Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ»!

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ!
Πλήρωνε βλάκα λαέ ό,τι αποφασίζουν οι υπουργάρες μας! 

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων καθίσταται …συνένοχη σε όσα απαράδεκτα πράττουν οι πολιτικοί της χώρας. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι μετά τον Τσοχατζόπουλο στήνονται στον τοίχο ανώτατοι αξιωματικοί, κατηγορούμενοι ότι τα πήραν χοντρά  στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά συστήματα. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ελληνική Πολιτεία βάζει λουκέτο σε στρατόπεδα για να εγκαθιστά στη θέση τους μουσουλμανικά τεμένη. Με τις υπογραφές ανώτατων αξιωματικών!

Η περίπτωση του Βοτανικού όπου υπάρχει η ναυτική βάση και αναμένεται να ξηλωθεί προκειμένου να εγκατασταθεί το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα, δεν είναι η μόνη. Πρωτοπορεί το στρατόπεδο «Παύλου Μελά» όπου ήδη έχει εγκατασταθεί παλαιό μουσουλμανικό κτίσμα το οποίο έχει χαρακτηρισθεί «αρχαιολογικό μνημείο» και ανακαινίζεται με χρήματα του ελληνικού λαού!
Το βλέπετε στις φωτογραφίες, τοποθετημένο και περιφραγμένο εντός του  στρατοπέδου. Πρόκειται για το πρώτο Μουσουλμανικό τέμενος που το αναστηλώνουν για να τον ξαναλειτουργήσουν (προφανώς) επισήμως εν ευθέτω χρόνω.
Το χειρότερο όμως είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κοστίσουν στον χειμαζόμενο λαό οι εργασίες συντήρησης του οθωμανικού τεμένους. Πώς άλλωστε να γνωρίζει αφού δεν υπάρχει καμία αναρτημένη ταμπέλα! Όλα εν κρυπτώ. Αρκεί που το κορόιδο ο λαός θα πληρώσει και πάλι τα όσα αποφασίζει η πολιτική ηγεσία, με τις ένοπλές δυνάμεις να υπακούουν τυφλά ως «yes-men»!  Συνομιλήσαμε με τον Αντιδήμαρχο του δήμου «Παύλου Μελά», κύριο Φερενίδη.
Τι γνωρίζετε για το μουσουλμανικό κτίσμα που υπάρχει εντός του στρατοπέδου «Παύλου Μελά»;
Αντιδήμαρχος: Υπάρχει ένα κτίσμα που αναφέρεται ως οθωμανικό τέμενος, ένας «αρχαιολογικός» χώρος ο οποίος έχει μεταφερθεί με τη διάνοιξη της «εγνατιακής» οδού Λαγκαδά. Γίνονται κάποιες εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης.
Αυτές οι εργασίες γίνονται για  να χρησιμοποιηθεί όταν κριθεί αναγκαίο;
Αντιδήμαρχος:  Το κτήριο μεταφέρθηκε μέσα στο στρατόπεδο για να μην γκρεμιστεί και να συντηρηθεί ως ιστορικό μνημείο. Θα παραμείνει εκεί που είναι.
Γιατί δεν υπάρχει μια ταμπέλα αναρτημένη για να γνωρίζει ο κόσμος πόσο θα πληρώσει για τη συντήρηση του μουσουλμανικού τεμένους;
Αντιδήμαρχος: Αυτό δεν είναι από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Η εφορία απ’ ότι γνωρίζω είναι αρμόδια (!) Έχει βγει άδεια για τις εργασίες αυτές. 
Εσείς γιατί λέτε ότι απουσιάζει η ταμπέλα με τον προϋπολογισμό του έργου; Δεν σας κάνει εντύπωση; Στην πόλη σας είναι εγκατεστημένο.  
Αντιδήμαρχος:  Δεν ξέρω γιατί. Να απολογηθώ τώρα γι’ αυτούς; Μας ζητήθηκε πάντως βεβαίωση γιατί έπρεπε να βγάλουν άδεια για τις εργασίες υψομέτρου που κάνουνε και τους…
Τους δώσατε άδεια;
Αντιδήμαρχος:  Όχι, εμείς δεν βγάζουμε άδειες. Βεβαίωση δώσαμε. Την άδεια απ’ό τι γνωρίζω την έδωσαν μέσα από του «Παύλου Μελά»! Ο χώρος ανήκει ακόμη στον στρατό, υπάρχει μια διαδικασία παραχώρησης στο Δήμο, η οποία όμως είναι σε εξέλιξη. Κατ’ αρχήν έχει γίνει μια συμφωνία με το Υπουργείο και με το στρατό γενικότερα, έχουν συμφωνηθεί οι όροι παραχώρησης κι ένας από τους όρους είναι η αξιοποίηση των χώρων για 49 χρόνια από τον Δήμο αλλά ακόμη δεν έχει παραχωρηθεί και είναι ο φάκελος στο γραφείο του υπουργού κ. Αβραμόπουλου, για υπογραφή.

 ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ερωτήματα που προκύπτουν για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, είναι σημαντικά και ζητούν άμεση απάντηση:
  1. Γιατί δεν τοποθετήθηκε ενημερωτική πινακίδα ώστε πληροφορηθεί ο κοσμάκης για ποιο λόγο διεξάγονται όλες αυτές οι πανάκριβες εργασίες σ’ ένα οθωμανικό κτίσμα; Γιατί τέλος πάντων δεν τοποθετείται ενημερωτική πινακίδα για το κόστος της αναστήλωσης;
  2. Γιατί έγινε νέα πανάκριβη περίφραξη και πόσο στοίχισε αυτή;

  3. Πόσο κόστισε η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ στο χώρο του στρατοπέδου;

  4. Θα λειτουργήσει ο χώρος ως μουσουλμανικό τέμενος στη Θεσσαλονίκη; Μήπως θα μπει οριστικά λουκέτο στο στρατόπεδο για να παραχωρηθεί όλη η περιοχή στους μουσουλμάνους;                            "Ελεύθερη Ώρα"

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ !

    ΤΩΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΜΕΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ .

    ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΑΛΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή