Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΤΙΓΚΑΣ: "ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΟΣΤΟΣ-ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ! ΔΗΜΑΡΧΕ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ;"!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο τύπου 15

                                                         23  Μαρτίου 2017

Κίνδυνος - Θάνατος
Ο Υποσταθμός της ΔΕΗ στην οδό Θεμιστοκλέους στο Χολαργό
Ζητείστε από ΔΕΗ κόστος-καλύψτε το! Δήμαρχε ως πότε θα Αδιαφορείτε;

Στη διασταύρωση  των οδών Θεμιστοκλέους και Σερίφου στο Χολαργό υπάρχει ένας  υποσταθμός της ΔΕΗ από τον οποίο η εκπομπή ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Από πληροφορίες μας ο.....

σταθμός είναι υψηλής ισχύος και η εκπεμπόμενη ακτινοβολία πάρα πολύ μεγάλη.
        Μάλιστα τα τελευταία χρόνια στο σημείο αυτό είχαμε πτώση δύο μεγάλων κεραυνών. Από αυτούς χτυπήθηκαν άνθρωποι και  υπέστησαν τεράστιες ζημιές τα γειτονικά νοικοκυριά κυρίως στα ηλεκτρικά τους είδη. Υπάρχει συγκεκριμένο άτομο στην οδό Σερίφου που τυφλώθηκε για 24 ώρες.
Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων της περιοχής ζητά να απομακρυνθεί ο υποσταθμός, για τον οποίο αγωνίζονται να φύγει από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι "Δεν υπάρχουν μόνο οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας αλλά και οι Υποσταθμοί της ΔΕΗ για την απομάκρυνση των οποίων πρέπει να αγωνιζόμαστε».
Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ κατανοεί απόλυτα τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και προσεγγίζει  το ζήτημα με πολύ μεγάλη Υπευθυνότητα και Ανησυχία. Προτείνουμε λοιπόν άμεσα ο Δήμος να κάνει δύο παράλληλες ενέργειες τη μία προς τη ΔΕΗ και την άλλη προς το Κέντρο Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.  
Σκοπός των ενεργειών είναι να διερευνήσουμε εάν υπάρχει επικινδυνότητα από τον συγκεκριμένο υποσταθμό. Αν υπάρχει επικινδυνότητα να εξαντλήσουμε όλη μας την επιρροή ως Δήμος, με την ουσιαστική συνδρομή και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, κάνοντας κάθε αναγκαία ενέργεια για να απομακρυνθεί ή υπογειοποιηθεί ο υποσταθμός.
Ειδικότερα με έγγραφό μας να ζητάμε:
α. Από τη ΔΕΗ  να μας δώσει τις προδιαγραφές όλων των υλικών που υπάρχουν στον υποσταθμό, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τον βαθμό επικινδυνότητας από την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.
β .Ακόμη από τη ΔΕΗ να έχουμε και το κόστος υπογειοποίησης για να δούμε πως θα το καλύψουμε εάν δεν γίνεται αλλιώς.
γ. Από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, αφού του δώσουμε τα στοιχεία των προδιαγραφών των υλικών  να γνωματεύσει επί αυτών. Επιπλέον να ζητήσουμε από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ να μετρήσουν την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.
Ακόμη θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εκπεμπόμενη ακτινοβολία δεν  προσβάλει στιγμιαία τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά επιδρά σωρευτικά.  Η ΔΕΗ λοιπόν ως κοινωφελής οργανισμός είναι  για να εξυπηρετεί τους πολίτες και η τοποθέτηση των υποσταθμών γίνεται για το λόγο αυτό και όχι για να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις σε αυτούς.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει ο Δήμος να κάνει τάχιστα τις παραπάνω ενέργειες, ώστε να έχουμε βάσιμες ελπίδες για να απομακρυνθεί ή υπογειοποιηθεί ο υποσταθμός. Δεν θα πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για να ευαισθητοποιηθούμε. Χρειάζεται πίστη σε αυτό που κάνουμε και ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ.
Όλα τα παραπάνω κ. Δήμαρχε σας τα είπαμε με το Δελτίο Τύπου 62 τον Ιούνιο 2015, αλλά και κατά την τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 Ιουνίου 2015. Εσείς όμως κατά την προσφιλή σας τακτική ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ.
ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΤΕ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.
ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΟΤΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ;
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ;


                                                   Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας
                                                                   Επικεφαλής

                                                           Μείζονος Μειοψηφίας

3 σχόλια:

  1. Δεν μπορεί να διαμαρτύρονται τόσοι κάτοικοι και να μην κάνει ζημιά ο συγκεκριμένος υποσταθμός.
    Ανεξάρτητη Αρχή αποτελούμενη από ειδικούς επιστήμονες, να ερευνήσει το θέμα και να ενημερώσει τους κατοίκους και τον Δήμο επίσημα.
    Πάντως με τις λίγες γνώσεις που έχω, γνωρίζω ό,τι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό σε υψηλά επίπεδα ισχύς και συσσωρευτικά ευθύνονται για σοβαρές ασθένειες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περίπου 130 νοικοκυριά έχουν πάθει μεγάλες ζημιές στα σπίτια τους από τους κεραυνούς που τραβάει ο συγκεκριμένος υποσταθμός . Η ΔΕΗ δεν έχει αποζημιώσει καμία οικογένεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι σήμερα έχουμε 80 υπογραφές από κατοίκους της περιοχής για το θέμα του υποσταθμού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή