Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...ΤΡΑΒΑ ΠΡΟΣΟΧΕΣ!!! ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΣΑΠΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ! ΜΕΙΓΜΑ...ΣΟΪΜΠΛΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ!

Το...νέο μείγμα της ΝΔ θα είναι φτιαγμένο από τον Σόιμπλε ο οποίος απαιτεί από τον Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι αν γίνει ο επόμενος ...


πρωθυπουργός να τηρήσει συτο ακέραιο τα νέα σφαγιαστικά μέτρα σε βάρος του λαού! Τράβα προσοχές τώρα Κυριάκο! 
Η νέα ξεφτίλα έρχεται, μετά τον Τσίπρα.
Το σχετικό ρεπορτάζ από το real.gr:
Μετά τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, που δήλωσε ότι το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019 και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανήλθε στο θέμα με δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Σε όλες τις χώρες με πρόγραμμα, επέμεναν οι θεσμοί να υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την αντιπολίτευση, ανεξάρτητα από τη διενέργεια εκλογών. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στα περί αιτήματος του ΔΝΤ για ανάλογες δεσμεύσεις.

«Το συνταξιοδοτικό, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν το 2020. Μέχρι τότε όμως θα υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και κανένας δεν ξέρει την εξέλιξη. Η αντιπολίτευση φυσικά τώρα λέει “είμαστε εναντίον”, αλλά θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλιότερα στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση λέγοντας ότι «το αν η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί άπτεται στην ελληνική κυβέρνηση».

Απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο εκταμίευσης χρημάτων προς την Αθήνα χωρίς να έχει εξασφαλισθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ενώ, όσον αφορά το θέμα του χρέους, υποστήριξε ότι «ακόμη και οι εταίροι στην Ουάσιγκτον έχουν πλέον καταλάβει ότι η ελάφρυνση χρέους είναι αδύνατη υπό την νομοθεσία της Ε.Ε.»

«Μύλος» με δήλωση Σαπέν

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Real.gr στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, ο Μισέλ Σαπέν είχε δηλώσει οτι  το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως, μετέφερε στον Τύπο στις Βρυξέλλες ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Ο Γάλλος Υπουργός εξέφρασε την απορία του για το «πώς είναι δυνατόν να ζητείται τέτοιο πράγμα».

Το ΔΝΤ διαψεύδει

Λίγη ώρα αργότερα, το ΔΝΤ με επίσημο τρόπο διέψευσε ότι το Ταμείο ζητεί τη στήριξη και της αντιπολίτευσης για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2019. 

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ, ανέφερε ότι το Ταμείο δεν έχει ζητήσει διαβεβαιώσεις από τα άλλα κόμματα στην Ελλάδα.

«Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης», είπε σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο Μισέλ Σαπέν έκανε λόγο για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό κάνουν παντού όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού», καθώς επίσης και για «εμμονές στον συνταξιοδοτικό τομέα».

Προειδοποίησε δε ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και κυρίως το ΔΝΤ, γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος «θα έχει επιπτώσεις για όλους, πρωτίστως για την ελληνική οικονομία, αλλά και τους εταίρους, που θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα».

1 σχόλιο:

  1. Και όμως η ΝΔ δεν ψηφίζει τα φορολογικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις πιέζεις Τσίπρα / δανειστών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή