οι επιτροπές τοπικής αυτοδιοίκησης – γνωστές ως Μόνιμες
Συμβουλευτικές Επιτροπές για τη Θρησκευτική Εκπαίδευση (SACRE) – από το Μπράιτον και το Εσέξ συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχών που προτρέπουν την αλλαγή στο BC και το AD.
Το πρόγραμμα σπουδών για τα σχολεία στο Ανατολικό Σάσεξ, για παράδειγμα, λέει: «Το BCE και το CE χρησιμοποιούνται τώρα για να δείξουν ευαισθησία σε όσους δεν είναι Χριστιανοί».
Σε απάντηση τους ακόμα και Βρετανοί, όπως ο Λόρδος Carey δήλωσε: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ έναν μουσουλμάνο ή εβραϊκό ηγέτη που προσβάλλεται από το Γρηγοριανό ημερολόγιο» ενώ ακόμα και ο Ιμάμης Ιμπραήμ Μόγκρε δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι προκαλεί προσβολή κατά των μουσουλμάνων», καθώς επίσης και ο Εβραίος εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι: «Δεν νομίζω ότι κάποιος θα ντρεπόταν αν χρησιμοποιούσε το π.Χ. και το μ.Χ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου