Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠΕ: "ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ"!!!

ΚΕΠΕ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ! ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Τ' ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ! 


Κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από τη πρόσληψή τους, προκειμένου να δίνεται ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις και προγράμματα επιδότησης σε θυγατρικές των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, προτείνει το ΚΕΠΕ, ωστόσο η κυβέρνηση δεν συμφωνεί. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, " η δωρεάν εργασία για νέους δε λύνει το πρόβλημα της ανεργίας".
Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών" το ΚΕΠΕ, ως συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, εισηγείται μεταξύ άλλων, σχετικά με την ανεργία, τη στόχευση των προγραμμάτων επιδότησης σε θυγατρικές των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, με δεδομένο ότι εντός Ελλάδας δεν μπορούν να απορροφήσουν άνεργους, την "πριμοδότηση" επιλεκτικής μετανάστευσης σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τη διευκόλυνση της εσωτερικής μετανάστευσης.
Συγκεκριμένα, στο παρθενικό τεύχος των μηνιαίων οικονομικών εξελίξεων, σε ειδικό κεφάλαιο για την ανεργία, ο ερευνητής Ιωάννης Χολέζας προτείνει μεταξύ άλλων:
1. Για νέους ανέργους 15-24 ετών (15-29 ετών ο διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να τον/την προσλάβει και να κρίνει την καταλληλότητά του/της (βασικές και μη γνώσεις και δεξιότητες). Παράλληλη ενίσχυση της δράσης του ΣΕΠΕ με τη θέσπιση κινήτρων αποδοτικότητας, προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (ωράριο, συνθήκες απασχόλησης, κτλ).
2. Δεδομένης της αδυναμίας των ελληνικών επιχειρήσεων να απορροφήσουν άνεργους, τα προγράμματα επιδότησης του μισθολογικού κόστους απασχόλησης ίσως να ήταν σκόπιμο να απευθυνθούν σε επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό, σε χώρες εντός και εκτός ΕΕ.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου