Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΧΥΔΑΙΟΣ "ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ", ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

Είναι ένας αισχρός χυδαιολόγος. Διαβάστε, όσο αντέχετε, τα όσα γράφει για τον Άγιο Νικόλαο, ο ανώνυμος "πιστιρίκος". Δείχνει το χαμερπές επίπεδό του!

Άγιος Νικόλαος


Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας πολύ δημοφιλής άγιος γιατί ήταν πολύ ωραίος τύπος και έξω καρδιά.
Ο Νικόλαος γεννήθηκε το 270 στα Πάταρα της Λυκίας, ήταν από πλούσια...

οικογένεια και οι γονείς του τον σπούδασαν στα καλύτερα σχολεία αλλά μετά τα τίναξαν και αυτός μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς γιατί εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ακόμα καπιταλισμός και ήταν πολύ της μόδας να μοιράζεις την περιουσία σου και να ζεις σαν χίπης.
Αφού μοίρασε την περιουσία του, ο Νικόλαος έγινε ιερέας για να βοηθάει πάλι τους φτωχούς στους οποίους είχε μοιράσει την περιουσία του, αφού αυτοί τα έφαγαν στις πουτάvες και ήταν πάλι φτωχαδάκια.
Οι ειδωλολάτρες συνέλαβαν τον Νικόλαο και του έκαναν βασανιστήρια, με αποτέλεσμα οι φτωχοί να πεθαίνουν από την πείνα, αφού ο Νικόλαος δεν μπορούσε να τους ταΐζει πια.
Μόλις έγινε αυτοκράτορας ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Νικόλαος απελευθερώθηκε και οι πιστοί τον περίμεναν έξω από τη φυλακή, όπου τον υποδέχτηκαν με το εμβληματικό πια σύνθημα «Νικόλα, Νικόλα, γ@μησέ τα όλα».
Ο Νικόλαος πέθανε 73 χρονών -πρόλαβε δηλαδή να πάρει σύνταξη αλλά την μοίραζε κι αυτή στους φτωχούς και αυτός τρεφόταν με ακρίδες – και ονομάστηκε μυροβλήτης επειδή τα λείψανά του ανάβλυζαν άγιο μύρο.
Όσοι μύριζαν τα λείψανα του Αγίου Νικόλαου, την άκουγαν κανονικά και έλεγαν πως, μπροστά στα λείψανα του Αγίου Νικόλαου, τύφλα να ‘χει το LSD.
Επειδή τα ναρκωτικά τότε ήταν πολύ ακριβά, κάποιοι ναύτες πήραν τα λείψανα του Αγίου Νικόλαου και τα μετέφεραν στο Μπάρι της Ιταλίας, για να κάνουν κεφάλι και οι Ιταλοί που είχαν μείνει χαρμάνηδες.
Στην διάρκεια του ταξιδιού, την έπεσαν στους ναυτικούς κάτι τεράστιες ανθρωποφάγες φάλαινες αλλά, μόλις μύρισαν οι φάλαινες τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, το έριξαν στα τσιφτετέλια, οπότε ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται προστάτης των ναυτικών, αν και αυτός δεν το έμαθε ποτέ.
Ο Άγιος Νικόλαος προστατεύει τους ναυτικούς από τις φουρτούνες και τους καρχαρίες αλλά δεν τους προστατεύει από τους εφοπλιστές που βουλιάζουν τα πλοία τους για να τσεπώσουν την ασφάλεια.
Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως οι πλούσιοι και οι εφοπλιστές δεν έχουν άγιο να τους προστατεύει, αφού οι άγιοι είναι μόνο για τους φτωχούς.
Σήμερα κάποια από τα λείψανα του Αγίου Νικολάου βρίσκονται στο Μπάρι και κάποια στην Βενετία, αφού οι χριστιανοί γουστάρουν τρελά να διαμελίζουν τους αγίους τους και να πηγαίνουν τα λείψανά τους βόλτες από δω κι από κει.
Στη δυτική παράδοση, ο Άγιος Νικόλαος είναι ο Santa Claus που φέρνει τα χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά, αλλά στη δική μας παράδοση αυτός είναι ο Άγιος Βασίλης, οπότε διαπιστώνουμε πως οι χριστιανοί δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ούτε στο ποιος άγιος είναι αρμόδιος για να φέρνει τα δώρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου