Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ-ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ! ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ!

Και ξαφνικά, όλα οδηγούν προς κλιμάκωση, μετά την ευθεία απειλή των ΗΠΑ για στρατιωτική δράση κατά του Άσαντ, ενώ οι Ρώσοι αποστέλλουν...

ότι πιο σύγχρονο διαθέτουν σε φρεγάτες στα συριακά λιμάνια από την Μαύρη Θάλασσα.

Σήμερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, μετέδωσε ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στη Γενεύη, απείλησε για άλλη μια φορά με στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, σύμφωνα και με τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Σε σύσκεψη στη Γενεύη, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του Νικολάι Πατρούτσεφ ότι η Αμερική είναι έτοιμη να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη από ό, τι κατά το παρελθόν κατά του Ασαντ », όπως ανέφερε το Bloomberg πριν λίγο.

Η είδηση  δόθηκε στο Bloomberg από τέσσερις πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το περιεχόμενο των συνομιλιών δεν δημοσιοποιήθηκε.

Η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της Συρίας χρησιμοποιεί χημικά όπλα ενάντια του  λαού της, ισχυρισμός που αρνήθηκε έντονα η Δαμασκό.


Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διαθέτουν περίπου 2.000 στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία.

Η Μόσχα μαθαίνοντας τις προθέσεις των Αμερικανών για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών, στέλνει φρεγάτες  και αποβατικά στο λιμάνι της Ταρτούς.

«Οι φρεγάτες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» και «Ναύαρχος Έσσεν» εξοπλισμένες με πυραύλους Cruise Kalibr, θα ενταχθούν στόλο Μεσογείου με κατεπείγον χαρακτήρα”, ανέφερε το Σάββατο το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου.

«Οι φρεγάτες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας,  «ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» και «ναύαρχος Έσσεν» πραγματοποιούν κίνηση  από τη Σεβαστούπολη στη Μεσόγειο Θάλασσα και σήμερα τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων» , συνέχισε  το γραφείο Τύπου.

Οι Φρεγάτες μεταφέρουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ελικόπτερα Kamov Ka-27PL, τα οποία εκτελούν εν πλω ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου με αναζήτηση εχθρικών υποβρυχίων,  καθώς και απονειώσεις και προσνειώσεις  στα καταστρώματα των πολεμικών πλοίων.

Σύμφωνα τώρα με τον Τούρκο ειδικό με το όνομα  Yoruk Isik (ναυτικό παρατηρητή του Βοσπόρου), τρία ρωσικά πολεμικά πλοία κατάφορτα με πυραύλους κινήθηκαν πρόσφατα μέσω του στενού του Βοσπόρου προς τα χωρικά ύδατα της Συρίας.

Πρόκειται για ττα εξής τρία πλοία: BSt Krivak κλάση Pytlivy, το αποβατικό LST Orsk και το LST Nikolay Filchenkov.

Αυτή η κίνηση από το Ρωσικό Ναυτικό έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν ο Συριακός Στρατός ξεκινήσει τις πολυαναμενόμενες επιθέσεις τους στις επαρχίες Lattakia, Hama και Idlib, αλλά και ως αντιστάθμισμα των αμερικανικών απειλών περί επίθεσης κατά της Δαμασκού και του Άσαντ .

Ο Πούτιν ο οποίος παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τα γεγονότα, λαμβάνει τα μέτρα του επιχειρώντας αρχικά να κόψει τον «αέρα» των ΗΠΑ για πιθανή επίθεση με πυραύλους κατά  της Δαμασκού.

Το τι θα πράξει όμως σε περίπτωση πυραυλικής «καταιγίδας» κατά του Σύρου προέδρου από αμερικανικά και νατοϊκά πλοία ακόμα είναι άγνωστο , αν και σε αυτές τις περιπτώσεις οι Ρώσοι σίγουρα θα έχουν στείλει  τουλάχιστον ένα ζευγάρι υποβρυχίων στην Α.Μεσόγειο για όλα τα ενδεχόμενα και δράσεις, όπως έκαναν πριν μήνες όταν «κυνηγιόντουσαν” με αμερικανικό καταδρομικό.
pentapostagma.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου