Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ! ΦΟΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) οι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μέρες στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου φοβούνται πλέον μία γενική έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας και κάνουν έκκληση σε όσους διαθέτουν όπλα να σπεύσουν στην πλατεία για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των διαδηλωτών. «Μόνο στο Κίεβο έχουν καταχωρηθεί και κυκλοφορούν με επίσημη άδεια 400.000 όπλα» προειδοποιεί εκπρόσωπος σκοπευτικού συλλόγου, μιλώντας στην ARD.
Σε δηλώσεις του προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γερμανός πρεσβευτής στο Κίεβο Κρίστοφ Βέιλ κάνει λόγο για μία νέα «ιστορική διάσταση» της βίας μετά τον σημερινό θάνατο διαδηλωτών. «Από το 1991 ποτέ δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί όπλα σε οποιαδήποτε κρίση και αν έπληξε μία δημοκρατία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης» υπενθυμίζει ο Βέιλ. «Ειδκά η Ουκρανία είχε θεωρηθεί μέχρι σήμερα υπόδειγμα για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004». Πολλοί θεωρούν «τελευταία ελπίδα» για την ειρηνική επίλυση της κρίσης τη συνάντηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες και με άλλα στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αρσένι Γιαζένιουκ και ο εθνικιστής Όλεχ Τγιάνιμποκ.
Δολοφονία ή «προβοκάτσια»;

Ο πρωθυπουργός Αζάροφ κατηγορεί "εγκληματίες και τρομοκράτες" για τα επεισόδια.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες, υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι διαδηλωτές στην Πλατεία Ανεξαρτησίας. Επίσημη εντολή για χρήση όπλων δεν έχει δοθεί από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, τονίζει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πολιτικοί παρατηρητές στο Κίεβο κάνουν λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία» από ανεξέλεγκτους ελεύθερους σκοπευτές, αλλά η κυβέρνηση αποποιείται την ευθύνη. Μάλιστα ο πρωθυπουργός Νικολάι Αζάροφ κάνει λόγο για «τρομοκράτες» που είχαν κυκλώσει το πλήθος των διαδηλωτών, ενώ χαρακτηρίζει τους πρωτεργάτες των βίαιων επεισοδίων «εγκληματίες» που «πρέπει να λογοδοτήσουν, όπως θα γινόταν σε οποιοδήποτε άλλο κράτος».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην παρασύρονται από «πολιτικούς εξτρεμιστές» και υποσχέθηκε ενδελεχή έρευνα μετά τους χθεσινούς θανάτους διαδηλωτών.
Photo from instagram.com/yaro_rt
Photo from instagram.com/yaro_rt
 gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου