Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

Η Οδύσσεια των μνημονίων ο ΓΑΠ και ο Τσίπρας.
γράφει ο Νίκος Καρατουλιώτης  
Υποστράτηγος Ε.Α
Μετά το «λεφτά υπάρχουν», ο ΓΑΠ από το Καστελόριζο απηύθυνε διάγγελμα προς τους σανοφάγους  σχετικά με τον πηγαιμό προς την Ιθάκη.
Ο ίδιος δεν κατάφερε να φθάσει ποτέ στην Ιθάκη και να απολαύσει το «νόστιμον ήμαρ».
Αντ’ αυτού κατέφθασε ο Αλέξης και ενδυθείς τον μανδύα του Οδυσσέα εξήγγειλε προς τους λωτοφάγους διάγγελμα εξόδου από τα μνημόνια..
Αλλά μιας και ο Αλέξης αποφάσισε να παίξε τον ρόλο του Οδυσσέα, καλό είναι να του θυμίσω κάποιες ιστορικές λεπτομέρειες.
Το όνομα «Οδυσσέας», προέρχεται από...

το ρήμα «οδύσσομαι» (οργίζομαι, μισώ κάποιον) και σημαίνει εξοργισμένος, αλλά και ο μισούμενος από τους Θεούς, αυτός που έδωσε αφορμές δυσαρέσκειας.
Και για του λόγου το αληθές ο Οδυσσέας είχε οικτρό τέλος και δολοφονήθηκε από τον γιό του Τηλέγονο, που απέκτησε με την Κίρκη. Ο Τηλέγονος αναζητώντας τον πατέρα του αποβιβάστηκε στην Ιθάκη, ο Οδυσσέας βγήκε για να τους διώξει και σκοτώθηκε από τον Τηλέγονο, ο οποίος δεν τον γνώριζε. Όταν ο Τηλέγονος κατάλαβε πως είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ήταν πια αργά. Πήρε το άψυχο κορμί του, το γιο του, τον Τηλέμαχο, και την Πηνελόπη και κατευθύνθηκε στην Αία. Εκεί η Κίρκη τους έκανε όλους αθάνατους.
Η ιστορία τελειώνει με δύο παράξενους γάμους: η Κίρκη παντρεύεται τον Τηλέμαχο και η Πηνελόπη τον Τηλέγονο…
Προσωπικά νομίζω ότι το διάγγελμα εξόδου έπρεπε να γίνει από το Μεσολόγγι. Καθόσον το οικτρό τέλος του Οδυσσέα στην Ιθάκη, αλλά και των ελλήνων κατά την έξοδο του Μεσολογγίου θα είναι ο κοινός τόπος …. Των σανοφάγων και λωτοφάγων ελλήνων ψηφοφόρων.
Καρατουλιώτης Νίκος Υποστράτηγος Ε.Α
Κοζάνη 22/8/18   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου