Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΣΥΡΟΣ ΥΠΕΞ ΜΕΤΑ ΑΠΟ "ΚΕΡΑΥΝΟ" ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!

Με παρέμβαση της ρωσικής κυβέερνησης η οποία προειδοποίησε με "συνέπειες" αφέθηκε ελεύθερος ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο αεροσκάφος Tu-134 που τον μετέφερε στην Γενεύη μεζί με την διπλωματική αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης για να συμμετάσχει στρις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Έπειτα από τρίωρες άτυπες διαβουλεύσεις ποτυ προκάλεσαν την παρέμβαση της Μόσχας, το θέμα «διευθετήθηκε» -κατά την έκφραση Έλληνα διπλωμάτη- και οι αρχές του αεροδρομίου Ελευθέριου Βενιζέλος έλαβαν οδηγίες να προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό του Tupolev και στη συνέχεια να επιτρέψουν την απογείωση του αεροσκάφους για την Ελβετία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας σε σχετική του δήλωση που μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT είπε: «Η κρίση έχει επιλυθεί. Όλα είναι εντάξει και το αεροσκάφος έχει λάβει το ΟΚ για να απογειωθεί».
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 12:22 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ζητώντας ανεφοδιασμό, αλλά με οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιτράπηκε ούτε ο ανεφοδιασμός του, τούτε η απογείωσή του!
Με απλά λόγια ο Ε.Βενιζέλος απήγαγε τον Σύρο ομόλογό του, κατεντολήν των ΗΠΑ αφού χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση το εμπάργκο που υπάρχει κατά της Συρίας, αλλά όχι από τον ΟΗΕ, αλλά μόνο από τους δυτικούς.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μοκντάντ και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου