Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΝΤΩΣ....

Διαβάστε το παρακάτω δελτίο τύπου και θα καταλάβετε γιατί ο Κυριάκος...



 Μητσοτάκης δεν είπε τίπτε στον Τοπικό Τύπο! Δείτε...σιέστα!

Κοινό Δελτίο Τύπου
των Ενώσεων Περιφερειακού – Τοπικού – Κλαδικού Τύπου


Αθήνα, 21/3/2017


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 οι πρόεδροι των Ενώσεων Περιφερειακού, Τοπικού και Περιοδικού Τύπου της χώρας, συζητώντας θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εντύπων.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς τέθηκαν πολλά και σημαντικά ζητήματα, καθώς και οι τεκμηριωμένες προτάσεις των Ενώσεων για τη βιωσιμότητα του Τύπου της περιφέρειας, των τοπικών εφημερίδων της Αττικής, αλλά και των περιοδικών - κλαδικών εκδόσεων, σε μια εποχή δύσκολη και για τον έντυπο Τύπο της χώρας. 
Όπως επισήμαναν μάλιστα, οι προτάσεις αυτές δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος, απλά το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση για να υλοποιηθούν. 

Στον κ. Μητσοτάκη τέθηκαν θέματα όπως:
-Η εφαρμογή του Ν. 2328/1995 που επιβάλει την κατανομή του 30% των κρατικών δημοσιεύσεων στα Περιφερειακά Μέσα (μέχρι σήμερα ο Νόμος αυτός καταστρατηγείται βάναυσα υπέρ των μεγάλων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων της πρωτεύουσας). 
-Η επαναφορά της υποχρεωτικής δημοσίευσης των Ισολογισμών στις περιφερειακές εφημερίδες, καθώς -όπως αποδείχθηκε στην πράξη- η δημοσίευση τους στο διαδίκτυο απέτυχε παταγωδώς με αποτέλεσμα οι ισολογισμοί να βρίσκονται σήμερα στο "σκοτάδι".
-Να αποκατασταθεί η αδικία που ταλανίζει κυρίως τα έντυπα του περιοδικού - κλαδικού Τύπου όσον αφορά την αντιμετώπιση τους από τα ΕΛΤΑ, μια αδικία που έχει επιφέρει τεράστια πλήγματα σε δεκάδες έντυπα. 
-Να δημιουργηθεί πρόγραμμα ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου