Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΟ ΓΟΝΕΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου 2013, το Διοικ. Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής, δια της Προέδρου Α. Μπασακίδου-Καράμπελα (με παρουσία πλήθους μελών από όλους τους Συλλόγους Γονέων), εισηγήθηκε τους εξής άξονες αιτημάτων της σχολικής κοινότητος:

1.   Επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών (Α΄θμιας και Β΄θμιας) με ποσό 240.000 ευρώ από τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

2.   Κάλυψη όλων των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων μέσω της «Ανοικτής Εργολαβίας 2012-13», όσο και του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

3.   Παρέμβαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του 12ου Δημοτικού Σχολείου (στο χώρο Μακρή), το 6ο Γυμν. (οδός Αγελάου) το 14ο Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια και το 11ο Δημ. Σχολείο στην οδό Πατρόκλου.

4.   Έναρξη των δωρεάν προγραμμάτων άθλησης και θεατρικής διδασκαλίας μέσω του ΠΑΟΔΑΠ.

5.   Την διευκρίνιση της πολιτικής της Δημοτικής αρχής για τους αύλειους χώρους των σχολείων όπως και τη φύλαξή τους.

Έπειτα από μια πολύωρη και εξαντλητική διαδικασία, παρακολουθήσαμε έκπληκτοι στο τέλος της συνεδρίασης τον Δήμαρχο και την παράταξή του να αρνείται να συμφωνήσει, με το σκεπτικό μάλιστα, πως τα τέσσερα πρώτα είναι ήδη δρομολογημένα από τη διοίκηση και ότι το πέμπτο έχει πολιτικό υπόβαθρο.

 

Η Δημοτική αρχή παρά το γεγονός ότι είχε αποφασίσει να μην ψηφίσει τα αιτήματα της Ένωσης, κράτησε ουσιαστικά «ομήρους» για τέσσερις ώρες τους εκπροσώπους των Συλλόγων. Ο εμπαιγμός του γονεϊκού κινήματος της πόλης μας και η τελική «απαξίωση» του θεσμικά κατοχυρωμένου ρόλου του από μέρους της Δημοτικής Αρχής, είναι πράξη που υπονομεύει τις δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο επίπεδο του Δήμου.

Σημειώνουμε από την όλη συζήτηση ότι:

1.   Ιδιαίτερα αρνητικό υπήρξε το γεγονός της μη εξήγησης από την Δημοτική Αρχή γιατί δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα την παραμικρή ενέργεια διεκδίκησης  του «ΜΑΚΡΗ» ως «χώρου σχολείου», με δεδομένο ότι από τον Μάιο του 2011 αυτός ο χώρος χαρακτηρίστηκε τελικά με ΦΕΚ ως σχολικός χώρος, για ανέγερση του 12ου Δημ. Σχολείου σε συνέχεια πολυετών διεκδικήσεων της Ένωσης. Έγινε μάλιστα σαφές από τον ίδιο το Δήμαρχο, ότι δεν πιστεύει στην επιτυχία του αιτήματος στον ΟΣΚ και έτσι προτείνει ο ίδιος να κτιστεί άλλο σχολείο εντός του 3ου Δημοτικού!

2.   Ανακοινώθηκε από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών πως θα επανεκκινήσει άμεσα την Ανοικτή Εργολαβία του 2012-13, που κανείς βέβαια δεν κατάλαβε γιατί «πάγωσε» μέσα στο καλοκαίρι. Ακούσαμε δε και την απίστευτη δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Τσιαμπά πως: «εμείς σαν πολιτικοί μπορεί να τάζουμε ότι θα κάνουμε κάποια έργα, όμως, αν οι υφιστάμενοί μας των τεχνικών υπηρεσιών δεν μπορούν να τα πραγματοποιήσουν απλά δεν γίνονται…», και

3.   Από τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, ακούσαμε πως αν και δεν είναι σίγουρος από πού θα βρει γυμναστές, το πρόγραμμα δωρεάν αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία θα ξεκινήσει σίγουρα στις αρχές του Νοέμβρη !!

Τέλος στο «πολιτικό» θέμα που έθεσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και δεν είναι άλλο από την έγκριση της ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας), για την παραχώρηση των αύλειων χώρων του 7ου Δημοτικού στον αθλητικό σύλλογο «Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ» η Δημοτική αρχή προσπάθησε να δικαιολογήσει την εύνοιά της στον σύλλογο.

Πράγματι το θέμα αυτό είναι μείζονος πολιτικής σημασίας και βέβαια δεν έχει σχέση με την Πλατωνική διάσταση περί Δημοκρατίας, που έθεσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, όσο με την Αριστοτελική αυτήν που ταυτίζει το πολιτικό με το ηθικό. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα δεν αντιληφθήκαμε την ηθική της Δημοτικής αρχής γιατί αν υπήρχε, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλου που σημειωτέον είναι και έμμισθος προπονητής του Πήγασου, θα απείχε ως όφειλε τόσο από την ψηφοφορία της ΔΕΠ, όσο και από την ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο (για όσους δεν γνωρίζουν και στα δύο αυτά όργανα υπήρξε ισοψηφία και προσμετρήθηκε η ψήφος των προέδρων τους διπλή, για να διαμορφωθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα). Για να μην μείνουμε όμως μόνο στη διαδικασία, αλλά στην ουσία του θέματος, πως ακριβώς να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι κάποιοι πρωινοί δάσκαλοι, με την προκάλυψη «μη κερδοσκοπικού σωματείου», αναπτύσσουν «πελατειακές» σχέσεις με τους ίδιους τους μαθητές τους;

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή», δια των εκπροσώπων της στο Δημ. Συμβούλιο, επισήμανε την αναγκαιότητα σύγκλισης της ΔΕΠ μια φορά κάθε μήνα (διότι όπως αποδείχτηκε συγκαλείται ανά 6μηνο!), συμφώνησε με τη μη παραχώρηση του αύλειου χώρου του 7ου Δημοτικού στο συγκεκριμένο σωματείο, κάλεσε τη Δημοτική αρχή να αυξήσει τα ποσά για τα Σχολεία παρά την Δημοσιονομική λαίλαπα των τελευταίων ετών και την υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης και τέλος διεκδίκησε συνολικά την υπερψήφιση των αιτημάτων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.



Η Γραμματεία της Επιτροπής Παιδείας
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου