Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ "ΚΛΕΙΝΕΙ" ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ! "GORNA MACEDONIA"! ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ Ο ΑΛΗΤΗΣ!

«Κλειδώνει»: Αυτή είναι η πρόταση της Ελλάδας για την ονομασία των Σκοπίων
Ο τίτλος είναι δικός μας και είναι αυτός που πρέπει να έχει το σύνολο των...

εφημερίδων-ιστοσελίδων. Διότι μιλάμε για πραγματικό πολιτικό κάθαρμα, για ΠΡΟΔΟΤΗ ο οποίος είναι αποφασισμένος να ξεπουλήσει τη Μακεδονία μας!

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της γείτονος μπαίνουν στην τελική ευθεία, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να εμφανίζεται έτοιμος να συζητήσει τις προτάσεις της Αθήνας με τη σκοπιανή ηγεσία, την ερχόμενη Πέμπτη (22/03/2018).   Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Hellas Journal και του Μιχάλη Ιγνατίου, που επικαλούνται πηγές από την Ουάσινγκτον, ο κ. Κοτζιάς επέλεξε να αποστείλει το πακέτο των προτάσεων του και όχι να το παραδώσει με την άφιξη του στα Σκόπια, στοχεύοντας στην επίσπευση των διαδικασιών, ούτως ώστε, εάν το επιθυμεί πραγματικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ – να επιτευχθεί η λύση στο πρόβλημα πολύ πριν από τον Ιούνιο
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ Οι επικρατέστερες προτεινόμενες ονομασίες και ο ρόλος της Βουλγαρίας Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του κυριακάτικου «Έθνους», τα κεφάλαια που αφορούν το σχέδιο συμφωνίας που προτείνει η ελληνική πλευρά είναι επτά:
1. Ονομασία 2. Εύρος χρήσης 3. Γλώσσα. 4. Ταυτότητα 5. Εμπορικές χρήσεις 6. Ακρωνύμια 7. Συντμήσεις 
Οι πηγές από τις ΗΠΑ, εξάλλου, ανέφεραν πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει συμπεριλάβει στο πακέτο των προτάσεων του και πέντε προτεινόμενες ονομασίες και φαίνεται να προκρίνει το «Νόβα Ματσεντόνια» και το «Γκόρνα Ματσεντόνια» στη σλαβική γλώσσα. Εξάλλου, υποστήριξαν ότι η ελληνική κυβέρνηση καλύπτεται πλήρως από την ονομασία «Γκόρνα Ματσεντόνια». Η Αθήνα, πάντως, συμφωνεί το όνομα να είναι αμετάφραστο αλλα ενιαίο, ενώ σε ό,τι αφορά το εύρος της χρήσης, το ελληνικό προσχέδιο προωθεί ξεκάθαρα τη λύση «erga omnes», δηλαδή ίδια χρήση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και στις διμερείς και στις διεθνείς συμφωνίες. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό «αγκάθι» ως προς το να ευοδωθεί μια τέτοια συμφωνία, με το όνομα «Γκόρνα Ματσεντόνια» και η αντίδραση προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία. Υπενθυμίζεται πως εδώ κι ένα μήνα, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, είχε ξεκαθαρίσει πως η χώρα του δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. 
Read more: http://www.newsbomb.gr/, empisteutiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου