Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: "ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"!

AP Photo/Burhan Ozbilici
Την ίδια ώρα, και μόλις λίγα 24ωρα μετά την στήριξη Ερντογάν στα...

Σκόπια, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, μεταβαίνει στην Άγκυρα το διήμερο 11/12 Φεβρουαρίου για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.
Νέες απειλές εκτόξευσε εχθές η Άγκυρα, αυτή τη φορά δια του Επιτελάρχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ.

«Δεν ελέγχουμε μόνο τα Καρτνάκ», ανέφερε, εννοώντας τα Ίμια, «αλλά ελέγχουμε και όλο το Αιγαίο. Έχουμε την δύναμη για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ακάρ νωρίτερα πέταξε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, στην περιοχή του Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, και μόλις λίγα 24ωρα μετά την στήριξη Ερντογάν στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, μεταβαίνει στην Άγκυρα το διήμερο 11/12 Φεβρουαρίου για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Ζόραν Ζάεφ θα επισκεφθεί την Τουρκία μετά από πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, και κατά τη διάρκεια επίσκεψης, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν διάφορα διμερή και περιφερειακά θέματα.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται οι ισχυροί δεσμοί της Τουρκίας με τα Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι «ένα από τα πιο θεμελιώδη στοιχεία του ισχυρού δεσμού μεταξύ των δύο χωρών είναι οι συμπατριώτες μας στη «Μακεδονία».
skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου