Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΤΙΓΚΑΣ: "ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ"!!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου 14

 19 Μαρτίου 2017

Μην Τολμήσετε Γήπεδο
στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Γουδί”

Ανακοινώθηκαν  από την κυβέρνηση πέντε παρεμβάσεις, από τις οποίες η μια αφορά τον Παναθηναϊκό και την δημιουργία νέας έδρας στο Γουδί. Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην έκταση πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).
Η νέα χωροθέτηση του γηπέδου, κατά την κυβέρνηση είναι....


απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση και την ανάπλαση της έκτασης που τώρα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Το σχεδιαζόμενο γήπεδο βρίσκεται στην καρδιά:
·                     Των τεσσάρων Νοσοκομείων ήτοι, Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», Γενικό Κρατικό «Γεώργιος Γεννηματάς», 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
·                     Του Μητροπολιτικού Πάρκου «Γουδί» που βάλλεται πανταχόθεν επί πολλά χρόνια.
·                     Της ζώνης προστασίας του Υμηττού.
·                     Της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, περιοχής αμιγούς κατοικίας.

Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους κατοίκους της περιοχής, δηλαδή του τότε Δήμου Παπάγου αλλά και των πέριξ Δήμων που πλήττονταν Χολαργού και Ζωγράφου. Όμως  από  το 2004 πιστεύαμε ότι το θέμα είχε κλείσει οριστικά και δεν θα γινόταν το γήπεδο στο Γουδί.

        Είναι γνωστές στους περισσότερους των κατοίκων οι μαζικές κινητοποιήσεις των παραπάνω Δήμων, κινήσεις που έγιναν με τη σθεναρή στήριξη και καθαρή στάση των τότε Δημάρχων, Βασίλη Ξύδη – Παπάγου, Δημήτρη Νικολάου – Χολαργού και Γιάννη Καζάκου – Ζωγράφου.
Μεγάλη ανησυχία όμως μας προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αποστολόπουλου:
·                     Που από τη μια καλεί τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων για να συζητήσουν τρόπο αντίδρασης.
·                     Από την άλλη εκδίδει ανακοίνωση (καθησυχαστική), ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού για λόγους νομιμότητας δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί.
·                     Δεν ενημερώνει το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), του οποίου ο Δήμος μας είναι από τα ιδρυτικά μέλη, γι αυτό το μείζονος σημασίας θέμα.
·                     Δημοσιεύματα τον φέρουν να είναι θετικός στην κατασκευή του γηπέδου(menoume xolargo 16-3-2017).
        Φυσικά αυτά τα περί νομιμότητας είναι λόγια του αέρα καθόσον όλοι ξέρουμε ότι οι νόμοι στην Ελλάδα  εφαρμόζονται ή τροποποιούνται κατά το δοκούν και ανάλογα με τη σκοπιμότητα που υπηρετούν.  
        Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να μην επιθυμεί την κατασκευή του γηπέδου στο Γουδί και να μην έχει άλλες δεύτερες σκέψεις.
        Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγαπητούς συνδημότες μας, ότι η παράταξη μας σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει  να ανατραπεί η οικολογική ισορροπία σε βάρος της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας και αν χρειαστεί θα δώσουμε δυναμικούς αγώνες.
        Η στάση μας δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την εκτίμηση μας στο συμπαθέστατο σωματείο και τους φίλους του Παναθηναϊκού που τόσα έχει προσφέρει στον Ελληνικό αθλητισμό, όμως ειλικρινά πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλες λιγότερο επώδυνες λύσεις.
Καλούμε τον Δήμο να αντισταθεί σθεναρά στην απαράδεκτη αυτή πρόταση και να μην συμβιβαστεί έναντι οιουδήποτε τιμήματος.
        Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια παρέμβαση που θα υπονομεύσει το φυσικό περιβάλλον του Υμηττού και του μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε  μια μεγάλη περιοχή αμιγούς κατοικίας. Ο Υμηττός είναι ο κήπος και το οξυγόνο όλων μας και έχουμε υποχρέωση να τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και θα το κάνουμε όλοι μαζί Πολίτες και Δημοτικές παρατάξεις.
       


9 σχόλια:

  1. Για το Βέρντε που βρίσκεται μέσα στο πάρκο τι έχεις να πεις ; οι ευαισθησίες περί περιβάλοντος μόνο.όπου είναι ανώδυνες κύριε Τίγκα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΝΤΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΞΥΔΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ρωτήσεις και τον σημερινό δήμαρχο που ψήφισε νομιμοποιήσεις κλπ του Verde,την εποχή που ήταν δημοτικός σύμβουλος του Ξύδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν όσα γράφουν οι ανώνυμοι 11.27 και 12.28 είναι αλήθεια,που μάλλον είναι,τότε έχει δίκιο ο Τίγκας,όταν λέει οτι ο νόμος εφαρμόζεται κατά το δοκούν,ανάλογα με την σκοπιμότητα που υπηρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά τα ΩΑ Τίγκα,τώρα σε φοβήθηκαν και δεν θα φτιάξουν γήπεδο στου Γουδή.......... α,ρε απ κει που πετάτε ένα πολιτικό...πυροτέχνημα (γιατί έχετε όλοι πολιτικοποιηθεί-πολτοποιηθεί) και νομίζετε πως ο κόσμος σας πιστεύει!!!!!θα φτιάξουν το ανάλογο νομικό περιβάλον,θα σας πλακώσουν με τα ΜΑΤ σε ανάλογες συγκεντρώσεις και θα το φτιάξουν θέλεις δεν θέλεις!!!όσο για την τελευταία σου παράγραφο απλά-απλούστατα, είναι γελοία..... σε επιχειρήματα!!! τρομάρα σας και θέλετε να διοικήσετε κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ "ΝΤΑ" Ο ΤΙΓΚΑΣ.
    ΤΡΕΜΕΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ είμαι υπέρ να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και απομακρυνθεί το παράνομο hotspot και να μην γίνει το παράνομο τζαμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι φίλε μου, είμαι υπέρ τού να πεταχτούν στην θάλασσα οι λαθρομετανάστες και έτσι ούτε hotspot ούτε τζαμί θα είναι απαραίτητο να έχουμε!
      Όσο για το γήπεδο, μην ανησυχεί κανείς στην γειτονιά. Δεν πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του Γουδή.
      "Μπαμπάτσα" του παθολογικού ψεύτη είναι, άλλωστε πότε είπε έστω και μία αλήθεια ο "υποδυόμενος" πρωθυπουργός;;;
      Ο Παναθηναϊκός θα πάρει το ΟΑΚΑ για 99 χρόνια, μετατρέποντας το σε "παναθηναϊκή πολιτεία", με συγκεντρωμένα όλα τα αθλήματα του ερασιτέχνη και της ΠΑΕ στο Stadio και πέριξ...παραχωρώντας την "λεωφόρο"!
      ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  8. Βγες να φωνάξεις ρε για τη φτώχια την ακρίβεια τους φόρους την ξεφτιλα της πατρίδας τους κωλοσυριζαίους και άσε το γήπεδο. Όλα τα λύσαμε και ασχολούμαστε με την κάθε μαλακία που θα πετάξει ο Τσίπρας για να αποπροσανατολίσει το λαό. Όλοι οι δικτάτορες χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο στα τελευταία τους αυτός θα κολήσει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή