Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ

Με αφορμή κάποια ανώνυμα σχόλια αναγνωστών σας σχετικά με την κοστολόγηση της υλοποίησης των προτάσεων της «Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου – Χολαργού» για τον Παπάγο, οφείλουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:
ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ: Πρόκειται για διοικητική ρύθμιση που η εφαρμογή της θα μειώσει το κόστος κάποιων υπηρεσιών (π.χ. ενοποίηση υπηρεσιών καθαριότητας).
ΥΜΗΤΤΟΣ: Διατυπώνουμε την  πρόθεσή μας να εφαρμοστεί απόλυτα η νομοθεσία περί προστασίας του Υμηττού και καθορίζουμε τον τρόπο λειτουργίας του “Παπάγου Τένις Club”  (μηδενικό κόστος).
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΙ: Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της σημερινής Διοίκησης να μην ενταχθούν κάποιες περιοχές του Παπάγου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί (μηδενικό κόστος). Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί είναι μια υπερτοπική πρόταση που η εφαρμογή της θα βασιστεί σε πόρους της κεντρικής Διοίκησης και όχι του Δήμου μας.
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ: Πρόκειται για απλή μεταφορά του εργοταξίου Παπάγου στον «Κεντρικό Σταθμό Μεταφόρτωση Απορριμμάτων» (Κατεχάκη). Να σημειώσουμε ότι υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση για πρόστιμο 192.000 Ευρώ, που θα πληρώσουν οι Δημότες, για παράνομη εγκατάσταση «containers» στο εργοτάξιο του Παπάγου τα οποία  θα έπρεπε ήδη να είχαν απομακρυνθεί.
ΚΤΕΟ – ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: Πρόκειται για απλή μεταφορά της ΔΟΥ Χολαργού.  Τα κτήρια ήδη υπάρχουν.
ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: Το θέμα δεν είναι οικονομικό. Αναφέρουμε απλά τις θέσεις μας για το προτεινόμενο ΓΠΣ Παπάγου από τη σημερινή Διοίκηση.
ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ: Η σημερινή Διοίκηση προτείνει «Parking» στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κύπρου, εμείς αντιπροτείνουμε «Parking» στη συμβολή Μεσογείων – Αναστάσεως που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της «Αττικό Μετρό»
ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΠΕΡΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Πρόκειται κυρίως για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που η εφαρμογή τους δεν κοστίζει.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ή ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ στην ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Η Διοίκηση Ξύδη εδώ και χρόνια επιδιώκει την κατασκευή ενός τετραώροφου Πνευματικού Κέντρου - Μεγάρου στην Βενιζέλου, εμείς αντιπροτείνουμε την κατασκευή ενός ισόγειου Παιδικού Σταθμού που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας και θα κοστίζει πολύ λιγότερο από το Πνευματικό Μέγαρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν δαπανηθεί πάνω από 200.000 Ευρώ για άχρηστες μελέτες κατασκευής του Πνευματικού  Μεγάρου που το Συμβούλιο Επικρατείας το έχει μπλοκάρει οριστικά και τελεσίδικα.
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Η σημερινή Διοίκηση έχει ήδη εξασφαλίσει δύο λεωφορεία. Κατά συνέπεια η  περαιτέρω ανάπτυξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι οικονομικά εφικτή. Η επέκταση των δρομολογίων της Αστικής Συγκοινωνίας θα βαρύνει οικονομικά μόνο την Κεντρική Διοίκηση.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες «security», ώστε να αναπληρωθεί η αντικειμενική αδυναμία της αστυνομίας να αστυνομεύσει συγκεκριμένες περιοχές, υφίσταται σε άλλους Δήμους και κοστίζει ελάχιστα.
ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Η βελτίωση του φωτισμού σε συγκεκριμένες περιοχές που ο φωτισμός υπολείπεται, θα αυξήσει ελάχιστα το συνολικό κόστος του φωτισμού.
Από το σύνολο των δεκατεσσάρων προτάσεών μας για τον Παπάγο χρηματοδότηση πέραν των ιδίων πόρων απαιτείται μόνο για την «προώθηση των νέων τεχνολογιών, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης για την καθαριότητα» και την «ενοποίηση και σύνδεση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου πέριξ και μέσα στον Δήμο – Το Μεγάλο Πάρκο του Ιλισού». Η υλοποίηση αυτών των δύο προτάσεων προϋποθέτει την ανεύρεση επαρκούς χρηματοδότησης κυρίως μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης.  Αν κάποιος αναλογιστεί ότι η ανάπλαση της Κύπρου από τη σημερινή Διοίκηση, ένα έργο – επιτομή της κακοτεχνίας που παρόλα αυτά χρηματοδοτήθηκε (1.500.000 Ευρώ) με αυτόν τον τρόπο, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι η εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης είναι εφικτή.
Ειδικά για την καθαριότητα η μείωση του όγκου απορριμμάτων που προορίζονται για ταφή, θα μειώσει σημαντικά το κόστος αποκομιδής.

Σε ότι αφορά το «Μεγάλο Πάρκο του Ιλισού» η ανάδειξη των πηγών του Ιλισού και της παραρεμάτιας ζώνης του Ιλισού, η δεντροφύτευση και αναβάθμιση της περιοχής μεταξύ Πίνδου – Κατεχάκη – Στρατόπεδο Φακίνου, η απομάκρυνση τμήματος ή όλου του Στρατόπεδου Φακίνου (προβλέπεται από το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή) και η βελτίωση της περιοχής μεταξύ του κέντρου νεότητας Παπάγου και των μεγάλων νοσοκομείων θα λειτουργήσει και αναπτυξιακά. 

3 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ......

    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ;

    ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΤΟ 10% ΟΧΩΝ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΝ ΔΟΜΗΣ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ,ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΑ Η ΑΛΕΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ !

    ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ.
    ΛΥΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΥΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΜΕΡΙΚΑ ............


    "ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ Ή ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

    ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΣΤΗ ΚΟΛΩΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ .
    ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ .
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ.
    ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΥΤΟΠΙΚΑ ,ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΛΩΝΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ VERDE ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΑ GRAFFITIES ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;
    ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;


    ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ Ή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ " ;

    ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ "ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΤΕ" .

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΕΧΡΗ .
    ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
    ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΩ ΕΠΕΙΔΗ "ΘΑ" ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ;

    ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ή ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ;

    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΕΘΕΣΑ .
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον,την παραπάνω 10000000000000000% .
    Θα πάθουν τέτοιο στραπάτσο στις εκλογές που δεν θα κάνουν μέρες για να καταλάβουν τι έχει συμβεί.Νομίζουν ότι οι δημοτικές εκλογές είναι η μεγάλη δημοσκόπηση των Εθνικών Εκλογών.Το εφαλτήριο για μια λαμπρή εξέλιξη .....
    Ούτε σκέφτοναι ότι δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα βασικά πλέον. Κινδυνεύουμε να μας κάνουν κατάσχεση επειδή δεν έχουμε για να πληρώσουμε τους φόρους μας και αυτοί ονειρεύονται όπως είχε πει ένας άλλος -μπορεί και ο προηγούμενος σχολιαστής - να κάνουν το προάστιο μας ,προάστιο της Βιέννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ SUPER MARKET ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ , ΟΧΙ ΚΑΜΑΜΠΕΡ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΠΥΡΗΝΑΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΨΥΓΕΙΟ Ή ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ,ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ NOVA ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΣΟΝΤΑ,ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ Ή ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ.
    Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ .
    ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΒΙΕΝΝΗ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
    ΧΡΗΜΑ ,ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΘΑ" ΚΑΙ "ΘΑ" ΚΑΙ "ΘΑ" . ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή