Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΓΙΑ "ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ" Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ!

Για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας προφυλακίζεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Τον Ιούνιο του 2012 ο επιχειρηματίας Ανδρεαδάκης είχε δεχτεί επίθεση με χειροβομβίδα. Ηθικός αυτουργός για την πράξη αυτή - απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρίθηκε ο Λ. Λαυρεντιάδης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή.
Είχε προηγηθεί η πολύωρη απολογία του στην 10η ειδική ανακρίτρια, ενώ να σημειωθεί πως είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της Proton Bank.
Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε στο ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται.
Η κατηγορία σε βάρος του Λαυρεντιάδη αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου τον Ιούνιο του 2012, στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα .
Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το "συμβόλαιο θανάτου", έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ. Στην υπόθεση ενεπλάκη ο πυροσβέστης ο οποίος συνέστησε στον φερόμενο ως "εντολοδόχο" έναν 46χρονο ο οποίος ανέλαβε έναντι 25 χιλιάδων ευρώ να σκοτώσει με πιστόλι τον Ανδρεαδάκη. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό και έτσι οργανώθηκε η επιχείρηση αποστολής παγιδευμένου πακέτου την οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν ένας 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 27 ετών.
news247.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου