Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ! ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΠΑΡΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ!

Πότε επιτέλους θα ξεσηκωθεί ο Έλληνας; Πόσο θα δέχεται με σκυμμένο το κεφάλι ό,τι επιβάλλει η Nέα Tάξη Pραγμάτωn; Του αφαίρεσαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, του αφαίρεσαν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, θα του πάρουν την ιστορία και τον πολιτισμό για να τa οικειοποιoύνται τα Σκόπια και άλλες εχθρικές χώρες, τώρα θα τον σταμπάρουν σαν πρόβατο και μοσχάρι με μικροτσίπ και όλα τα βιομετρικά του δεδομένα! 
Ποιοι και γιατί πιέζουν να αλλάξουμε τις ταυτότητες; 
Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, οι νέες ταυτότητες έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες, με το κείμενο...


της προκήρυξης να είναι έτοιμο και να κατατίθεται τις επόμενες μέρες. 

Δεν θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές. Η μορφή τους και τα στοιχεία τους θα βασίζονται σε εντελώς νέες προδιαγραφές.

Οι ταυτότητες θα είναι πλαστικές και θα περιέχουν ένα μικρο-τσιπ. Σε αυτό θα είναι αποθηκευμένα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου.

Δεν θα υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα, αλλά θα παραμείνει στην εμφάνιση η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου.

Οι πολίτες θα πληρώσουν, όπως πάντα, το κόστος για την αλλαγή, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στα 10 ευρώ.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών συμπίπτει χρονικά με την άφιξη - στα μέσα Φεβρουαρίου - στην Ελλάδα κλιμακίου Αμερικανών εμπειρογνωμόνων από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Department of Homeland Security), οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος «visa waiver», που επιτρέπει στους πολίτες 38 χωρών –και της Ελλάδας– να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στις ΗΠΑ.

Οι πρώτες προπαρασκευαστικές συναντήσεις έγιναν μεσοβδόμαδα στη ΓΑΔΑ. Παρότι τόσο οι Έλληνες όσο και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σπεύδουν να αποσυνδέσουν «visa waiver» και ταυτότητες, η μη αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά αποτελεί ένα από τα εναπομείναντα σημεία κριτικής των ΗΠΑ εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι νέες ταυτότητες θα είναι αντίστοιχες με εκείνες των υπολοίπων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προέβλεπε ότι οι προδιαγραφές του δελτίου ταυτότητας καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και δίχως να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Ένας από τους λόγους της κυβερνητικής δυστοκίας, εξάλλου, φέρεται πως ήταν ο φόβος για πιθανές αντιδράσεις της Εκκλησίας και βουλευτών στην έκδοση ταυτοτήτων με ενσωματωμένο μικροτσίπ.

1 σχόλιο: