Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΧΟΛΑΡΓΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΞΕΡΙΖΩΝΟΝΤΑΣ ΕΛΙΕΣ! ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ...

Μήνυμα έστειλε αναγνώστης του myxolargos.gr για το άχαρο κουτσούρεμα ελιόδεντρων στο πεζοδρόμιο της Φανερωμένης σήμερα το μεσημέρι.

 Αξιότιμοι Κ,Κ,
σας επισυνάπτω φωτό με βανδαλισμούς που διεξάγονται αυτή τη στιγμή...

στην πλατεία Φανερωμένης, δίπλα απο Σκλαβεντίτη.

Συνεργείο του Δήμου, (μάλλον) αφαίρεσε, με τρόπο βεβαια εντελώς βανδαλιστικό, ελιές οι οποίες δεν είχαν κανένα πρόβλημα, και τσιμεντοποιεί το πεζοδρόμιο (χωρίς να τοποθετήσει δηλαδή κάποια άλλα δέντρα στη θέση τους).

Προφανώς έτσι θα παρκάρουν τα αυτοκινητα στο πεζοδρόμιο πιο εύκολα για να διευκολύνονται οι θαμώνες των παρακείμενων μπαρ (που παρεπιπτόντως ακομη και το προαύλιο της εκκλησίας έχει καταντήσει πάρκινγκ) κι εμείς που κατοικούμε στην τριγύρω περιοχή καταντήσαμε να νοιώθουμε πως μένουμε στην Κυψέλη !

Σε ερώτηση μου, σχετικά με τις ελιές, στο τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου, μου απάντησαν πως θα τοποθετηθούν αλλα δέντρα, και οι ελιές θα τοποθετηθούν αλλού...

Βέβαια ο τρόπος με τον οποίον "κουτσουρεύτηκαν" τα δεντράκια, και χωρίς να βγούν μαζί με το χώμα τους όπως προβλέπεται αλλα σκέτες ρίζες τραβηγμένες από το σκαπτικό μηχάνημα (και χωρίς να δεθούν τα δέντρα με γερανό όπως κανονικά προβλέπεται σε τετοιες περιπτώσεις μεταφοράς), καθιστά απίθανο να επιζήσουν τα εν λόγω δέντρα...

Τα συμπεράσματα δικά σας.


Με Εκτίμηση,
Ζ Τ.
Κάτοικος Χολαργού (που έγινε Κυψέλη)
πηγή: http://myxolargos.gr/eidiseis/14940-kovoun-eliodentra-gia-na-parkaroun-aftokinita

3 σχόλια:

  1. Για να ξεριζωθούν δέντρα απαιτείται άδεια από Δασαρχείο. Την διαθέτει ο Δήμος ? Την Δευτέρα το πρωί θα γίνει επώνυμη καταγγελθα σε Δασαρχείο και Πολεοδομία. Αρκετά πια με τις αυθαιρεσίες του Λιάκουρα. Αρκετά . Κάποτε πρέπει να μιλήσει και ο Εισαγγελέας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΕΚΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ !!!!!!!!!!!!! ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχέδιο της νέας πλατείας έχει ελάχιστο πράσινο. Τσιμεντοποίηση για να τα παίρνουν οι εργολάβοι. Τα ξέρουμε τα κόλπα τους. Δίνουν μεγάλη έκπτωση στην αρχή για να πάρουν τη δουλειά και μετά κάνουν δέκα αναπροσαρμογές χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας. Παραδίνουν μετά το ςργο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κανείς δεν ελέγχει το τελικό κόστος που μπορεί να είναι όσο ο αρχικός προυπολογισμός χωρίς την έκπτωση. Μάσες μάσες μάσες. Όλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια στο Δημαρχείο χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή