Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΚΟΝΤΡΑ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ- ΧΡΥΣΑΣ ΠΑΡΙΣΗ


Κρατάει... χρόνια αυτή η κολώνια! Η Χρύσα Παρίση, Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Παπάγου, αλλά και εκδότρια διμηνιαίας περιοδικής έκδοσης, "τά'ριξε" στον κ. Τίγκα με αφορμή το ότι όταν ο τελευταίος ήταν δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του κ. Ξύδη και Πρόεδρος του Δ.Σ. Παπάγου, ψήφισε υπέρ των έργων της ανάπλασης της Αγίας Σκέπης, ενώ τώρα αντιτίθεται σε αυτά. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου κ. Τίγκα, με απάντηση η οποία δημοσιεύεται παρακάτω. Την ίδια ώρα η Χρύσα Παρίση, επιμένει, λέγοντας ότι έχει στα χέρια της τα γραπτά με την ψήφο του κ. Τίγκα και με βάση αυτά μιλάει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ»
του
 Δημοτικού Συμβούλου Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα


        Τελευταία στην εφημερίδα « Ο κόσμος γύρω μας », της οποίας εκδότης είναι ο κ. Φίλιππος Παρίσης και αρχισυντάκτης η μητέρα του κ. Χρύσα Παρίση, που κατά σύμπτωση είναι και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, γράφηκαν ανακρίβειες σχετικά με το θέμα της ανάπλασης της Αγίας Σκέπης.

        Ειδικότερα,  οι ανακρίβειες αφορούν τη στάση που είχα κρατήσει στην ψήφιση της ανάπλασης   στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου τον Μάρτιο 2009, όπου είχα ψηφίσει υπέρ αυτής και τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, την καταψήφισα.

Αναφέρει λοιπόν η εφημερίδα επί λέξει: « Είναι χαρακτηριστικό και αποδεικνύει τις προθέσεις αυτών που σήμερα αντιδρούν, ότι υπέρ της μελέτης είχε ψηφίσει και ο κ. Τίγκας ο οποίος σήμερα ως μέλος της μειοψηφίας την πολεμά (!!!) ».

Μάλλον δεν κατάλαβε τίποτε η « κ. αρχισυντάκτης » παρά το γεγονός ότι ήταν παρούσα καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Μαρ.2011 και εξηγούμαι:

        ● Δεν κατάλαβε γιατί όλοι αυτοί οι δημότες παρόντες και μη κατά τη συνεδρίαση αντιδρούν, όπως είναι φυσικό, αφού ένας χώρος ηρεμίας, ξεκούρασης και πρασίνου κινδυνεύει να μετατραπεί σε Parking, έστω και χωρίς τσιμέντινα διαχωριστικά αλλά πάνω στο ατέλειωτο πλακόστρωτο.
        ● Δεν κατάλαβε ή ενδεχομένως σκόπιμα  αποσιωπά και αποκρύπτει το λόγο για τον οποίο ψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Μαρ.2009 υπέρ της ανάπλασης. Το εξήγησα δυο φορές στο Δήμαρχο. Το λέω και πάλι. Ψήφισα λοιπόν τότε την ανάπλαση γιατί ο Δήμαρχος απέκρυψε από εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο την υπ΄αριθ. 128/1999 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έγγραφο ιδιαίτερα σημαντικό, που μεταξύ των άλλων αναφερόταν:

α. Στον χαρακτηρισμό όλου του χώρου Ο.Τ. 180-181 (Λόφος Αγ. Σκέπης) ως «Χώρου Πρασίνου» (Άλσος).
         β. Στην κήρυξη, τόσο του Ιερού Ναού της Αγ. Σκέπης όσο και της ιδιότυπης διαπλάσεως του χώρου που περιβάλλει το Ναό, ως ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ της Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.

Να λοιπόν γιατί τότε ψήφισα την ανάπλαση και τώρα είπα όχι. Πιστεύω ότι έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα, θα το καταλάβετε.

Δεν αναφέρει τίποτε για τη στάση των τριών πρωτοκλασάτων  Δημοτικών Συμβούλων που τότε όντες στην αντιπολίτευση του νυν Δημάρχου, ήταν  πολέμιοι της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού της Αγ. Σκέπης, ενώ τώρα συμφωνούν πως είναι απολύτως αναγκαία η εκτέλεση του έργου.

Αυτά και θα παρακαλούσα άλλη μια φορά όταν γράφετε κάτι, ιδιαίτερα όταν αναφέρεσθε στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, να είσαστε πιο προσεκτική και να γράφετε ολόκληρη την αλήθεια γιατί μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πρακτικά.

Τελειώνοντας πιστεύω ότι πρέπει να παρουσιάζετε την αλήθεια ολόκληρη και μην προσπαθείτε με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετήσετε πολιτικές σκοπιμότητες του συνδυασμού σας, γιατί τότε πλήττεται καίρια η Δημοκρατία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου