Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ!



ΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ !

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Η «Ε.Ω.» ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr
650 είναι τα πιστοποιητικά γεννήσεων που έχουν περάσει από τα γραφεία νομιμοποίησης του δήμου Αθηναίων, από το 2011 μέχρι σήμερα, τα οποία βρίσκονται ως ύποπτα στο μικροσκόπιο των ελεγκτών επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης! Η γεωμετρική πρόοδος με την οποία αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια τα παράνομα πιστοποιητικά γέννησης, οφείλεται στο μπάχαλο του δημοσίου που άνοιξε την όρεξη στους επιτήδειους οι οποίοι έστησαν την εγκληματική τους οργάνωση έξω από τα δημαρχεία! Έπιασαν …κότσο τον Δήμαρχο Καμίνη ο οποίος σήμερα τρέχει και δεν φτάνει να βρει πώς την πάτησε! Ήδη, ο Δήμαρχος Αθηναίων …ξήλωσε την διευθύντρια του Ληξιαρχείου και 3 ακόμη υπαλλήλους μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας που εντοπίσθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων.
Η «Ελεύθερη Ώρα», πριν από τρεις μήνες αποκάλυπτε την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο. Με ρεπορτάζ μας στο «Αττικό Νοσοκομείο», φωτογραφίσαμε  πεταμένα σε δημόσια έκθεση πιστοποιητικά γέννησης! Τα ντοκουμέντα εμφάνιζαν το θεωρούμενο πιο σύγχρονο  δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας ως πραγματικό ξέφραγο αμπέλι από το οποίο μπορούσε ο καθένας να πάρει από ένα πιστοποιητικό για  να το χρησιμοποιήσει όπου θέλει. Ακόμη και για παράνομες πράξεις, σαν και αυτές που αθίγγανοι νομιμοποίησαν ως δικό τους, το πανέμορφο ξανθό κορίτσι για το οποίο ψάχνουν να βρουν τους πραγματικούς γονείς του!
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Ελεύθερης Ώρας» τον περασμένο Ιούλιο, έλεγε μεταξύ άλλων:  

«Δείτε τα παρακάτω αποκλειστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα και βγάλτε συμπέρασμα για το ποια κατάσταση επικρατεί στο Αττικό νοσοκομείο. 



Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και πατώντας στο ασανσέρ «-1» (ή μπαίνοντας στο ισόγειο από την πίσω πόρτα του Αττικού) βρισκόμαστε σε μια αχανή έκταση πλέον των 300 τ.μ. γεμάτη φωριαμούς με εκατοντάδες συρτάρια.  Αρκετά όμως από αυτά ήταν ανοιχτά ενώ σε 2-3 υπήρχαν τα κλειδιά επάνω στις συρτατιέρες!


Ιδού λοιπόν τι κατάσταση επικρατεί στο Αττικό που μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας έχει μπουχτίσει από νοσηλευόμενους. 





Συρτάρια χρώματος φαιοπράσινου και άλλα σε χρώμα γκρι, όλα σε …παράταξη. Ανοίγεις αυτά που λένε ληξιαρχείο, άλλα που γράφουν ονόματα απόρων που νοσηλεύθηκαν τα περασμένα χρόνια στο Αττικό νοσοκομείο. Όλα, προσωπικά δεδομένα. Όποιος θέλει τα κάνει χάζι ή αν υπάρχει κάποιος που θέλει να τα πάρει σπίτι του τα φορτώνει στην πλάτη και φεύγει». Κωλοχανείο από το οποίο μπορούσε ο καθένας να ανοίξει τα συρτάρια και να αρπάξει τα πιστοποιητικά του ληξιαρχείου! Και ποιος μας λέει ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο;

Ο Πρόεδρος του Αττικού νοσοκομείου κ. Λαμπίρης, με δηλώσεις του επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ μας και ό,τι μπορούσαν να αρπάξουν ταπιστοποιητικά και να γίνουν… λούηδες: «Υπάρχει security που περιοδεύει στο νοσοκομείο αλλά όταν υπάρχει πρόθεση, μπορεί να ξεφύγει. Το ότι μπορεί να ξεφύγει οτιδήποτε, αυτό είναι γεγονός».


Στο μεταξύ το μπάχαλο του δημοσίου δεν εντοπίζεται μόνο στα ληξιαρχεία αλλά και στα γραφεία νομιμοποίησης αλλοδαπών όπου σε πολλά από αυτά έχει στηθεί επιχείρηση παράνομων ελληνοποιήσεων. Πριν από μερικούς μήνες έγινε κάρβουνο το τμήμα αλλοδαπών του δημαρχείου Παπάγου! Χάθηκαν στοιχεία για τα οποία κάποιοι φοβόντουσαν αποκαλύψεις. Όπως μάλιστα ανέφερε η "Καθημερινή" μια σύμπτωση, οδήγησε τις Αρχές στην αναζήτηση των δραστών ανάμεσα σε υπαλλήλους του δήμου, και δη σε επίορκους!
Μία μόλις εβδομάδα πριν το συμβάν, είχε σημειωθεί διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του δημαρχείου Χολαργού - Παπάγου, στην οδό Περικλέους, στην οποία οι δράστες αφαίρεσαν από γραφείο τον σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή και διέφυγαν.
Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος περιείχε αποθηκευμένα αρχεία που αφορούσαν άδειες παραμονής αλλοδαπών. Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η δημοτική αρχή αντικατέστησε κλειδαριές στο κτίριο του δημαρχείου.
Η υπόθεση βρωμάει και στα ληξιαρχεία και στα γραφεία νομιμοποιήσεων αλλοδαπών, με τις διωκτικές αρχές να αναζητούν τα κυκλώματα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είχαν την κάλυψη δημοτικών υπαλλήλων ...αδιάφθορων!
Στο μεταξύ, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις,  κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2008 έως και σήμερα.
Η κ. Κουτζαμάνη καλεί του εισαγγελείς να διερευνήσουνε ενδελεχώς το περιεχόμενο των υπεύθυνων δηλώσεων και εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν είναι αληθείς, να προβούν στις νόμιμες ενέργειες γνωστοποιώντας στον Άρειο Πάγο τα αποτελέσματα των ερευνών.
Αφορμή για την εντολή της Εισαγγελέος έδωσαν δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει ότι η υπόθεση της ανήλικη Μαρία  δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά πιθανώς έχει λάβει διαστάσεις σε όλη την Επικράτεια.
Η κ. Κουτζαμάνη καλεί τους εισαγγελείς να διερευνήσουν εάν σε σχέση προς τα παιδιά, για τα οποία συντάχθηκαν ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεώς τους με ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, έχουν τελεσθεί περαιτέρω αξιόποινες πράξεις, όπως εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, παράνομες υιοθεσίες  ή έχουν χρησιμοποιηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις για παράνομη είσπραξη επιδομάτων.
Τέλος, τους καλεί τους εισαγγελείς πρωτοδικών της χώρας να διενεργήσουν και επείγουσα έκτακτη επιθεώρηση των Ληξιαρχικών Βιβλίων Γεννήσεων των Ληξιαρχείων της περιφέρειάς τους για πράξεις, που καταχωρήθηκαν με υπεύθυνες δηλώσεις, για το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2008 έως και σήμερα.
 "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου