Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ 1-1 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΜΠΕΝΦΙΚΑ! Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE! ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος για πέμπτο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη...


πανίσχυρη Μπενφίκα και με το 1-1 που απέσπασε ανάγκασε τους Πορτογάλους να έρθουν να διεκδικήσουν τη πρόκριση μέσα στην "καυτή" Τούμπα.
ShareTweet0 Σχόλια
Ο ΠΑΟΚ ακόμα και στην μέτρια του μέρα, ακόμη και μετά από μια απόφαση επιεικώς αυστηρή αν όχι ανύπαρκτη που τον έφερε πίσω στο σκορ στο "Ντα Λουζ" έμεινε και πάλι αήττητος, για πέμπτο σερί ευρωπαϊκό, παιχνίδι και πήρε σκορ πρόκρισης 1-1 από τη Μπενφίκα με τη γκολάρα του Ουάρντα στο 76'.

Πλέον σε μια εβδομάδα στην "καυτή" Τούμπα οι Πορτογάλοι πρέπει να έρθουν και να ιδρώσουν αν θέλουν να πάρουν τη πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ που αποκλείεται να βρεθεί ξανά σε τόσο κακή μέρα ενώ σίγουρα οι παίκτες του Λουτσέσκου θα είναι περισσότερο διαβασμένοι και φυσικά θα έχουν μαζί τους και τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ναι η Μπενφίκα είναι μεγάλη ομάδα, ναι έδειξε πως έχει παίκτες που όχι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά εν γένει οι ελληνικές ομάδες δεν διαθέτουν στο ρόστερ τους αλλά από την άλλη και ο φετινός ΠΑΟΚ και το μέταλλο που δείχνει σε κάθε ματς μπορεί να του δώσει τη πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από την αναμέτρηση στο "Ντα Λουζ":

1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΙΖΙ
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο όπου είχε και δυο τελικές προς την εστία του Βλαχοδήμο με τους Κρέσπο στο 3' και Πρίγιοβιτς στο 8' αλλά ήταν άστοχος. Στη συνέχεια όμως φάνηκε να χάνει τον προσανατολισμό του και κυρίως οι παίκτες του, Κάνιας και Μαουρίσιο, έχασαν τον Πίζι. Όχι μια και δυο αλλά τέσσερις φορές. Αρχικά στο 23' ο Πορτογάλος έχασε πλασέ που δεν χάνεται ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι. Εν συνεχεία στο 27' είχε πανέμορφη έμπνευση και με σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Πορτογάλος έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Πασχαλάκης και στο 29΄με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Το μόνο που είχε να αντιπαρατάξει ο ΠΑΟΚ ήταν μια καλή στιγμή με το Λέο Ζαμπά που έπεσε σε ένα ελαφρύ κράτημα και ζήτησε πέναλτι με τον Μάζιτς να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, σωστά. Η Μπενφίκα απείλησε και πάλι με τον Ζέντσον στο 33' αλλά ο Πασχάλης με διπλή απόκρουση μπλόκαρε το σουτ του μέσου των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ με τον Πίζι αλλά μετά από ένα πάρα πολύ αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Μάζιτς σε προσπάθεια του Μαουρίσιο να αποτρέψει τον Ζέντσον να πλασάρει μέσα από τη περιοχή. 

2. ΜΕΤΡΙΟΣ ΠΕΛΚΑΣ, ΜΕΤΡΙΟΣ ΠΑΟΚ 
Είναι λογικό ο Πέλκας να μην είναι σε κάθε ματς ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ και να έχει κάποιες μέτριες βραδιές όπως μέτρια ήταν και η εμφάνιση του το βράδυ της Τρίτης δεν ήταν καλός. Πιθανόν επειδή σε κάποιες περιπτώσεις δεν έπαιξε όσο απλά θα έπρεπε, είτε κράτησε τη μπάλα λίγο παραπάνω στα πόδια του με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να είναι πιο αργός στην ανάπτυξη του και ένα... κλικ πιο πίσω.

Βέβαια και πάλι είχε τρεξίματα, βοήθησε στην πίεση και ανέβασε και αυτός την απόδοση του μετά το 70' έχοντας και την εκτέλεση του φάουλ από την οποία ξεκίνησε το γκολ του ΠΑΟΚ.

3. ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ
Ο Πασχαλάκης συνεχίζει εντυπωσιακά από τη περσινή σεζόν και δείχνει πως όταν είναι στη μέρα του, ακόμα και με μια-δυο επιπολαιότητες που μπορεί να κάνει, είναι ένας σούπερ γκολκίπερ. Στο δεύτερο μέρος ήταν αυτός που κράτησε όρθιος τον ΠΑΟΚ και το σκορ στο επίπεδο του 1-0. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε όχι στο 50' στο σουτ του Φακούντο Φερέιρα ενώ στο 56' στο τρομερό σουτ του Γριμάλδο έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Σωστή αντίδραση είχε και στο σουτ του Ζέντσον στο 66' που και πάλι έδιωξε σε κόρνερ. Η σημαντικότερη επέμβαση του όμως ήταν στο 86' με τον ΠΑΟΚ να έχει ισοφαρίσει και τον Πασχαλάκη να λέει όχι στο πλασέ του Φακούντο Περέιρα μέσα από τη περιοχή.
Ευτυχώς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης τα σουτ των Σεφέροβιτς στο 87' και Φίλιξ στις καθυστερήσεις έφυγε έξω.

4. "ΝΤΙΜΠΙΝΤΑΙ" ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΝΤΑ ΛΟΥΖ" Ο ΟΥΑΡΝΤΑ

Ο Λουτσέσκου μπορεί να πήρε την απόφαση να μην ξεκινήσει τον Ουάρντα στο ματς και να βάλει τον Λέο Ζαμπά που ήταν καλός αλλά η χρησιμοποίηση του Αιγύπτιου στο δεύτερο μέρος αποδείχθηκε σε "χρυσή αλλαγή" για τον Ρουμάνο τεχνικό. Ο Ουάρντα πέρασε στο 52' αντί του Λημνιού και ήταν αρκετά καλός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά φτιάχνοντας ουσιαστικά τη πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο ματς στο 67' όταν δεν έβαλε καλά το σώμα του και από το ύψος του πέναλτι αστόχησε. Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα καλή ευκαιρία έχασε και ο Λέο Ζαμπά με το σουτ του να φεύγει λίγο έξω.
Όλα αυτά όμως ήταν... προάγγελος του γκολ του ΠΑΟΚ που ήρθε στο 76΄από τον Ουάρντα. Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά ο Βαρέλα πήρε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι αλλά ο Αιγύπτιος είδε τη μπάλα να του στρώνεται και με το αριστερό νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ουάρντα έκανε και τη σχετική πλάκα στον Έλληνα γκολκίπερ για το γκολ που έβαλε.
Γήπεδο: "Ντα Λουζ"
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Βοηθοί: Μιλοβάν Ρίστιτς (Σερβία), Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς (Σερβία)
Βοηθοί γραμμών: Νέναντ Τζόκιτς (Σερβία), Ντανίλο Γκρούζιτς (Σερβία)
Τέταρτος διαιτητής: Νεμάνια Πέτροβιτς (Σερβία)
Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (65' Σίλβα), Πίζι (79' Φέλιξ), Σέρβι (79' Σεφέροβιτς), Φερέιρα.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά (81' Σακχόβ), Πέλκας, Λημνιός (52' Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (87' Ακπόμ).

Γκολ: 45' Πίζι/76΄Ουάρντα
Κάρτες: 52' Ζέντσον, 83' Αντρέ Αλμέιδα/71' Βιεϊρίνια, 84' Πέλκας, 89' Ουάρντα
gazzetta.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου