Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ!

Χολαργός, 23 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απολογισμός Δημοτικής Αρχής

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της...

Δημοτικής Αρχής Παπάγου – Χολαργού σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».
H δημοτική αρχή, κατά την πάγια τακτική της, κάθε χρόνο προβαίνει στη διαδικασία της λογοδοσίας προς τους πολίτες μετά την οριστικοποίηση του ισολογισμού και του απολογισμού της προηγούμενης οικονομικής χρήσης.
Επειδή τις τελευταίες ημέρες παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας με διάφορες αιτιάσεις απέφυγαν τελικά την δημόσια αντιπαράθεση και τον διάλογο στο πλαίσιο της ειδικής αυτής συνεδρίασης, σας παραθέτουμε τα εξής:
Κύριο αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας ήταν η διεξαγωγή της συζήτησης σε ευρύτερο κύκλο και μάλιστα είχε προταθεί ως κατάλληλος χώρος διεξαγωγής το αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης.
Το αίτημα αυτό ικανοποιήθηκε πλήρως, ενώ η διοίκηση εγκαίρως ενημέρωσε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων για τη διεξαγωγή αυτή της δημόσιας συζήτησης.
o Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου για τον ακριβή τόπο και χρόνο της συζήτησης, καθώς και ότι ο απολογισμός θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση όλων για να ενημερωθούν ή να ζητήσουν απολογιστικά στοιχεία
o Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε την πρόσκληση για την Ειδική Συνεδρίαση του Απολογισμού στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων στις 5 Οκτωβρίου 2018,δηλαδή δεκαπέντε ημέρες πριν την συνεδρίαση
o Οι σχετικές – κατά δημοτική υπηρεσία –εκθέσεις πεπραγμένων εστάλησαν στους δημοτικούς συμβούλους  από το γραφείο υποστήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου αμέσως μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17/10/2018, δηλαδή την Πέμπτη 18/10/2018.
Παρά, λοιπόν, το παραπάνω γεγονός, πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ακολουθώντας την πεπατημένη των τελευταίων ετών. Πιο συγκεκριμένα, και στις προηγούμενες απολογιστικές διαδικασίες για τα έτη 2014, 2015 και 2016, η «παρουσία» των συγκεκριμένων εκπροσώπων της μειοψηφίας ήταν απογοητευτική. Είναι ενδεικτικό ότι στην απολογιστική διαδικασία του 2016 συμμετείχε παραθέτοντας τις απόψεις του μόνο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Κουτάκης. 
Η τελευταία απολογιστική συνεδρίαση, θεωρούμε ότι ήταν η πληρέστερη των τελευταίων ετών, καθώς με πρωτοβουλία της διοίκησης, θεωρήσαμε ορθό για την αξιολόγηση του συνόλου του έργου μας να μην αναφερθούμε αυστηρά στα πεπραγμένα του έτους 2017, αλλά να συνδέσουμε την μέχρι σήμερα πορεία μας με το τί παραλάβαμε το 2014, τι κάναμε ως τα τέλη του 2017 και σε ποιες ενέργειες έχουμε προβεί το 2018. 
Στόχος μας ήταν να δώσουμε στους πολίτες την ευκαιρία να αποτιμήσουν συνολικά το έργο της διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό βέβαια, εύλογα και οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας θα μπορούσαν να θέσουν τις αντιρρήσεις τους ή ακόμα να επισημάνουν ενδεχόμενες ελλείψεις ή καθυστερήσεις της διοίκησης. Αντί αυτού όμως,  προτίμησαν να απέχουν προτάσσοντας μια σειρά υπεκφυγών.  
Από την μειοψηφία τελικά, στην συνεδρίαση παρευρέθηκε ο κ. Π. Ζήκας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δίκτυο Πολιτών»,  ο κ. Ν. Στάππας, επικεφαλής της παράταξης «8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» και η κα Α. Φασούλη, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.
Παραβρέθηκαν επίσης, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Β. Ξύδης, ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού κ. Σκούρτης, καθώς και  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης. 
Η συνεδρίαση είχε διάρκεια 3 ωρών και τοποθετήθηκαν συνολικά δεκαοκτώ (18) ομιλητές, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ενώ στην απολογιστική διαδικασία προσήλθαν περίπου εκατό πολίτες, δεκαπλάσιοι σχεδόν από αυτούς που είχαν παρακολουθήσει τις αντίστοιχες συνεδριάσεις των προηγούμενων ετών. 

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου