Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του vimaonline.gr ο υπαίτιος της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εφορία της Γλυφάδας, είναι...

ένας 54χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε ένα από τα αυτοκίνητα τα οποία βρισκόντουσαν στο γκαράζ της Εφορίας, στήνοντας ουσιαστικά ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τους Αξιωματικούς του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού, έδρασε άμεσα, αξιοποιώντας πληροφορίες αλλά και υλικό από παρακείμενες κάμερες και συνέλαβαν τον 54χρονο ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο υπαίτιος της πυρκαγιάς. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ολονύχτια και υπεράνθρωπη ήταν η μάχη που έδωσαν οι άντρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβέσουν τη μεγάλη φωτιά, που ξεκίνησε υπό αδιεκρίνιστα αίτια στο υπόγειο πάρκιγκ της εφορίας Γλυφάδας και έκαψε σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 9 αυτοκίνητα, 6 μηχανές, μία βάρκα και ένα jet ski, ενώ άλλα 17 περίπου οχήματα που βρισκόντουσαν στο υπόγειο έχουν υποστεί ζημιές.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν  μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε ορόφους του κτιρίου, όπου στεγάζονται καταστήματα, γραφεία και υπηρεσίες της Εφορίας. Οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν τον πυκνό καπνό που είχε κατακλύσει τον υπόγειο χώρο των 1.000 m2, αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες ξεπερνούσαν σε πολλά σημεία τους 150 βαθμούς.

Στο σημείο επίσης, είχε εγκατασταθεί το ειδικό όχημα της πυροσβεστικής το οποίο γέμιζε της φιάλες οξυγόνου των πυροσβεστών, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν στα τυφλά, μέσα σε καπνούς να φτάσουν στο επίκεντρο της φωτιάς. Σε όλη την διάρκεια της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να πλησιάσουν το επίκεντρο της φωτιάς από πολλά σημεία. Άνοιξαν αεραγωγούς, έσπασαν πόρτες, άνοιξαν καταπακτές, αλλά μάταια όμως. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο πυκνός καπνός, στέκονταν απαγορευτικοί και επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πυροσβεστών.
φωτό vimaonline.gr: Πυροσβέστης ρίχνει νερό στο υπόγειο από αεραγωγό, καθώς ήταν αδύνατη η προσέγγιση στην εστία της φωτιάς. 

Λίγο πριν τις 12 το βράδυ ο διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πύραρχος κ. Φώτης Δημαρέσης, ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα, προτού κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, αποφάσισε να πλημμυρίσει το υπόγειο με ειδικό αφρό, προκειμένου αυτός να "κόψει" το οξυγόνο της εστίας ώστε οι πυροσβέστες να μπορέσουν να σβήσουν την πυρκαγια με ασφάλεια.
φώτο vimaonline.gr: Ειδική εγκατάσταση η οποία διοχετεύει τον εδικό αφρό μέσα στον χώρο του υπογείου. Διακρίνονται οι πυκνοί καπνοί οι οποίοι βγαίνουν από την έξοδο του υπογείου.

Χρειάστηκαν πάνω από 30 μπιτόνια ειδικού αφρού ο οποίος με την βοήθεια δύο ειδικών φτερωτών, αναμειγνυόμενος με νερό, διοχετεύθηκε από δύο σημεία στο υπόγειο.

Τελικά λίγο πριν τις 3 το πρωϊ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στην κατάσβεση συνέδραμαν με υδροφόρες η πολιτική προστασία του Δήμου Γλυφάδας με επικεφαλής των αντιδήμαρχο κ. Θεοδοσόπουλο και η πολιτική προστασία το Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Κρητικό.


ΚΤΙΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το vimaonline.gr το κτίριο που στεγάζεται η εφορία της Γλυφάδας, παρ' ότι έχει σύστημα πυροπροστασίας, αυτό ουδέποτε έχει πιστοποιηθεί ως όφειλε από την Πυροσβεστική. Μάλιστα στα γραφεία και στους χώρους που στεγάζεται η Εφορία της Γλυφάδας, πέντε φορές έχει αιτηθεί να πιστοποιηθεί, αλλά και τις πέντε έχει απορριφθεί το αίτημά τους καθώς οι χώροι του δεν πληρούν τις προδιαγραφές και τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει η Πυροσβεστική υπηρεσία. 
http://www.vimaonline.gr/20/article/30012/apokleistiko-sunelifthi-o-upaitios-tis-megalis-purkagias-stin-eforia-glufadas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου