Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ SUPER MARKETS! ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ!

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI, που δημοσιεύει η ...

«Καθημερινή», τον Ιανουάριο ο τζίρος από πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ-μάρκετ υποχώρησε κατά 10%, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η πτώση ανήλθε στο 15%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους.

Μόνο τον Φεβρουάριο καταγράφηκε μικρή αύξηση στις πωλήσεις, της τάξης του 2,9%, γεγονός που αποδίδεται ωστόσο στην κατανάλωση της Καθαράς Δευτέρας.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις για όλο το 2017, οι πωλήσεις των σούπερ-μάρκετ αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2016.

Την αρνητική εικόνα στο λιανεμπόριο επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία 1.202 επιχειρήσεις διέκοψαν τη λειτουργία τους το 2016, ενώ δημιουργήθηκαν 1.135.

Αρνητικά μηνύματα στέλνει και η αγορά καυσίμων, καθώς το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η ζήτηση μειώθηκε κατά 4%.

Πάντως, κατά 24% αυξήθηκε το ίδιο διάστημα η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στη χώρα.

Η κάμψη στην κατανάλωση – ως απόρροια της αβεβαιότητας που προκαλεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης – καθιστά αμφίβολη την επίτευξη της προσδοκώμενης ανάπτυξης 2,7% το 2017.
http://www.economy365.gr/article/32467/kovoyn-kai-apo-ta-trofima-oi-ellines-voytia-stin-katanalosi-soyper-market

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου