Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΑΓΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΓΙΑΔΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...


Άγριες ομάδες αλλοδαπών μαχαιροβγαλτών σκορπούν τον τρόμο στην πλατεία Κάνιγγος. Οπλισμένοι με μαχαίρια, σουβλιά, σουγιάδες και...

μυτερά χοντρά δακτυλίδια σε σχήμα πυραμίδας για να χαρακώνουν τα θύματα τους, επιτίθενται ακόμα και μέρα μεσημέρι σε ανυποψίαστους πολίτες και τους «τσακίζουν» στο ξύλο για να τους ληστέψουν.


Τον τελευταίο μήνα, τρία σοβαρά συμβάντα που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές και περιγράφουν στο protothema αυτόπτες μάρτυρες, δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η κατάσταση στις «κόκκινες» ζώνες του κέντρου έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μάλιστα, οι κάτοικοι εκπέμπουν S.O.S, λέγοντας ότι η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Κάνιγγος έχει αλωθεί από συμμορίες Αλγερινών Μαροκινών Τυνήσιων οι οποίοι δηλώνουν Σύροι, κυκλοφορούν οπλισμένοι και έχουν βρει καταφύγιο σε νεοκλασικά σπίτια της περιοχής.

Του κόλλησαν το σουβλί

Η τελευταία επίθεση μιας εκ των ομάδων των αλλοδαπών μαχαιροβγαλτών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Κάνιγγος, σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Θύμα, ένας δικηγόρος στον οποίο οι τρεις δράστες, επιτέθηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια διερχόμενων πολιτών, του έκαναν κεφαλοκλείδωμα και στη συνέχεια του κόλλησαν ένα σουβλί για να του αρπάξουν το σακίδιο που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Ένα συμβάν που έρχεται να προστεθεί στο …βουνό των φακέλων που χειρίζονται καθημερινά οι αστυνομικοί των τμημάτων του κέντρου της Αθήνας και το οποίο περιέγραψαν στο protothema.gr αυτόπτες μάρτυρες.

Ο άνδρας ηλικίας περίπου 40 χρόνων, ο οποίος είπε στους αυτόπτες μάρτυρες ότι είναι δικηγόρος, βάδιζε ανυποψίαστος στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Τζώρτζ όταν η ομάδα των τριών κακοποιών οι οποίοι σύμφωνα με τις περιγραφές ήταν μελαψοί και μιλούσαν σπαστά ελληνικά, τον πλησιάζουν και θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Οι δύο ορμούν πάνω του και τον ακινητοποιούν με κεφαλοκλείδωμα ενώ ο τρίτος του κολλάει το σουβλί και τον διατάζει να του δώσει το σακίδιο και ο,τι είχε πάνω του. Το θύμα, δεν αντιδρά, διατηρεί την ψυχραιμία του και τους παραδίδει το σακίδιο. Οι δράστες, το αρπάζουν, τον πετάνε στην άσφαλτο και εξαφανίζονται τρέχοντας στα στενά της περιοχής.


Μάζευε τα δόντια του από την άσφαλτο

Πριν από περίπου είκοσι ημέρες κάτοικοι της περιοχής έγιναν μέρα μεσημέρι μάρτυρες ενός απερίγραπτου σκηνικού. Δράστες, μία ομάδα αλλοδαπών αραβικής καταγωγής και θύμα ένας νεαρός πιθανότατα Πακιστανός. Όπως περιγράφει στο protothema αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μιλάει υπό τον όρο της ανωνυμίας: Του όρμησαν για να τον ληστέψουν. Ήθελαν να πάρουν με κάθε τρόπο το τσαντάκι του. Όμως αντιστεκόταν και δεν το άφηνε και τότε αυτοί άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα στο πρόσωπο και το σώμα. Έφαγε τόσο ξύλο που έπεσε σχεδόν λιπόθυμος και βουτηγμένος στο αίμα μάζευε από το δρόμο τα δόντια του», εξηγεί και συμπληρώνει “Ένας πολίτης τους φώναξε και τότε εκείνοι γύρισαν προς το μέρος του και του έκαναν χειρονομία που δήλωνε “Φύγε γιατί θα σου κόψουμε το λαρύγγι”.

Έγδαρε το πρόσωπο και έσκισε τα ρούχα 90χρονης για να τη ληστέψει

Τα στενά του κέντρου της Αθήνας και ειδικά οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Κάνιγγος θυμίζουν πλέον γκέτο. Αν οι συμμορίες σε βάλουν στο μάτι ή πέσεις τυχαία πάνω τους δεν τη γλιτώνεις. Όποιος και αν είσαι, ο,τι ώρα και να είναι. Η κυρία Μαρία, μια 90χρονη γυναίκα, γέννημα – θρέμμα του κέντρου, μια καλόκαρδη γιαγιά που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν, έζησε παραμονές Δεκαπενταύγουστου τον απόλυτο εφιάλτη. Όπως περιγράφει κάτοικος της περιοχής, η γυναίκα βγήκε στις 7 το πρωί από το σπίτι της στην οδό Σολωμού και πήρε τον δρόμο για την πλατεία Κάνιγγος όπου την περίμενε, τουριστικό λεωφορείο για να πάει εκδρομή. Μόλις βγήκε από την πολυκατοικία, ένας νεαρός αλλοδαπός, μετρίου αναστήματος και μελαψος, της επιτίθεται για να της αρπάξει την τσάντα. Η ηλικιωμένη δεν αντιστέκεται καν, δεν είχε άλλωστε τη δύναμη, απλά αφήνει την τσάντα να πέσει από τα χέρια της. Ο δράστης, την αρπάζει όμως αντί να φύγει, ορμά καταπάνω της και αρχίζει να τη χτυπά με μανία στο πρόσωπο ενώ πριν εξαφανιστεί της σκίζει και τα ρούχα.

Γδαρμένη στα χείλια και το πρόσωπο και μέσα στα αίματα η 90χρονη σέρνεται με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει στην πλατεία Κάνιγγος για να ζητήσει βοήθεια. «Ήταν αιμόφυρτη και έτρεχαν τα μάτια της δάκρυα.. Έτρεμε σαν το ψάρι και φώναζε ξεψυχισμένα βοήθεια. Τη βοηθήσαμε να πάει στο σπίτι της και στη συνέχεια την παρέλαβε ασθενοφόρο όπου τη μετέφερε στο νοσοκομείο», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου