Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΡΟΚΦΕΛΕΡ!

Ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ πέθανε, στον ύπνο του, λόγω...


συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, στην κατοικία του στην περιοχή Pocantico Hills της Νέας Υόρκης, το πρωί της Δευτέρας.

Ο διάσημος τραπεζίτης, διευθυντής του "Chase Manhattan" και διαφόρων ιδρυμάτων, απεβίωσε σε ηλικία 101 ετών. Ήταν το γηραιότερο μέλος της οικογένειας Ροκφέλερ. 
​Γύρω από το όνομα του δε έχουν πυροδοτηθεί πολλές «θεωρίες συνωμοσίας», σχετικά με την επιρροή της συγκεκριμένης οικογένειας στις παγκόσμιες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξειςΓνωστός κυρίως για την παγκόσμια επιρροή του λόγω της πολυδιάστατης δραστηριότητας και στο πολιτικό πεδίο, ενεπλάκη σε διάφορους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς κατά την ψυχροπολεμική περίοδο, ενώ με διάφορες ενέργειες, εκπροσωπώντας τη χώρα του, μεγένθυνε την αμύθητη περιουσία του.

Γύρω από το όνομα του δε έχουν πυροδοτηθεί πολλές «θεωρίες συνωμοσίας», σχετικά με την επιρροή της συγκεκριμένης οικογένειας στις παγκόσμιες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, με όφελος για τους ίδιους και όσους ακολουθούν παρόμοια συμφέροντα.



Η προσωπική του περιουσία αποτιμάται σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον αποβιώσαντα ως έναν από τους 200 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. 

Η επίσημη ανακοίνωση από το Ίδρυμα Ροκφέλερ, στην οποία αναφέρεται ότι ο αποθανών ήταν "ένας από τους ανθρώπους που επηρέαζαν περισσότερο την ιστορία της φιλανθρωπίας και των οικονομικών στην Αμερική, και θεωρούταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους διεθνείς επιχειρηματίες". 




Ποιος ήταν

Ο τραπεζίτης με την αυτοβιογραφία του
Ο τραπεζίτης με την αυτοβιογραφία του


Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1915 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ως το νεώτερο από τα έξι παιδιά του Τζον Ντ. Ροκφέλερ Τζούνιο. Σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια (Χάρβαρντ, London School of Economics, Πανεπιστήμιο του Σικάγο) ενώ έλαβε και διδακτορικό στα οικονομικά.

Είναι ο άνθρωπος πίσω από την ίδρυση της JPMorgan Chase Bank της οποίας έγινε πρόεδρος. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1981.Το 1982 ανέλαβε την προεδρία του περίφημου Rockefeller Center, μέσω του οποίου προώθησε μεγάλες χορηγίες και φιλανθρωπικά έργα.

Είχε δύο γιους και τέσσερις κόρες, ενώ η σύζυγός του, Μάργκαρετ -Πέγκυ- Μακ Γκραθ απεβίωσε το 1996.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

zougla.gr

4 σχόλια:

  1. Ένας πάμφτωχος άστεγοςκαι ένας δισεκατομμυριούχος Ροκφέλλερ μπρος στο θάνατο είναι ίσοι και όμοιοι. Δυό μέτρα και τίποτα άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηματοδότης του Χίτλερ. Σκατά στο λάκκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή