Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΕΡΝΤΟΓΑΝ:"ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ Β. ΣΥΡΙΑΣ! ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ"! ΒΙΝΤΕΟ

Νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάληψη στρατηγικών σημείων και τον έλεγχο της βόρειας Συρίας μέχρι τα ιρακινά σύνορα εξήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Οι επιχειρήσεις του...

τουρκικού Στρατού, όπως αυτές που εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία σε Τζαραμπλούς, αλ Μπαμπ και Αφρίν, θα διεξαχθούν και σε άλλες περιοχές της Συρίας, μέχρι τα ιρακινά σύνορα.

Θα διεξαχθούν επίσης στο Σιάτσαρ και στο Μακμούρ του Ιράκ.

Θα εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή που προέρχεται από την επικράτεια της Συρίας και του Ιράκ. Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να ελέγχουν ζώνες κοντά στα νότια σύνορά μας»

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TAF) μαζί με ομάδες φιλότουρκων Σύρων ανταρτών έχουν ήδη τον έλεγχο ενός μεγάλου τμήματος της βόρειας Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Al-Bab και Αφρίν και πριν μερικές ημέρες περικύκλωσαν την Ιdlib στη βορειοδυτική Συρία, το τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών πρώην συμμάχων της.

Επίσης ξεκινούν κοινές περιπολίες για να αναλάβουν με τον αμερικανικό Στρατό τον έλεγχο της κουρδικής πόλης Μάνμπιτζ, στην βόρεια Συρία όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τ.Μάτις.

Οπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu: «Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των προετοιμασιών για την αύξηση του αριθμού των περιφερειών στη Συρία, όπου θα εξασφαλίζουμε την σταθερότητα μέσω των επιχειρήσεων «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας». Με τη βοήθεια του Θεού, θα απελευθερώσουμε στο άμεσο μέλλον νέες περιοχές και θα φέρουμε ασφάλεια και εκεί» .

Την ίδια στιγμή, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μεταφέρουν άρματα μάχης Leo-2A4 και M60T Sabra στην επαρχία Hatay, που συνορεύει με την Ιντλίμπ, ενώ από κοινού με τον αμερικανικό Στρατό ετοιμάζονται να ελέγξουν και την πόλη Μάνπιτζ!

Τα άρματα μάχης M60 θα αναπτυχθούν εν συνεχεία στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, μεταδόθηκε.

Τα άρματα μάχης έφτασαν πρώτα στην Αντάκια και από εκεί αναχώρησαν για το Γιαϊλανταγί από όπου στη συνέχεια θα σταλούν σε συνοριακά φυλάκια για να συμμετάσχουν στην τρίτη επιχείρηση εισβολής στην Συρία και να φτάσουν μέχρι το Ιράκ.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου