Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ;

«Τα εκατομμύρια των χρηστών του Ίντερνετ έχουν κατά 80% με 90% πιθανότητα να μάθουν ότι η Μακεδονία και οι Μακεδόνες δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες».
Αυτό τόνισε ο καθηγητής Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών σε ομιλία του απόψε με θέμα: «Η καταγωγή των Μακεδόνων- ιστορία, γενετική και το διαδίκτυο».
Όπως είπε ο κ. Σταματογιαννόπουλος στις μηχανές αναζήτησης οι περισσότερες ιστοσελίδες που εμφανίζονται για την Μακεδονία και την ιστορία της παρουσιάζουν τις απόψεις της πΓΔΜ. Ακόμη και στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία αν κανείς αναζητήσει τίτλους για τη Μακεδονία, αυτά που εμφανίζονται, έχουν όλα ως σημείο αναφοράς την πΓΔΜ, ενώ βιβλία με την ελληνική άποψη σπάνια γράφονται και ακόμη σπανιότερα αγοράζονται, όπως είπε.
Τόνισε ακόμη ότι τόσο στους τουριστικούς οδηγούς, όσο και στα εκπαιδευτικά βιβλία που κυκλοφορούν στο εξωτερικό «η ελληνική Μακεδονία είναι απούσα», δίνοντας στους ξένους αναγνώστες (ερευνητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους κ.α), ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι η πΓΔΜ» και στους Έλληνες ότι έχουμε πλέον ξεχάσει τη Μακεδονία.
Μάλιστα, όπως είπε, όλες οι παρουσιάσεις για τη Μακεδονία και το Μακεδονικό ζήτημα στο διαδίκτυο είναι πρωτοβουλίες ιδιωτών και όχι κρατικές.

thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου