Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 11ΧΡΟΝΟΥ ΑΜΙΡ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ! ΒΙΝΤΕΟ

Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές...

στην οικία  - Του έγραψαν «Φύγε από την χώρα» σε χαρτόνι  - «Φοβήθηκα πολύ, το τζάμι έκοψε το πόδι της μαμάς μου»,  λέει σοκαρισμένος ο μικρός Αφγανός 

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αμίρ Αφγανού, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.


Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. 
Η ιστορία του μικρού μαθητή από το Αφγανιστάν, εξακολουθεί να προκαλεί σχόλια, καθώς ενώ κληρώθηκε ως σημαιοφόρος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε κρατώντας μία πινακίδα με το όνομα του σχολείου.

Συγκλονίζουν τα λόγια του μικρού Αμίρ: «Φοβήθηκα πολύ, το τζάμι έκοψε το πόδι της μαμάς μου»
«Στις 3.30 τα ξημερώματα κάποιοι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια και έσπασαν το παράθυρο στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός . Φοβηθήκαμε πάρα πολύ και φωνάζαμε "βοήθεια, βοήθεια". Άκουσαν τις φωνές μας από την πολυκατοικία και ήρθαν να μας βοηθήσουν. Ο Αμίρ φοβήθηκε πολύ αλλά δεν είναι λόγος αυτός για να σταματήσει να πηγαίνει σχολείο. Του αρέσει το σχολείο και θα τον στηρίξουμε και εμείς ως γονείς», λένε στο protothema.gr οι γονείς του Αμίρ. 


Η μητέρα και πατέρας του Αμίρ 
Φωτογραφίες από το σπίτι του μικρού Αμίρ μετά την επίθεση 

Φωτογραφίες από το σπίτι του μικρού Αμίρ μετά την επίθεση 














Φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων 






Το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ενώ την Πέμπτη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εξέφρασε την υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς και στον διευθυντή για τον τρόπο που χειρίστηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Ο Αμίρ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 




Η μητέρα του, Αραζού Ιμέντια, αναφέρει ότι «όταν κληρώθηκε γύρισε στο σπίτι πολύ χαρούμενος και μου ανακοίνωσε ότι θα παρελάσει ως σημαιοφόρος. Μετά πήρε τηλέφωνο ένας διερμηνέας από το Ιράν που μιλούσε πολύ καλά τη μητρική μου γλώσσα και με ρώτησε εάν έχω πρόβλημα να εκκλησιαστεί. Είπα ότι δεν έχουμε κάποιο θέμα και έδωσα την έγκρισή μου το παιδί μου να δώσει το «παρών» ως σημαιοφόρος».



Η χαρά του Αμίρ όμως δεν κράτησε πολύ και η μητέρα του κάλεσε τον διερμηνέα και ζήτησε εξηγήσεις: «Μου είπε ότι ο δάσκαλος είπε ότι δεν γίνεται ο Αμίρ να είναι σημαιοφόρος γιατί είναι μουσουλμάνος και γιατί ο πατέρας του δεν είναι στην Ελλάδα για να δώσει την έγκρισή του (ζει στη Γερμανία από το 2015 και η οικογένεια έχει κινήσει τις διαδικασίες επανένωσης)».

Μιλώντας στο «Έθνος», ο μικρός Αμίρ, που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει οδοντίατρος και το αγαπημένο του μάθημα είναι η ελληνική γλώσσα, σημειώνει: «Στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι έγινε άλλη κλήρωση και δεν πήρα τη σημαία. Ένιωσα όμορφα που διακρίθηκα, ωστόσο δεν με στεναχωρεί πια».

«Στο σχολείο μου περνάω τέλεια και το θέμα αυτό δεν το έχουμε συζητήσει ούτε με συμμαθητές ούτε με δασκάλους. Με όλα τα παιδιά κάνω παρέα, αλλά ο καλύτερός μου φίλος είναι ο Γιάννης…», προσθέτει ο 11χρονος, που έφτασε στη Λέσβο μαζί με τη μητέρα και τα δυο του μικρότερα αδέλφια του πέρυσι τον Απρίλιο.

ΝΔ για επίθεση στο σπίτι Αμίρ: «Ο κ. Τσίπρας ζει στον δικό του τόπο και χρόνο»


«Τα ξημερώματα κάποιοι βανδάλισαν το σπίτι ενός 11χρονου Αφγανού στη Δάφνη, επειδή είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος του σχολείου του.

Κάποιοι άλλοι τον είχαν υποχρεώσει προηγουμένως να κρατά αντί σημαίας, μια ταμπέλα του σχολείου του.   
Αυτή είναι η καθημερινή ανομία που ανέδειξε σήμερα η Νέα Δημοκρατία και έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα.  

Γι’ αυτήν ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή, καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο».

Τι λέει το υπ. Παιδείας για την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ -Τι απαντά στην ΝΔ


Με αφορμή την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, το υπουργείο εκφράζει τον αποτροπιασμό του και ζητά από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπαίτιοι, όποιοι κι αν είναι και από όπου κι αν προέρχονται, να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους.

Σε ανακοίνωσή του υπουργείου το τονίζεται:” Η ελληνική Πολιτεία δε δείχνει καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές. Ο Αμίρ και κάθε άλλος μαθητής και μαθήτρια, θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ισότιμο μέλος του σχολείου του, της πόλης του, της χώρας στην οποία ζει.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο έχει ζητήσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί ο 11χρονος δεν κράτησε τη σημαία κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, παρότι είχε κληρωθεί”.

Σε απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:”Προκαλεί οργή το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν καταδίκασε τη σημερινή επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή.Είναι απορίας άξιο γιατί δεν το έκανε και επέλεξε μια ρατσιστική, φασιστική επίθεση να την εντάξει στο αποτυχημένο αφήγημά της περί δήθεν γενικευμένης ανομίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Πριν από λίγη ώρα στη Βουλή είχε αποδειχθεί όχι μόνο η αποτυχία του αφηγήματος, αλλά και ότι το αφήγημα αυτό βλάπτει σοβαρά τη Νέα Δημοκρατία. Προφανές το αδιέξοδο. Υιοθετώντας την ακροδεξιά ρητορεία, πώς να καταδικάσεις ακροδεξιές φασιστικές επιθέσεις;

Έστω και τώρα η Ν.Δ. ας καταδικάσει τη συγκεκριμένη επίθεση, γιατί με την προηγούμενη ανακοίνωσή της το μόνο που κάνει είναι να πυροβολεί τα πόδια της”.  

Μουζάλας: Ζητούμενο η απομόνωση κάθε ρατσιστικού στοιχείου


«Η απόλυτη καταδίκη αθλιοτήτων σαν τη σημερινή ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη και η αμέριστη συμπαράσταση προς τα θύματα μαζί με τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την απόδοση δικαιοσύνης, αποτελούν την αυτονόητη ελάχιστη συνδρομή της Πολιτείας στους πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούμενούς μας. Το μείζον ζητούμενο, όμως, είναι η ομόθυμη και έμπρακτη απομόνωση και περιθωριοποίηση κάθε μισαλλόδοξου και ρατσιστικού στοιχείου από το σύνολο της κοινωνίας μας».

Καμίνης: Η επίθεση χαλυβδώνει την αποφασιστικότητά μας απέναντι στις φασιστικές 


Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ζητεί από τις αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και δηλώνει την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής για μια ανοιχτή Αθήνα, που με τους πολίτες της και σε συνεργασία με τους δήμους όλης της χώρας, θέτουν στο περιθώριο, ακραίες, μισαλλόδοξες, ξενόφοβες και ρατσιστικές πρακτικές. 

«Φασίζουσες τακτικές, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και η κοινωνική ένταξής τους», αναφέρει. 

Η οικογένεια των Αφγανών προσφύγων ζήτησε σήμερα το πρωί από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρατσιστική επίθεση στην κατοικία του Αμίρ


«Η επίθεση με πέτρες στην κατοικία του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, είναι ξεκάθαρα ρατσιστική», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνει ότι «οι πρακτικές που επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να απομονωθούν το συντομότερο δυνατό».
Σχολιάζοντας την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Καλωσορίζουμε, επιπλέον, τις όψιμες, αντιρατσιστικές ευαισθησίες της ΝΔ, υπενθυμίζουμε ωστόσο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει κλήρωση για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, είχε καταψηφιστεί από το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα την... αριστεία».

«Κάθε μέρα ένας στόχος. Χθες ο ακτιβιστής στην ΑΣΟΕΕ και οι Ευέλπιδες, σήμερα ο πιτσιρικάς Αφγανός. Οι συμμορίες τραμπουκίζουν ανενόχλητες», έγραψε στο twitter το ΠΟΤΑΜΙ. 

Ενωση Κεντρώων:«Πρέπει πριν νομοθετήσουμε να βλέπουμε και πιο μακριά κ. Τσίπρα»


Την καταδίκη της για τη ρατσιστική βία σε βάρος του 11χρονου μαθητή στη Δάφνη, εκφράζει η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της και επιτίθεται στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κληρώσεις για το ποιος θα σηκώνει τη σημαία στις εθνικές επετείους, δίνει τώρα σε φασιστικούς κύκλους το έναυσμα για εκδηλώσεις βίας και ρατσισμού».
Τέλος, ΕΚ, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, υποστηρίζει: «Πρέπει πριν νομοθετήσουμε να βλέπουμε και πιο μακριά κ. Τσίπρα».

ΚΚΕ: Φασιστικές συμμορίες στοχοποιούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους


Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα άνανδρη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που ζούσε ο 11χρονος Αφγανός μαθητής Αμίρ και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον ίδιο και την οικογένειά του. Για μια ακόμη φορά φαίνεται το εγκληματικό ποιόν των αντιδραστικών φασιστικών συμμοριών, που στοχοποιούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους, όπως αυτή η επίθεση ενάντια σε μια γυναίκα πρόσφυγα και τα τρία μικρά παιδιά της.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, αφού απ' τη μια πουλάει ανθρωπισμό κι απ' την άλλη αφήνει έκθετους τους πρόσφυγες και μετανάστες στη ρατσιστική κτηνωδία. Απ' τη μια τούς επιτρέπει να κληρώνονται σημαιοφόροι στις παρελάσεις, απ΄την άλλη τους αφήνει απροστάτευτους, όπως την περίπτωση της οικογένειας του Αμίρ, απορρίπτοντας δύο φορές το αίτημα για οικογενειακή επανένωση με τον πατέρα τους στη Γερμανία και εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ. Προκαλεί και η όψιμη ευαισθησία της ΝΔ, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι μόνοι. Οι ρατσιστικές και φασιστικές συμμορίες θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από το εργατικό κίνημα, από την οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους χρησιμοποιεί.

ΑΝΕΛ: Φασιστική ενέργεια που πηγάζει από το μίσος


«H καταφανέστατα ρατσιστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας του 11χρονου μαθητή Αμίρ είναι μια φασιστική ενέργεια που πηγάζει από το μίσος. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας. Σε καμία περίπτωση τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές από τους Έλληνες» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Χρηστίδης για επίθεση σε Αμίρ: Θρασύδειλοι φασίστες!


«Όσοι επιτέθηκαν εναντίον του Αμίρ και της οικογένειας του είναι θρασύδειλοι φασίστες», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης. 

«Τέτοιες πράξεις», αναφέρει  «δεν χωράνε στην Δημοκρατία, πρέπει να περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία και ειδικά τη νέα γενιά».

Δείτε βίντεο: Επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στη Δάφνη
Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. ολοκληρο τουβλο... και το τραπεζι ολοκαινουργιο... ουτε γρατζουνια!
    σε ποιον τα πουλανε αυτα????

    Οντως στην πατριδα του δεν θα του πετανε πετρες και θα ζει μεσα στην δικη του περιουσια. Να γυρισει πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα γραμματάκια στο χαρτόνι ;
    Από παιδικό χέρι, που τώρα μαθαίνει τα ελληνικά !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή