Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ 13ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ! ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε ένα 13χρονο κορίτσι το βράδυ της Δευτέρας (04/06), στην Άμφισσα.

Όπως σημειώνει η Αστυνομία, αναζητά έναν 34χρονο επιχειρηματία, ο...

οποίος -όπως επιβεβαιώνει στην ανακοίνωσή της- μετέβη «σε καταυλισμό περιοχής της Άμφισσας Φωκίδας, όπου πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 13χρονης, καθώς και τον τραυματισμό (στο πόδι) ενός 35χρονου».
amfissa4

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη σε διάφορες ορεινές περιοχές της Άμφισσας, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης, ο οποίος είναι κρεοπώλης.

«Από αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν στην περιοχή, εντοπίστηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου, επί της επαρχιακής οδού Άμφισσας – Βίνιανης, το οποίο πυρπόλησαν άγνωστοι δράστες, ενώ επίσης άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα που διατηρεί ο 34χρονος, στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας», προσθέτει η Αστυνομία και συμπληρώνει ότι έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής της σορού του ανήλικου κοριτσιού.

Σοκαρισμένη η Άμφισσα
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άμφισσας από τη δολοφονία της 13χρονης.

Ο δήμαρχος Δελφών, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο CNN Greece τονίζει ότι  «είναι μία μέρα μεγάλου σοκ για την Άμφισσα. Είναι μία πόλη που έχει να βιώσει ανθρωποκτονία εδώ και 35-40 χρόνια και ξαφνικά χάνουμε ένα παιδί».


Ανατριχίλα από τις λεπτομέρειες
Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές, με τη μια σφαίρα να βρίσκει το άτυχο παιδί στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», σχεδόν να την αποκεφαλίζει. Η δεύτερη σφαίρα τραυμάτισε στο πόδι τον πατέρα της.

Η νεκρώσιμη ακολουθία για το άτυχο παιδί έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα.

Δύο ώρες αργότερα, στις 19:00, οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας, στη μνήμη του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Οι δύο εκδοχές του εγκλήματος
Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (04/06/2018) με την Αστυνομία να εξετάζει δύο εκδοχές.

Η πρώτη εκδοχή αναφέρει πως ο φερόμενος ως δράστης πιάστηκε στα χέρια με ομάδα Ρομά, όταν πέρασε από τον καταυλισμό τους πηγαίνοντας προς τον στάβλο του στο χωριό Προσήλιο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που σημειώθηκε, ο ίδιος πυροβόλησε με την καραμπίνα.

Ωστόσο, υπάρχει κι ένα δεύτερο σενάριο, το οποίο οι Αρχές εξετάζουν. Σύμφωνα με αυτό, ο φερόμενος ως δράστης είχε πέσει θύμα κλοπής στο σπίτι του και κινούνταν παράλληλα στον καταυλισμό, όταν αναγνώρισε ως δράστη έναν ενήλικο Ρομά. Τότε σταμάτησε, πήρε το όπλο του από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και πυροβόλησε τυφλά εναντίον του τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι.

Σε κάθε περίπτωση, ο θάνατος της 13χρονης προκάλεσε μεγάλη οργή στις τάξεις των Ρομά, οι οποίοι σε αντίποινα έκαψαν το αυτοκίνητο και προκάλεσαν ζημιές στο κρεοπωλείο του φερόμενου ως δράστη.

Newsbomb.gr, Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, ΣΚΑΪ

1 σχόλιο: