Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ! ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Εικόνες αποκάλυψης στην Αθήνα μετά την χθεσινή καταιγίδα (φωτο)

Άφωνοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου από την εικόνα που αντίκρισαν μετά την ισχυρή βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν ολόκληρη την  Αττική.
Επίσης, προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν σε Πειραιά, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Δάφνη, Βύρωνα, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι.
Γκρεμίστηκε τοίχος στην Καισαριανή
Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της Άνω Καισαριανής όταν το πρωί του Σαββάτου αντίκρισαν την πλατεία των Τριών Ιεραρχών γεμάτη συντρίμμια. Ένας τοίχος ύψους 40 μέτρων κατέρρευσε με αποτέλεσμα να καταπλακώσει επτά αυτοκίνητα.
Καισαριανη γκρεμισμα 3
Καισαριανη γκρεμισμα 2
Καισαριανη γκρεμισμα 1
Εν τω μεταξύ, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων από διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Οι κλήσεις σύμφωνα με την Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 150.
Οι χείμαρροι του Χολαργού
Τα κυριότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στον Χολαργό, όπου από τους ορμητικούς χειμάρρους ακινητοποιήθηκαν οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Μόνο στην περιοχή του Χολαργού, 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 45 άνδρες επιχείρησαν στα σημεία όπου κλήθηκαν να επέμβουν. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν και στη λεωφόρο Μεσογείων.
Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του e-reportaz:
Πλυμμύρα Χολαργοςaraxni 3
Πλυμμύρα Χολαργος 2
Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα σε όλη τη χώρα
Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας για σήμερα, με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και τοπικά ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 9 βαθμούς, από 5 έως 11 στην Ήπειρο, από 5 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Από τις απογευματινές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στα βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις με εξαίρεση τα βορειότερα πελάγη, όπου θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν παντού σε δυτικούς ισχυρούς.
Άστατος ο καιρός στην Αττική
Άστατο καιρό, με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.
Χιονοπτώσεις περιμένουμε από το βράδυ στη Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες και από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινά τμήματα, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση το βράδυ. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοικτά θυελλώδεις.
 e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου