Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ...

Καιρός – Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες – Αλλάζει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο – Έρχονται (ξανά) βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή (24/08/2018) στις ...


περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει από το Σαββατοκύριακο, ενώ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα πιθανόν οι βροχές και καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ο καιρός την Παρασκευή
Αναλυτικά, την Παρασκευή στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία το απόγευμα με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5, στα βόρεια πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 και στις Κυκλάδες έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο 
Το Σάββατο (25/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης) και τα ορεινά της Κρήτης με τοπικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (26/08) αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Έντονα φαινόμενα τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα (27/08) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου