Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η ΚΡΙΣΗ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ! 

Μοιάζει απίστευτο είναι όμως αξιοσημείωτη πραγματικότητα. Η μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, φέρνοντας τις ελληνικές οικογένειες στα πρόθυρα της χρεωκοπίας ή ακόμη και της οικονομικής καταστροφής, γεγονότα που προκαλούν τεράστια ψυχολογικά προβλήματα, είτε με κατάθλιψη ή ακόμη-ακόμη και με αυτοκτονίες, φέρνει όλο και περισσότερο κόσμο κοντά στους ιερείς και τις εκκλησίες.
Πολλοί συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε απόγνωση, προστρέχουν στις εκκλησίες και τους ιερείς για να βρουν θαλπωρή και έναν λόγο παρηγορητικό, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν σε επίπεδο ψυχολογικό, το κακό που τους έχει βρει. 
Η ανέχεια δεν τους έχει πλήξει μόνο σε επίπεδο οικονομικό αλλά πολύ περισσότερο στον ψυχολογικό τομέα. Στην ίδια τους την ψυχή! 
Βλέποντας λοιπόν ότι κοντεύουν να χάσουν τη ψυχή τους ή άλλοι, αντιμετωπίζοντας το φάσμα να διαλύσουν την οικογένειά τους ή ακόμη και πολλοί άλλοι θεωρώντας ότι όσα αλλάζουν δραματικά την ανθρωπότητα είναι σημάδια που επιβεβαιώνονται μέσα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, καταφεύγουν στην Εκκλησία και ζητούν λόγο-βάλσαμο από τους ιερείς. 
Δεν έχει κανείς παρά να δει τι γίνεται έξω από τα εξομολογητήρια ή στα αρχονταρίκια με τις συνάξεις οικογενειών και νέων ανθρώπων. 
Ουρές ολόκληρες συνανθρώπων μας ζητούν πευμαντική χείρα βοηθείας από τους ιερείς. 
Νεοκόρος που βλέπει καθημερινά το τι γίνεται στην εκκλησία που υπηρετεί, μας λέει:
"Μια κυρία ήρθε από την Λάρισα για να βρει τον ιερέα. Ζητούσε απεγνωσμένα τον ιερέα, λέγοντας ότι ένιωθε κατεστραμμένη, την είχαν διώξει από την δουελιά της και ψάχνει μάταια εδώ και μήνες να βρει εργασία. Είχε τάσεις αυτοκτονίας και ήθελε να βρει και να ακούσει τον γέροντα. 
Άλλος πάλι Χολαργιώτης, που τον έβλεπα επί χρόνια να βρίζει, να περιφρονεί τα θεία και να δηλώνει άθεος, εδώ και καιρό έρχεται και εκκλησιάζεται. Μου είπε μάλιστα ότι όσα είδε και βλέπει τόσα χρόνια τον έκαναν να καταλάβει ότι μόνον κοντά στον Χριστό υπάρχει σωτηρία".

Ας δώσουμε λοιπόν προσοχή στο φαινόμενο. Οι Έλληνες προστρέχουν στις Εκκλησιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου