Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

ΜΕ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ!
·         «Γενίτσαροι Πομάκοι είναι προϊόντα βίας και ψυχολογικής τρομοκρατίας που ασκείται σε βάρος της φυλής μας, μέσα από τα ρατσιστικά κηρύγματα στα τζαμιά, από τις τουρκόφωνες εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, μέσα από τους συλλόγους τους»
·         «Τα αντιρατσιστικά παρατηρητήρια της Ελλάδας αντί να στρέψουν την προσοχή τους και στο επί δεκαετίες διαρκές έγκλημα της Πομακικής Γενοκτονίας, περιορίζουν την ευαισθησία τους μόνο στους Πακιστανούς του Αγίου Παντελεήμονα»
·         «Μπροστά σε αυτούς τους αιμοσταγείς κεκαλυμμένους δολοφόνους - οι οποίοι οραματίζονται τη Θράκη σαν νέο Κοσσυφοπέδιο - οι Χρυσαυγίτες φαντάζουν ως αθώα …προσκοπάκια»

Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Διαρκές έγκλημα συντελείται στη Θράκη από τους Τούρκους, με τις πλάτες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των  λεγόμενων «αριστερών-προοδευτικών» οι οποίοι αφήνουν τους Τούρκους να τρομοκρατούν και να εφαρμόζουν παιδομάζωμα, τουρκοποιώντας τους Έλληνες Πομάκους! Τα αντιρατσιστικά παρατηρητήρια ασχολούνται μόνο με τα δικαιώματα των Πακιστανών του Αγίου Παντελεήμονα, αφήνοντας «τους αιμοσταγείς κεκαλυμμένους δολοφόνους» να δρουν ανενόχλητοι και να οραματίζονται τη Θράκη ως νέο Κοσσυφοπέδιο, χωρίς να διστάζουν μάλιστα να την αποκαλούν «Δυτική Θράκη» και να μιλούν ουσιαστικά για …ανεξάρτητο κράτος!
‘Ένα άθλιο κείμενο υπογεγραμμένο από τη Χαϊρουλάχ Περβίν, διευθύντρια της Π.ΕΚ.Ε.Μ. (Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας), εστάλη στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο. Το κείμενο αυτό που με μεγάλη ευκολία αναδημοσίευσαν ελληνόφωνες εφημερίδες της Θράκης, αναδεικνύει στις πραγματικές του διαστάσεις η εφημερίδα των Πομάκων «Ζαγάλισα», τονίζοντας ότι κανονικά θα έπρεπε να επιστραφεί ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στην ίδια την  Χαϊρουλάχ Περβίν, διότι αποπνέει τη μπόχα του τουρκικού σωβινισμού, την οποία πολλοί χριστιανοί της Θράκης, είτε λόγω μιθριδατισμού είτε λόγω τύφλωσης, είναι πρόθυμοι να εισπνεύσουν.
Προβάλλεται δε με την επισήμανση ότι πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Τουρκικής Μειονότητας. Προφανώς εννοούν Μη Ελληνική Κυβερνητική Οργάνωση, διότι δεν γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική της σχέση με την Τουρκική Κυβέρνηση και κατά πόσο είναι Μη Κυβερνητική σε σχέση με την Τουρκία.
Επιπλέον, με προκλητικό τρόπο χαρακτηρίζει την Ελληνική Θράκη, «Δυτική Θράκη» και μάλιστα καλεί σε φιλοξενία τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών στη «Δυτική Θράκη», ως να επρόκειτο για μια περιοχή άλλη από την Ελληνική Θράκη. Άλλωστε, ποτέ, σε κανένα κείμενο του τουρκικού εθνικισμού, η Ελληνική Θράκη δεν προσδιορίζεται ως τέτοια, παρά μόνο ως …Δυτική!

Στην επιστολή μεταξύ άλλων, υπάρχει αναφορά στην απάντηση στη βουλή του Ε. Βενιζέλου σε ερώτηση βουλευτή (28922/27.6.2013), για το θέμα των Πομάκων. Ειδικότερα, σχολιάζει την Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα, όπου αναφερόταν ότι «μέλη της τουρκόφωνης μειονότητας πίεσαν (Πομάκους) να αρνηθούν την ύπαρξη πομακικής ταυτότητας χωριστής από την τουρκική». Σχολιάζοντας την περικοπή αυτή η ΠΕΚΕΜ, αναφέρει: «σχετικά με το θέμα της Εθνικής ταυτότητας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας… στην Δυτική Θράκη προτρέπεται η ίδρυση σωματείων με την επωνυμία Πομάκος –κικός, ή Ρομά, τουναντίον σωματεία υπό την επωνυμία Τούρκος-κικός καταργούνται και/ή δημιουργούνται κωλύματα στην ίδρυσή τους…» και σε άλλο σημείο «…που όμως ο αριθμός μελών τους συχνά δεν φθάνουν καν τριψήφιους αριθμούς και δεν εκπροσωπούν την Μειονότητα επ΄ ουδενί τρόπω».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ
Σε απάντηση της επιστολής αυτής, ο εκδότης της ΖΑΓΑΛΙΣΑ και πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων κ. Ιμάμ Αχμέτ (φωτό), απέστειλε στον κ. Ε. Βενιζέλο την ακόλουθη επιστολή-χαστούκι:
ΠΡΟΣ
Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης
και Υπουργό επί των Εξωτερικών
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αθήνα
ΑΠΟ
Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων
και
εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ
Ξάνθη 29.9.2013
ΘΕΜΑ «Δράση Τουρκόφωνων φασιστών στην Ελληνική Θράκη»

Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργέ των Εξωτερικών,
καταδικάζω με βδελυγμία την επιστολή (κεκαλυμμένο φασιστικό κείμενο) της Πολιτιστικής Εταιρείας Μειονότητας (Π.ΕΚ.ΕΜ ), η οποία φέρεται να απεστάλη σε Εσάς.
Δυστυχώς, κάποιοι ανακάλυψαν τώρα το φασισμό στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι ο παντοδύναμος Τουρκικός φασισμός, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζεται, δημοκρατικό ή εθνικιστικό, έχει ένα και μοναδικό στόχο: να πλήξει με κάθε τρόπο την πατρίδα μας και να αποδυναμώσει την εθνική κυριαρχία στην ακριτική Θράκη, την οποία αποφεύγει καν να χαρακτηρίσει ως Ελληνική.
Ειδικότερα, στο θέμα των Πομάκων, θα έπρεπε να έχει εφαρμογή ο αντιρατσιστικός νόμος και να συρθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι από τους γενοκτόνους μας μετρούν την αξία των δικαιωμάτων μας ανάλογα με τον αριθμό των μελών των σωματείων μας. Υπάρχει πιο ρατσιστική και πιο σωβινιστική αντίληψη περί ανθρωπίνων και πολιτιστικών δικαιωμάτων;
Αυτοί που φανερά και υπογείως έχουν διχάσει τη φυλή μας, αυτοί που με το σύγχρονο παιδομάζωμα στα φασιστικά μειονοτικά σχολεία, αρνούνται να εισάγουν την Πομακική γλώσσα, αυτοί τώρα διεκδικούν το προνόμιο να εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα, επικαλούμενοι τους τουρκοπροσκυνημένους Πομάκους.
Οι σύγχρονοι γενίτσαροι Πομάκοι είναι προϊόντα βίας και ψυχολογικής τρομοκρατίας που ασκείται σε βάρος της φυλής μας, μέσα από τα ρατσιστικά κηρύγματα στα τζαμιά, από τις τουρκόφωνες εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, μέσα από τους συλλόγους τους κλπ κλπ.
Οι συντάκτες των αντιρατσιστικών διατάξεων θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι φασίστες που ελέγχουν τα νήματα της ανθελληνικής δράσης ποικιλώνυμων συλλόγων της μουσουλμανικής μειονότητας και εσχάτως και… ΜΚΟ!
Τα αντιρατσιστικά παρατηρητήρια της Ελλάδας θα έπρεπε να στρέψουν την προσοχή τους και στο επί δεκαετίες διαρκές έγκλημα της Πομακικής Γενοκτονίας και να μην περιορίζουν την οπτική τους και την ευαισθησία τους μόνο στους Πακιστανούς του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο ελληνικός προοδευτικός χώρος, είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη, που αντί να ταχθεί με το μέρος των Πομάκων και να τους υπερασπισθεί από την τουρκική επεκτατικότητα, αντίθετα χαριεντίζεται και στηρίζει είτε ενεργητικά είτε παθητικά (υποκρινόμενος ότι δεν βλέπει τι γίνεται) τους εγχώριους τουρκόφωνους φασίστες της Ελληνικής Θράκης.
Στη Θράκη, το επαίσχυντο πελατειακό σύστημα παρέχει απόλυτη ασυλία στους δόλιους χειροκροτητές των τουρκικών σφαγών. Μπροστά σε αυτούς τους αιμοσταγείς κεκαλυμμένους δολοφόνους - οι οποίοι οραματίζονται τη Θράκη σαν νέο Κοσσυφοπέδιο - οι Χρυσαυγίτες φαντάζουν ως αθώα …προσκοπάκια! Και όμως όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις σιωπούν προκλητικά, βάζοντας πλάτες στον τουρκικό ρατσισμό!
Η τουρκική μαφία έχει πολλά πρόσωπα στην Ελληνική Θράκη και εμείς οι Πομάκοι είμαστε ένα ισχυρότατο εμπόδιο στην κυριαρχία τους.
Μέχρι σήμερα ο τουρκικός εθνικισμός απέφευγε με πείσμα να αναφέρει το όνομα Πομάκος και τώρα τολμά να μιλά για συλλόγους των Πομάκων, επικαλούμενος την αρχή της ίσης μεταχείρισης, ώστε να έχει το δικαίωμα να ιδρύει φασιστικούς συλλόγους-κοιτίδες αποσταθεροποίησης, με την ονομασία τουρκικός.
Προφανώς, οι Τούρκοι φασίστες, θεωρούν ότι απευθύνονται σε άτομα με ίδια νοημοσύνη που χαρακτηρίζει τους οπαδούς τους.
Η απάντηση λοιπόν είναι απλή: Οι σύλλογοι των Πομάκων της Ελληνικής Θράκης δεν φέρουν εθνική ονομασία κάποιου ξένου κράτους, όπως επιθυμούν οι «Τούρκοι» με την ίδρυση σωματείων με ονομασίες Τούρκος, Τουρκικός. Οι ονομασίες των Πομακικών συλλόγων δεν έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις και το πνεύμα της Συνθήκης της Λωζάνης. Δεν υπήρξε Πομάκικο κράτος ως συμβαλλόμενο μέρος. Αντίθετα, η Τουρκία ως κράτος ήταν συμβαλλόμενο μέρος και αναγνώρισε τη μειονότητα ως μουσουλμανική. Ο όρος Πομάκος δεν είναι εθνικός όρος όπως το Τούρκος. Είναι καθαρά εθνοτικός, ο οποίος δεν παραπέμπει σε ξένο κράτος ή έθνος, παρά σε μια διακριτή πολιτισμική και κοινωνική ομάδα της Ελλάδας.
Με εκτίμηση
Ιμάμ Αχμέτ
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων


Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τον Μάιο του 1996 έκανε λόγο για έγκλημα της ελληνικής Πολιτείας απέναντι στους Πομάκους της Θράκης, των οποίων  την εθνολογική-γλωσσολογική αυτοσυνειδησία υποτίμησε σε σημαντικό βαθμό, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ενδιαφέρον των Τούρκων, οι οποίοι τελικά επιδίωξαν να οικειοποιηθούν ως εθνολογικά δικούς τους, τούς Πομάκους!  Λίγους μήνες μετά την ταπείνωση των Ιμίων, ο κ. Βενιζέλος εμφανιζόταν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» ως υπουργός Δικαιοσύνης, για να παρουσιάσει το βιβλίο του Πέτρου Θεοχαρίδη,  «Πομάκοι», αποτυπώνοντας παράλληλα την εγκληματική στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους Έλληνες συμπολίτες μας, Πομάκους.
Με τα όσα υπογράμμιζε τότε ο Ε. Βενιζέλος, ενώ πρακτικά υποσχόταν αλλαγή της ελληνικής πολιτικής έναντι των Πομάκων, τελικά πιστοποίησε το διαρκές έγκλημα των ελληνικών κυβερνήσεων έναντι των εθνικών μας συμφερόντων. Κι αυτό γιατί το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν βελτίωσε τη στάση του έναντι των Πομάκων, αλλά αντιθέτως ενέτεινε την αναλγησία του, με αποτέλεσμα πλέον οι Τούρκοι όχι μόνο τους Πομάκους να ονομάζουν απροκάλυπτα «Τούρκους» αλλά και τη Θράκη να θεωρούν τουρκική.
Ιδού τι έλεγε ο Ε. Βενιζέλος το 1996 για τους Πομάκους.     
«Το ελληνικό κράτος, η ελληνική Πολιτεία αποδίδει στους Πομάκους τη γλώσσα τους. Μια γλώσσα που σ’ ένα μεγάλο βαθμό τους στέρησε γιατί λόγω έλλειψης διορατικότητας, λόγω έλλειψης ιστορικής ευαισθησίας και πολιτικής φαντασίας, η ελληνική Πολιτεία εδώ και πολλές δεκαετίες υποτίμησε σε δραματικό βαθμό την εθνολογική και γλωσσολογική αυτοσυνειδησία και αυτοπεποίθηση των Πομάκων μουσουλμάνων, συμπολιτών μας. Προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του τουρκικού κράτους και της τουρκικής προπαγάνδας, ενδιαφέρον που προκαλέσαμε με τις δικές μας αβλεψίες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουμε βαθιά κρίση ταυτότητας, μια κρίση όχι απλά και μόνο πολιτισμική αλλά ψυχολογική σε μια σημαντική μερίδα Ελλήνων συμπολιτών μας. Γιατί η ακύρωση της μητρικής γλώσσας, το γεγονός ότι το νέο παιδί που εντάσσεται στο σχολικό σύστημα διαπιστώνει πως η μητρική του γλώσσα εκμηδενίζεται γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την διαδικασία της εκπαίδευσής του, προκαλεί  ψυχολογικά τραύματα τα οποία δύσκολα θεραπεύονται. Και φυσικά προκαλεί μία πολιτισμική τομή που οδηγεί το άτομο και την εθνοτική ομάδα στην οποία ανήκει, σε απόγνωση. Ερχόμαστε λοιπόν να θεραπεύσουμε ένα τέτοιου επιπέδου σφάλμα, θα έλεγα ένα έγκλημα που έγινε μέσα από μια διάθεση της ελληνικής Πολιτείας να αποδείξει την εμμονή της στη διεθνή νομιμότητα. Ίσως έτσι να δικαιολογείται ένα περίεργο, λανθάνον σύμπλεγμα ενοχής που έχουν πολλά στρώματα της ελληνικής κοινής γνώμης ως προς το τι συμβαίνει στη Θράκη και ως προς το ποια είναι η στάση του ελληνικού κράτους, της ελληνικής διοίκησης απέναντι στους μουσουλμάνους-Έλληνες πολίτες που είναι εγκατεστημένοι στη Θράκη και ιδιαίτερα απέναντι στους Πομάκους, στην εθνοτική ομάδα που ανήκουν Έλληνες συμπολίτες μας. Κι αυτό γιατί πολύ συχνά τείνουμε ευήκοον ους στην τουρκική προπαγάνδα. Και εμφανίζεται το προκλητικό φαινόμενο, η Τουρκία να λειτουργεί ως τιμητής της ελληνικής πρακτικής ως προς το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτικών δικαιωμάτων εν προκειμένω, δηλαδή να αναγνωρίζουμε εμείς το ρόλο του εισαγγελέα σε μία χώρα, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι η βάναυση προσβολή της διεθνούς νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι ν’ απαλλάξουμε τον εαυτό μας και τη συλλογική μας συνείδηση από την αδικαιολόγητη υποψία ότι μπορεί να παραβιάζουμε διεθνείς μας υποχρεώσεις στο χώρο της Θράκης. Κυνηγούμε τώρα τον χαμένο χρόνο και αποζητούμε την αναπλήρωσή του. Αλλά κανένα από τα σφάλματα της ελληνικής πολιτικής στα θέματα αυτά δεν μπορεί να συγκριθεί με ωμά και κυνικά εγκλήματα που διαπράττει η Τουρκία με βάναυσες και απροκάλυπτες προσβολές της διεθνούς νομιμότητας και του καταλόγου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει κάποτε να πούμε στον τόπο αυτό ότι η Συνθήκη της Λωζάννης που εφαρμόζεται μονομερώς από μέρους της Ελλάδος  παρέχει ένα επίπεδο προστασίας των μειονοτικών δικαιωμάτων που στα συντριπτικώς περισσότερα σημεία όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε από το σύγχρονο «μαλακό δίκαιο» (soft law) των διεθνών οργανισμών σε σχέση με την προστασία των μειονοτήτων αλλά είναι ένα διεθνές νομικό κείμενο πρωτοποριακό από την άποψη αυτή». 
"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου