Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥΣ!


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ.ΚΑ.ΠΡΑ.

Ενημέρωση για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με το τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος μας για την καταπολέμηση των κουνουπιών, κάνουμε γνωστό ότι:
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε και φέτος...

πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε ευαίσθητα σημεία της πόλης μας, όπως φρεάτια ομβρίων, σιντριβάνια, στάσιμα νερά, πλατείες, χαμηλή βλάστηση πέριξ των Παιδικών Χαρών, Μεγάλο Πάρκο, Κηποθέατρο Παπάγου, Πάρκο Χολαργού κλπ, με τη συνεργασία πιστοποιημένης εταιρείας.
Συγκεκριμένα ο Δήμος μας υλοποιεί από τις 20/4/2018 πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με την περιβαλλοντικά συμβατή μέθοδο της προνυμφοκτονίας και με εγκεκριμένα από το Υπουργείο Ανάπτυξης σκευάσματα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, γίνεται έλεγχος και καταπολέμηση των κουνουπιών για τα γένη Aedes, Culex και Anοpheles, τα οποία είναι υψηλής υγειονομικής σημασίας, καθώς θεωρούνται σημαντικοί φορείς παθογόνων παραγόντων για τον άνθρωπο.
Οι δειγματοληψίες που έγιναν στα όρια του Δήμου μας, έδειξαν την ύπαρξη κοινών κουνουπιών κατοικιών και οι προβλεπόμενες εφαρμογές σε φρεάτια ομβρίων υδάτων (ψεκασμοί, τοποθέτηση παγίδων κλπ), πραγματοποιήθηκαν κατά τις παρακάτω ημερομηνίες:
·         20 Απριλίου 2018
·         18 Μαΐου 2018
·         19 Μαΐου 2018
·         13 Ιουνίου 2018
·         10 Ιουλίου 2018
·         11 Ιουλίου 2018
·         Έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο εφαρμογές στις 23 και στις 24 Αυγούστου 2018

Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί και επτά εφαρμογές καταπολέμησης κουνουπιών σε χώρους πρασίνου (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ).
Παράλληλα όμως με το δικό μας πρόγραμμα και η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί αντίστοιχο πρόγραμμα, που αφορά κυρίως ψεκασμούς στα ρέματα και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.
Σχετικές ενημερωτικές οδηγίες καταπολέμησης των κουνουπιών έχουμε αναρτήσει στις 20/4/2018 στην ιστοσελίδα του Δήμου μας (https://www.dpapxol.gov.gr/news/deltia-tipou/item/4207-enimerosi-ton-katoikon-gia-tin-katapolemisi-ton-kounoupion.html) και τις έχουμε αποστείλει και στα τοπικά sites.
                                                                                 Θανάσης Αυγουρόπουλος
                                                 Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου