Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΤΟ VMRO ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΖΑΕΦ: "ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΟΡΙΑ ΜΟΝΟΝ 7 ΗΜΕΡΕΣ"! ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Κρίσιμη πλέον η 10η Οκτωβρίου για τον Ζ.Ζάεφ με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να λέει «Όχι» σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και τους...

Γερμανούς να προειδοποιούν πλέον για εθνοτικές διαμάχες. «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή» είπε το VMRO-DPMNE και ξεκαθάρισε ότι κανείς βουλευτής του δεν θα πει «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση.

Είναι φανερό πως πλέον το VMRO “παίζει” με τον “αέρα” του ρωσικού βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι Γερμανοί κάνουν “αγώνα δρόμου” για να βρεθούν ακόμη 9 βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών. Υποθέτουμε ότι έχουν βρει τους 2 καθώς αρχικά απαιτούνταν 11 από την αντιπολίτευση. Αυτό είπε ο Γερμανός με καταγωγή από τη Σκωτία, πρώην πρωθυπουργός στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας και έμπιστος συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, Μακ Άλιστερ.

Η αντιπολίτευση προανήγγειλε την καταψήφιση των συνταγματικών αλλαγών που αναμένεται να φέρει ο Ζόραν Ζάεφ στο σκοπιανό Κοινοβούλιο, γεγονός που σημαίνει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν θα εξασφαλίσει την προβλεπόμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 ψήφοι).

Το VMRO χαρακτηρίζει τη συμφωνία «νεκρή», επιμένει πως δεν θα ψηφίσει καμία αλλαγή στο Σύνταγμα και ζητεί τη διεξαγωγή «δίκαιων και δημοκρατικών» εκλογών. Εδώ, πρέπει να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση VMRO-DPMNE έχει 49 έδρες στο κοινοβούλιο (επί συνόλου 120), αρκετές ώστε να αποτρέψει την έγκριση της συμφωνίας με την πλειοψηφία.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα ζήτησε τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, τον ορισμό νέου Γενικού Εισαγγελία της χώρας, ο οποίος θα προταθεί από την αντιπολίτευση, και τον σχηματισμό εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν παρατυπίες που, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, σημειώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Διαβάστε  Ρωσικός θυμός για την Ελλάδα! Νέο επεισόδιο στην κρίση των σχέσεων (ΦΩΤΟ)
«Αυτό θα σήμαινε την παραίτηση του Ζάεφ και το υπουργείο Εσωτερικών στο VMRO για περίοδο 100 ημερών. Είναι ο μόνος τρόπος για να διεξαχθούν ελεύθερος και δημοκρατικές εκλογές», ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Το ενδεχόμενο πλέον των πρόωρων εκλογών στα Σκόπια είναι όλο και πιο πιθανό, ο καθώς ο Ζόραν Ζάεφ είναι ανυποχώρητος και απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE.

«Δεν υπάρχει λόγος για να συζητηθούν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Η απαίτηση για μια επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος, τη στιγμή που υπεύθυνο της επίσημης Επιτροπής για το δημοψήφισμα ήταν μέλος του VMRO, αποδεικνύει τους στόχους που θέλει να εξυπηρετήσει η αντιπολίτευση», είναι η απάντηση που έδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια μίλησε για το χρονικό πλαίσιο που αναμένεται να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες μετά το δημοψήφισμα.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιου είδους αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης. Περίπου στις 10 Οκτωβρίου λήγει η διορία για να ανακοινώσω στους Σκοπιανούς πολίτες ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι έχει διασφαλιστεί η πλειοψηφία που χρειάζεται για τις συνταγματικές αλλαγές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απέρριψε κάθε είδους διαλόγου με τον αρχηγό της αξιωματικός αντιπολίτευσης καθώς όπως σημείωσε «δεν έχω τίποτα να συζητήσω μαζί του».

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κάλεσε εκ νέου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, να κάνει σεβαστή την απόφαση του 91,5% των ψηφοφόρων που ενέκριναν τη Συμφωνία των Πρεσπών στο δημοψήφισμα και να συναινέσει στην τροποποίηση του Συντάγματος. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, η έσχατη λύση είναι η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τις οποίες προσδιόρισε για τα τέλη Νοεμβρίου.

Διαβάστε  Απίστευτα πράγματα! Συνέλλαβαν τον αρχηγό της Ιντερπόλ οι Κινέζοι
Για την τροποποίηση του Συντάγματος απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση του κ. Ζάεφ δεν διαθέτει.

Τα κόμματα που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση του Ζόραν Ζάεφ και τα αλβανικά κόμματα) διαθέτουν περίπου 72 βουλευτές από τους 120 που αριθμεί το σύνολο των εδρών του Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση Ζάεφ χρειάζεται τη στήριξη περίπου οκτώ με δέκα βουλευτών της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει πλειοψηφία 2/3 (80 βουλευτές). Ο συνασπισμός κομμάτων της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το VMRO-DPMNE, διαθέτει 48 βουλευτές.
https://hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου