Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΞΑΝΑ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ 12 ν.μ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ"! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΤΟ...ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ;

«Η Τουρκία δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε τετελεσμένα γεγονότα από την...

ελληνική πλευρά στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ελληνική παρέμβαση στις τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε πριν από λίγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Έτσι λοιπόν βλέποντας η Άγκυρα ότι η Ελλάδα φοβάται να ασκήσει την εθνική της κυριαρχία στέλνει μήνυμα που λέει «και εσύ δεν θα εκμεταλλευθείς τους υδρογονάνθρακές σου και εγώ θα κάνω γεωτρήσεις όπου θέλω χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό»

Ο Ακάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι κανένα σχέδιο δεν είναι εφικτό στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο.
Turkey to take necessary measures if a decision is taken contrary to its rights, interests in Aegean Sea, Defense Minister says
Όλα αυτά γίνονται επειδή το ελληνικό πολιτικό σύστημα εδώ και δεκαετίες δεν φρόντισε για τον εξοπλισμό των ελληνικών ΕΔ ώστε αυτές να μην μπορούν να αμφισβητηθούν ως προς την αποτρεπτική τους ικανότητα από την Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου