Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ: "ΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ"! ΔΥΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΡΑΚΙΝΟΣ! ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ-ΑΓΡΙΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ!

Δύο εκ των δραστών που είναι ηλικίας 17 και 28 ετών, συνελήφθησαν...

στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα, ενώ ο τρίτος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Ομολόγησαν τις πράξεις τους οι τρεις προσχαχθέντες δράστες της ληστείας που κατέληξε στην ανθρωποκτονία του άτυχου 25χρονου φοιτητή.στον λόφο του Φιλοπάππου, τη νύχτα του δεκαπενταύγουστου και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από την 23χρονη φίλη του θύματος από την Πορτογαλία που βοήθησε πολύ την Αστυνομία από την αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση όταν η κοπέλα στο πλήθος των εκατοντάδων συλληφθέντων και προσαχθέντων Ασιατών από την περιοχή για ανάλογες περιπτώσεις, αναγνώρισε τους τρεις δράστες, ενώ μέγιστη ήταν η συμβολή και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που ταυτοποίησε ορισμένα ευρήματα που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή πήραν αποτυπώματα και ίχνη γενετικών υλικών από την τσάντα της κοπέλας, το κινητό του θύματος και τα ρούχα τους.

Οι δράστες παραδέχτηκαν ότι απείλησαν την κοπέλα και τον φίλο της με σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρι, αλλά δεν παραδέχτηκαν πως είχαν πρόθεση να σκοτώσουν κανέναν και πως το θύμα ουσιαστικά για να τους αποφύγει κατά την συμπλοκή παραπάτησε και έπεσε στο κενό. Βεβαίως, ακόμα και έτσι να είναι δεν καταφέρνουν κάτι αφού νομικά υπάρχει αιτιώδης συνάφεια που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού, οπότε η ανθρωποκτονία είναι δεδομένη.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες ήταν σεσημασμένοι και είχαν συλληφθεί για ληστεία στην ευρύτερη περιοχή αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι από την Δικαιοσύνη, δηλαδή είχε γίνει αυτό ακριβώς που πίστευαν από την Αρχή οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση, αναφορικά με την στάση της Δικαιοσύνης, όπως δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει με πλήθος ανάλογων περιπτώσεων όπου η χαλαρή αντιμετώπιση, οδήγησε στην αποθράσυνση και σε κλιμάκωση της βίας σε χειρότερα περιστατικά, αλλά ακόμα στάση δεν έχει αλλάξει ούτε η Πολιτεία ούτε η Δικαιοσύνη…

Με το που ξεκαθάρισαν λοιπόν οι διωκτικές Αρχές και ταυτοποίησαν τους δράστες, άρχισε η μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό τους με συνεχείς έρευνες στο κέντρο της Αθήνας, προσαγωγές υπόπτων και ενημέρωση των Αρχών στα σύνορα.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής μετέβη στα σύνορα και μαζί με τις τοπικές διωκτικές Αρχές εντόπισαν τους δύο Πακιστανούς ακριβώς πάνω στη συνοριογραμμή της Ειδομένης ελάχιστα μέτρα πριν καταφέρουν να διαφύγουν από την χώρα, τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν αμέσως, όπως επίσης τον Ιρακινό συνεργό τους, τον εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας να περιφέρεται, αφού φαίνεται νόμιζε πως είχε περάσει ένα ασφαλές για εκείνον χρονικό διάστημα και είχε ξεπορτίσει, ενδεχομένως για τον εντοπισμό του επόμενου θύματος…

Πλέον, οι τρεις δράστες κρατούνται στην Ασφάλεια Αττική και εξετάζονται και για τυχόν άλλες ληστείες στην περιοχή. Δεν έχουν ακόμη συλληφθεί καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο και αναμένουν οι Αρχές την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον Ανακριτή για να το εκτελέσουν, κάτι που βεβαίως αναμένεται εντός της ημέρας και από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της μεταφοράς τους στον Εισαγγελέα και η διαδικασία της απολογίας τους στον Ανακριτή.
Θοδωρής Παναγιωτίδης news247.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου