Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!


Νεκρή εντοπίστηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Επανομής η τέως...

πρόεδρος των Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά Μπιλίση.

Συγκεκριμένα, η σορός εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λεύκης, στο κτήμα Καραγκιόζη στις 14.38 από περιοίκους που ενημέρωσαν το Λιμενικό.

Το πτώμα της 71ης χρονης γυναίκας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου ενώ το λιμενικό έχει αναλάβει τις έρευνες για τα αίτια του θανάτου της.

Η άτυχη γυναίκα άφησε σημείωμα πριν τον θάνατό της, στοιχείο που απομακρύνει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και συνηγορεί στην εκδοχή της αυτοχειρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του LiveNews, έρεται πως υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε την γυναίκα να βγάζει τα ρούχα της και να μπαίνει στη θάλασσα. Στο ιδιόχειρο σημείωμά της ζητάει συγγνώμη από τα δύο της παιδιά, χωρίς να αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πολύ γνωστή στην πόλη συμβολαιογράφος είχε βρεθεί το προηγούμενο διάστημα στη μέση της διαμάχης για τους πλειστηριασμούς.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι σε βάρος της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης για παρακράτηση χρημάτων από πλειστηριασμούς. Αναφορικά με την υπόθεση, τον Νοέμβριο του 2017,  η ίδια είχε δηλώσει: «Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που εμπλέκουν το όνομά μου, δηλώνω ότι είναι ανακριβή και παραπλανητικά, καθώς δεν οφείλεται εκ μέρους μου κανένα απολύτως ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο. Είμαι έτοιμη κάθε στιγμή να παράσχω τεκμηριωμένες εξηγήσεις για αυτό εφόσον κληθώ από τα αρμόδια όργανα, και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Λίγες ημέρες μετά, διαδηλωτές είχαν πετάξει αβγά έξω από κτίριο που γινόταν εκδήλωση, με τιμώμενο πρόσωπο την Ιωάννα Μπιλίση.

Η υπεξαίρεση των 500.000 ευρώ
Η υπόθεση αφορά σε περίπου δέκα πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων που έγιναν το 2015 από την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Όπως προκύπτει από την αναφορά που υπέβαλε η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογίζεται σε περίπου 500.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από πλειστηριασμούς και θα έπρεπε να κατατεθούν σε διάστημα τριών ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν φορολογούμενοι απευθύνθηκαν στη ΦΑΕ και έκπληκτοι διαπίστωσαν να έχουν ακόμη εκκρεμότητες με το Δημόσιο παρά το γεγονός ότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου